Anti-Zionistische Joodse sekte Neturei Karta woonde begrafenis bij van generaal Soleimani

Plaatje hierboven: Adjunct-secretaris-generaal van Hezbollah, sjeik Naim Qassem, ontving op 18 maart 2018 tijdens de 4de Vierde Werelddag van Solidariteit met Palestina “een gift van het Joodse volk” bestemd voor secretaris-generaal Hassan Nasrallah, uit de handen van de Amerikaanse rabbijn Dovid Weiss van de ultra-Joodse sekte Neturei Karta [beeldbron: screenshot Memri video]

ZAKA-voorzitter Yehuda Meshi Zahav haalde vernietgend uit naar een delegatie van Neturei Karta-leden die gisteren de begrafenis van Qassem Soleimani bijwoonden, commandant van de Iraanse Quds Force, die vorige week door een luchtaanval in Bagdad door de Verenigde Staten werd uitgeschakeld.

Yehuda Meshi-Zahav is de oprichter en voorzitter van ZAKA Search and Rescue, een door de VN erkende internationale humanitaire vrijwilligersorganisatie met bijna 4.000 vrijwilligers in Israël en over de hele wereld.

Neturei Karta is een radicale anti-zionistische groep opgericht in 1938 die bekend staat om zijn felle oppositie tegen het bestaan ​​van de staat Israël. De Joodse Virtuele Bibliotheek (JVL) schat hun aantal op 5.000 die voor het merendeel in de VS leven, terwijl de Anti-Defamation League (ADL) hun aantal schat op minder dan actieve 100 leden die deelnemen aan anti-Israël activisme.

Een delegatie van Neturei Karta neemt deel aan Iran bij de begrafenis van een van Israëls grootste vijanden van onze generatie, Qassem Soleimani, een vicieuze en wrede moordenaar die verantwoordelijk was voor de moord op duizenden mannen, vrouwen en kinderen, zowel joden als niet- Joden,” schreef Meshi Zahav.

En ze hebben op Twitter een verklaring afgelegd: ‘We zijn bij onze mensen in Iran. We hebben de martelaren van de Iraanse staat bezocht en laten zien dat we aan hun zijde staan, dat we delen in de pijn van het Iraanse volk. Wij, de Joden van de Thora, bidden dat het zionistische Israël zo snel mogelijk verdwijnt,’” voegde hij eraan toe. Meshi Zahav beschreef de Neturei Karta als een ‘Erev Rav‘ die zich mengden onder het volk van Israël als ‘verraders’ die historisch als een schande zouden worden herinnerd.

Neturei Karta kreeg eerder kritiek voor haar steun aan de Iraanse regering. In 2018 ontmoetten leden van de groep de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif, die de staat Israël veroordeelde en tegelijkertijd het beleid van de Iraanse regering jegens zijn Joodse minderheid loofde.

In 2006 riep de toenmalige Israëlische opperrabbijn Yona Metzger op tot excommunicatie van Neturei Karta-leden, nadat de groep een delegatie naar Teheran stuurde voor door de overheid gesponsorde Internationale Conferentie om de Globale Visie van de Holocaust te herzien. Het evenement trok een aantal prominente Holocaust-ontkenners aan van over de hele wereld, waaronder voormalig Ku Klux Klan-leider David Duke.

Activisten van de Neturei Karta-organisatie in Canada nemen regelmatig deel aan anti-Israël demonstraties naast extreem links en islamitische activisten. Ze brengen tekens mee die oproepen tot de vernietiging van de staat Israël en de oprichting van een Palestijnse staat in het hele land Israël.

Plaatje hierboven: Gaza, 16 juli 2009. Vier leden van de ultra-Joodse sekte Neturei Karta op bezoek in de Gazastrook waar ze werden ontvangen door Hamasleider Ismail Haniyeh (2de van rechts). Als blijk van hun waardering voor de terreurgroep Hamas schonk Haniyeh aan de Vier Musketiers van NK een ingekaderde kaart van Palestina waar  Israël compleet was weggevaagd [beeldbron: Ynet News]


Bronnen:

♦ naar een artikelAnti-Zionist Neturei Karta attend Soleimani’s funeral” van 7 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Anti-Zionistische Joodse sekte Neturei Karta woonde begrafenis bij van generaal Soleimani

  1. Het woord Joods mag je laten vallen.
    Sekte is meer dan genoeg om deze gekkies te omschrijven.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.