Joden in Europa gaan weer ondergronds. Zoals vroeger. Keppels maken plaats voor baseballpetten

Plaatje hierboven: Joden worden opnieuw gedwongen onzichtbaar te worden, zelfs bij een bezoek aan Auschwitz-Birkenau. Keppels en Jodenhoeden maken plaats voor petjes en baseball caps. Joodse tekens en symbolen verdwijnen uit het straatbeeld. Joden gaan weer ondergronds. Zoals vroeger. “De snelste weg naar een synagoge? Volg de mannen met een baseballpet op…” [beeldbron: Fox News]

Historicus Deborah Lipstadt schreef onlangs in The Atlantic.

Tijdens een reis naar Berlijn gaf een vriend me aanwijzingen voor een afgelegen synagoge. Na een wat ingewikkelde uitleg voegde hij eraan toe dat als ik verdwaalde, ik op straat naar politie moest zoeken met machinepistolen. ‘Dat’, merkte hij op, ‘zal de toegang tot de synagoge zijn’. Maar ik moet ook de mannen met honkbalpetten in de gaten houden en hen volgen. Ze zullen je naar de synagoge leiden.

En Lipstadt vervolgde:

Ik ben verdwaald en volgde een paar mannen in honkbalpetten zoals opgedragen. Ik was opgelucht toen ik de politie zag. Ik had het gevonden. Al jaren weten Joden dat ze bij het bezoeken van een Europese synagoge hun paspoort moeten meenemen en verwachten te worden ondervraagd door bewakers voor de deur. Ik bel nu vooruit om een ​​synagoge te laten weten dat ik eraan kom. En dat garandeert niet altijd toegang. Een paar jaar geleden werd mij de toegang tot een synagoge ontzegd in Rome.

Lipstadt gebruikt dan dat vreselijke woord uit het Joodse verleden: marranos, de afwijkende term die de Inquisiteurs gebruikten voor Spaanse Joden die zich bekeerden tot Christendom om vervolging door de inquisitie te voorkomen. “Ik gebruik de term, hoe dan ook met tegenzin, omdat hij vastlegt wat ik vandaag zie,” zegt Lipstadt.

Een overlevingsstrategie, een geheim jodendom zonder openbare identiteit. Vandaag zijn we getuige van een nieuwe vorm van ‘marranoïsme’ in het wisselvallige Europese samenleving. Nu zonder officiële en staat anti-Joodse vervolging, maar in zijn onofficiële en dagelijkse uitingen, zeer gevaarlijk.

♦ De joodse gemeenschap in Groningen, Nederland, publiceert niet langer gebedsroosters. Een groep vrijwilligers stuurt berichten naar vrienden via WhatsApp.

♦ De Davidster en ‘9/11’ werden geschilderd op de synagoge in South Hampstead, Londen.

♦ “Ik zou niemand aanraden hier langs te komen met een keppeltje”, zei Max Privorozki, hoofd van de joodse gemeenschap in Halle, waar een neonazi onlangs probeerde te moorden tijdens Yom Kippur, tegen het tijdschrift Bild. Het was de antisemitistische afgevaardigde van de Duitse regering, Felix Klein, die suggereerde dat joden niet langer in het openbaar keppeltjes moesten dragen.

Binnenkort zal je keppels nog enkel vinden op de locale vlooienmarkten van Europa

In een artikel in Sydsvenskan spraken een aantal joodse leraren, kinderen van overlevenden van de Holocaust, over wat het betekent om les te geven in Malmö, de derde grootste stad van Zweden. Het echtpaar durft hun identiteit niet aan de studenten te onthullen. “Velen van hen komen uit het Midden-Oosten en de sfeer is dusdanig dat ik me niet op mijn gemak zou voelen als ik zeg dat ik joods ben.”

In veel Franse gebieden mogen joden geen joods symbool dragen. Hetzelfde geldt in veel Belgische gebieden, evenals in Denemarken of in Berlijn. Een paar jaar geleden vroeg het hoofd van de Joodse gemeenschap van Marseille, Zvi Ammar, zijn congregatie om te voorkomen dat hij in het openbaar een keppel droeg.

In Europa, waar tot 80 jaar geleden de helft van de Joodse wereldbevolking woonde, is het tegenwoordig moeilijk om een ​​Jood op straat te herkennen. Het Westen daalt en verslechtert zeer snel en Joden verdwijnen uit zijn landschap.

Hoewel, er is nog hoop: De gewapende Jood


Bronnen:

♦ naar een artikel van Giulio Meotti “The invisible Jews of Europe: Before Hitler, Europe was home to half the Jewish population of the world. Today, European Jews are trying once again to be invisible” van 2 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Joden in Europa gaan weer ondergronds. Zoals vroeger. Keppels maken plaats voor baseballpetten

 1. In diezelfde wijken zou een vrouw met een lage decollete & minirok of een zoenend Homo’s of Lesbienne stel ook niet geaccepteerd worden.

  Dit is het resultaat van het tolerante wanbeleid in onze steden waar minderheden met fanatieke ideeën de dienst uitmaken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik ken nochtans genoeg wijken in Antwerpen waar ik Joden enkel met een baseballpet op naar toe zou sturen. Zolang Joden zich in hun eigen bekende (en stevig bewaakte) leefgebieden bewegen is er uiteraard weinig of geen probleem.

  Like

 3. Wat zijn ‘jodenhoeden?
  Verder is het een onzin verhaal.

  Ik zie genoeg Jonge Joodse jongens mét keppel en als iemand een baseballpet wil dragen moet hij dat vooral doen.

  Baseballpetten horen gewoon bij de moderne kleding net als baskets & jeans en raar maar waar….Joodse jongens/mannen zijn net gewone mensen die met hun tijd meegaan en moderne kleding dragen.

  Niet omdat iemand bewust modern Joods is is het zijn plicht om met een keppel te lopen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.