Dierentuin van Jeruzalem zendt hulp naar bedreigde dieren in bosbranden in Australië

Plaatje hierboven: Een Koala met verbrande voorpootjes werd opgenomen en verzorgd in het Koala Hospitaal van Port Macquarie [beeldbron: GNN]

De Bijbelse Zoo in Jeruzalem heeft aangekondigd dat het geld en veterinaire voorzieningen zal doneren die bedoeld zijn voor de miljoenen dieren die gewond zijn geraakt in bosbranden die de afgelopen weken in Australië zijn gewoed. Volgens AJN zamelt de Jeruzalem Zoo geld in om dieren te helpen die gewond of ontheemd zijn geraakt in de bosbranden die zich over Australië hebben verspreid.

Het personeel van de dierentuin zei dat het “verontrust was door de gruwelijke branden in Australië en de wijdverbreide verwoesting van zijn unieke fauna” in een verklaring op maandag. “De dierentuin koopt veterinaire medische benodigdheden voor het Animal Rescue Collective voor gebruik in de regio East Gippsland in Victoria,” zei het.

De bosbranden begonnen in september in New South Wales, waar ongeveer 130 vuren blijven branden, en hebben zich verspreid naar Victoria, waar ongeveer 31 branden woeden. Prof. Chris Dickman van de Universiteit van Sydney schat dat alleen al in New South Wales 480 miljoen dieren zijn getroffen door de branden. Niemand weet precies hoeveel gewond of gedood zijn.

De Bijbelse dierentuin zei dat het veterinaire medische benodigdheden zal doneren die bedoeld zijn om te worden gebruikt in de regio Oost-Gippsland in Victoria en zal brandcrèmes, melkvervangers, wondsprays en hydratatieconcentraten omvatten.

De bosbranden die door heel Australië woeden, hebben een verwoestende invloed gehad op de unieke flora en fauna van het land, met volgens sommige schattingen het dodental op bijna een half miljard dieren in slechts één staat, en experts denken dat het decennia kan duren voordat de natuur zich kan herstellen.

Er wordt aangenomen dat ten minste 25.000 koala’s zijn gestorven in een gruwelijke natuurbrand in Zuid-Australië, die verwoestende gevolgen kan hebben voor het voortbestaan ​​van de soort.

Koelere temperaturen en lichtere wind brachten enige verlichting in zondag in New South Wales en Victoria, maar de autoriteiten waarschuwden en extreem warm en droog weer zal naar verwachting binnen enkele dagen terugkeren en dat branden wekenlang zullen blijven branden.

Ten minste 25 mensen zijn omgekomen en 1200 huizen zijn verwoest tijdens de brandcrisis. Tot 3.000 militaire reservisten werden opgeroepen om de catastrofale omstandigheden aan te pakken.

De Bijbelse Zoo van Jeruzalem, officieel de Tisch Family Zoological Gardens genoemd, heeft een lange relatie met Australië. De Australische tuin in de Bijbelse Zoo herbergt vele soorten, waaronder kangoeroes, bettongs, tawny frogmouths, een kasuaris, hagedissen met blauwe tong, een kookaburra en meer.

De dierentuin herbergt ook een kolonie van 16 vliegende vossen gestuurd vanuit een speciale vleermuisopvang in Sydney, waar ze werden gerehabiliteerd nadat ze gewond waren geraakt in de fruitbeschermende netten van boeren.

Plaatje hierboven: New South Wales, Australië, 6 januari 2020. Honderden, misschien wel duizenden, karkassen van gestikte en verbrande dieren, koala’s, kangoeroes, schildpadden en vele andere diersoorten liggen verspreid langsheen de wegen en uitgebrande bossen. Duizenden andere dieren worden geëuthanaseerd omdat ze te zwaar verbrand zijn. Op het plaatje hieronder is een kangoeroe in een afspanning blijven hangen en levend verbrand [beeldbron: Hook]


Bronnen:

♦ naar een artikelJerusalem Zoo send help to Australia” van 7 januari 2020 op de site van Australian Jewish News (AJN)

♦ naar een artikelThe Jerusalem Biblical Zoo sends aid to animals injured in Australia wildfires” van 6 januari 2020 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel van Abigail Klein Leichman “Jerusalem Zoo to send aid for animals in Australia fires” van 6 januari 2020 op de site van Israel21C

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.