Opluchting alom: Khamenei wil alleen de staat Israël weg en niet het Joodse volk

De Opperste Leider Iran zei dat de oproep om Israël van de kaart te vegen, die in het Westen de verontwaardiging heeft aangewakkerd, enkel gericht is tegen de ‘opgelegde staat’ Israël en niet tegen het Joodse volk.

Ayatollah Ali Khamenei zei dat de toekomst van het land moet worden beslist door Palestijnen van alle religies, zowel joods als christelijk en moslim. “De ‘afschaffing van het Israëlische regime’ … betekent niet de afschaffing van het Joodse volk; we hebben geen probleem met hen,” vertelde Khamenei op een officiële bijeenkomst van islamitische landen in Teheran.

Het betekent ‘afschaffing van het opgelegde regime en de staat, dat het Palestijnse volk, of het nu moslim, christen of jood is … hun eigen regering kiest en schurken zoals (Benjamin) Netanyahu afzet,” voegde hij eraan toe, verwijzend naar de premier van Israël.

Kortom: wat Khamenei betreft moet enkel de staat Israël verdwijnen, niét het volk. De meer dan zes miljoen Israëlische Joden mogen blijven (leven). Hoe dat samenleven tussen Palestijnse arabieren en Joden in de praktijk moet verlopen, heeft hij er wel niet bij gezegd. Waarschijnlijk is dat “slechts een detail in de geschiedenis“.

De Iraanse regering erkent Israël niet en noemt het het ‘zionistische regime’, en steun voor de Palestijnse zaak is een constant kenmerk van haar buitenlands beleid sinds de islamitische revolutie van 1979. Iran steunt openlijk Israëlische vijanden zoals Hamas en Islamitische Jihad In de bezette Palestijnse gebieden en Hezbollah in Libanon.

“We zijn niet antisemitisch. Joden leven in uiterste veiligheid in ons land. We steunen alleen de mensen in Palestina en hun onafhankelijkheid,” zei hij. Khamenei zei dat de “vijanden van de islam”, waaronder Israël en de Verenigde Staten, proberen verdeeldheid te zaaien tussen islamitische landen en riepen op tot eenheid tegenover de ‘gemeenschappelijke vijand’.

De spanningen tussen Teheran en Washington zijn enorm toegenomen sinds president Donald Trump zich vorig jaar eenzijdig terugtrok uit een historische nucleaire deal van 2015 en opnieuw verlammende sancties oplegde als onderdeel van een beleid van ‘maximale druk’.

Sindsdien staan ​​de aartsvijanden op het punt van militaire confrontatie nadat drones waren neergehaald en tankers en Saoedische olie-installaties op mysterieuze wijze waren aangevallen.

Plaatje hierboven: Dhimmitude, onderwerping, tijdens de Arabische en Ottomaanse bezetting. Joden moesten een jaarlijkse opgelegde som betalen aan hun islamitische heersers om zich te mogen vestigen en handel te drijven. Die som, djizja genoemd, was een discriminerende belasting, die uiteraard alleen werd opgelegd aan niet-moslims “om hen tegen moord en de vernietiging van hun bezit te beschermen”. Het is duidelijk dat Khamenei wil terug naar die “goeie ouwe tijd van de dhimmies” toen ze Joden openlijk konden afranselen op straat wanneer ze daar zin in hadden.


Bronnen:

♦ naar een artikelKhamenei says Iran wants removal of Israel state not people” van 15 november 2019 op de site van Yahoo News

Een gedachte over “Opluchting alom: Khamenei wil alleen de staat Israël weg en niet het Joodse volk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.