Trump heeft de wereld – en Israël – bevrijd van een monster

Julian Reichelt, de hoofdredacteur van de best verkochte Duitse krant Bild, schreef vrijdag een vernietigend commentaar waarin hij de Amerikaanse president Donald Trump prees voor het autoriseren van een militaire aanval om de Iraanse generaal Qassem Soleimani te elimineren.

Trump hat die Welt von einem Monster befreit“, schreef Reichelt. “President Trump heeft de wereld bevrijd van een monster wiens doel was om een atoomwolk boven Tel Aviv te creëren. Trump heeft gehandeld uit zelfverdediging – de zelfverdediging van de VS en alle vredelievende mensen“, schreef Reichelt.

Darth Vader Soleimani
Hij voegde eraan toe dat “De Iraanse terreur-Darth Vader Qassem Soleimani stond voor een wereld die geen vredelievende persoon kan willen: een wereld waarin je op elk moment door een bom kunt worden verscheurd omdat je op het verkeerde moment op de verkeerde plaats bent.

Het commentaar sprak ook over Soleimani’s campagne van de “verschroeide aarde” in de Syrische burgeroorlog: “Een wereld waarin hele steden worden weggevaagd – zoals Aleppo. Waar bloeddorstige milities van deur tot deur gaan en burgers executeren.

Reichelt merkte het potentieel van het Iraanse regime op om Duitsland en Israël onder te dompelen in een golf van terreur en geweld, “waarin de kleuterscholen in Duitsland op elk moment in vuurballen kunnen verbranden omdat zijn kinderen Joods zijn. Waarin Israël elke dag met uitsterven wordt bedreigd.

De titel van het commentaar van Reichelt was: ‘Trump heeft de wereld bevrijd van een monster.’ Het Amerikaanse Pentagon zei dat er preventieve militaire actie tegen Soleimani nodig was omdat hij aanvallen op Amerikaanse diplomaten gepland had.

Volgens het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken hield Soleimani toezicht op terroristische operaties “die verantwoordelijk waren voor de dood van ten minste 603 Amerikaanse leden van de dienst in Irak“. De Amerikaanse ambassadeur in Duitsland, Richard Grenell, schreef op Twitter: “Als diplomaat geloof ik dat er onvoldoende media-aandacht is voor het feit dat generaal Soleimani van plan was om Amerikaanse diplomaten aan te vallen. @realDonaldTrump betrapte Soleimani op heterdaad. En redde levens door hem te stoppen.”

Plaatje hierboven: De Iraanse Opperste Geestelijke Leider Ayatollah Ali Khamenei (links) en zijn gewillige beul generaal van de IRGC Qassem Soleimani (rechts) [beeldbron: Radio Liberty]

Reichelt schreef: “Soleimani, ’s werelds meest afstotende en bloeddorstige terrorist, die namens de mullahs lijden en schade toebracht aan de mensheid, was een vijand van onze beschaving. Hij vertegenwoordigde de ondraaglijke gedachte dat moordenaars veiliger zullen leven en onaantastbaarder worden hoe meer mensen ze doden (met de steun van de staat).

De hoofdredacteur van Bild verklaarde dat: “Zijn gewelddadige en uitgestelde einde zal het wereldwijde terrorisme niet stoppen, maar het beeld van zijn uitgebrande auto geeft nog steeds een krachtige boodschap af. De Amerikaanse president Donald Trump heeft duidelijk gemaakt dat de slechtste mensen in de wereld, hoe machtig en meedogenloos ze ook zijn, kan zich niet verbergen voor de kracht van Amerika.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Weinthal “Soleimani was a monster, wanted atomic cloud over Tel Aviv’” en een artikel van Seth J. Frantzman “Soleimani increased Iranian threats to Israel before death” van 4 januari 2020 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Julian Reichelt “Trump hat die Welt von einem Monster befreit” van 3 januari 2020 op de site van Bild

3 gedachtes over “Trump heeft de wereld – en Israël – bevrijd van een monster

  1. Als Trump het ultieme kanker medicijn zou uitvinden zouden de linkse anti Trump fanatici in de US & EU inclusief de media hem hiervoor veroordelen.

    Op CNN en vele andere media kanalen word dit manipulerend Iran monster voorgesteld als een belangrijke generaal, nu uitgeschakeld door de oorlogszuchtige megalomaan Trump die geen idee heeft waar hij mee bezig is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.