Hoe ziet het leven eruit voor de Palestijnen in Gaza gebukt onder het regime van Hamas?

De afgelopen tien jaar hebben de inwoners van Gaza geleden onder het onderdrukkende regime van Hamas. De terroristische organisatie heeft het leven van bewoners ellendig gemaakt, hen geïsoleerd van de Arabische wereld en hen zonder inkomsten, elektriciteit of drinkwater achtergelaten.

Hamas laat Gaza in puin liggen zonder zich te bekommeren om hun lot. De terreurorganisatie heft belastingen op alle soorten goederen, steelt humanitaire hulp en bouwt terreintunnels onder scholen en internationale hulpinstellingen. In plaats van een toekomst op te bouwen voor Gaza, vernietigt Hamas deze.

Hoe ziet Gaza eruit onder het regime van Hamas?
Wanneer de gemiddelde inwoner van Gaza elke ochtend wakker wordt, kan hij zijn waterkraan niet opendraaien, hij kan de lichten in zijn huis niet aandoen, hij kan niet naar zijn werk gaan of zelfs zijn eigen toilet doorspoelen.

Hij kan zijn familie zeker niet in de ogen kijken en zeggen dat alles goed komt. Sinds de controle over de Gazastrook tien jaar geleden, heeft Hamas deze problemen gecreëerd voor de bevolking van Gaza.

Hamas vermoordde 1114 Palestijnen
Hamas is direct verantwoordelijk voor de dood van meer dan 1.000 Palestijnen. In het afgelopen decennium van terreur en bloedvergieten is de terreurorganisatie Hamas rechtstreeks verantwoordelijk voor de dood van 1.114 Palestijnen.

Hoe werden zoveel Palestijnen gewelddadig vermoord? Dit zijn de huiveringwekkende cijfers: tijdens de gewelddadige overname door Hamas van de Gazastrook na de verkiezingen van 2006 en tijdens de staatsgreep die plaatsvond in de zomer van 2007, keerde Hamas hun wapens naar hun mede-moslims en Palestijnen.

Alleen al in deze periode werden 616 Palestijnen gedood en vermoord te midden van schermutselingen tussen Hamas en Fatah. Sinds de controle over Gaza heeft Hamas ongeveer 100 mensen geëxecuteerd, waaronder politieke tegenstanders en salafistische activisten, evenals senior leden van zijn eigen militaire vleugel, zoals Mahmoud Ashtiwi.

Nog eens 400 Palestijnen, waaronder minstens 160 kinderen, werden gedood door voor Hamas terreintunnels te graven. Deze cijfers komen uit een aantal bronnen en omvatten niet honderden, zo niet duizenden, van degenen die gewond zijn geraakt of zijn gestorven aan ziekte, infrastructuurstoringen, verwaarlozing of gebrek aan medische zorg vanwege Hamas ‘financiële investering in terrorisme.

Naast de Palestijnse slachtoffers heeft Hamas 92 Israëli’s vermoord. De wiskunde is eenvoudig: Hamas heeft 10 keer meer Palestijnen vermoord dan Israëli’s.

De elektriciteitscrisis
Hamas heft belasting op zowat alles terwijl bewoners de prijs betalen De elektriciteitscrisis in Gaza is een direct gevolg van de voortdurende investeringen van Hamas in terreurinfrastructuur. Hamas verzamelt belastingen voor elektriciteit van de inwoners van de Gazastrook, maar geeft geen enkele sjekel van die inzameling om de kosten te dekken.

Hamas investeert daarentegen $ 42,5 miljoen per jaar (het bedrag van 4 volle maanden elektriciteitsgebruik voor de Strook) in terreurtunnels en Hamas senioren officiële huisvesting. Daarom zitten Gazanen zonder elektriciteit in hun huizen. Voor Hamas is het belangrijker om terreintunnels te graven dan om de inwoners van Gaza een normaal leven te laten leiden.

De afwezigheid van elektriciteit verhindert de activiteiten van vele levensreddende elementen, evenals essentiële voorzieningen om de levensstandaard in Gaza te verbeteren: de waterzuiveringsinstallatie, de afvalwaterzuiveringsinstallatie en dialysevoorzieningen en levensreddende apparaten in ziekenhuizen. De situatie heeft de Gazanen zelfs belet om te genieten van eenvoudige ontspanning die elektriciteit nodig heeft.

Hamas Eerst, Gazanen Laatst
Door de jaren heen heeft het Hamas-leiderschap grote hoeveelheden geld verzameld door verduistering van fondsen van liefdadigheidsorganisaties, internationale financiering en een corrupt mechanisme waarbij import, onder andere, overbelast is in de Gazastrook.

De rijkdom van Hamas’ leiderschap bedraagt ​​miljarden dollars. Khaled Meshaal is 2,3 miljard dollar waard, Musa Abu Marzuq en Ismail Haniyeh zijn even rijk en veel meer hoge ambtenaren wonen in luxueuze herenhuizen.

Aan de andere kant, als je geen goede banden hebt met de terreurorganisatie Hamas, is een normaal leven verre van mogelijk. Eerst en vooral heeft Hamas de hoogste prioriteit om te zorgen voor zijn eigen leiderschap, zijn militaire vleugel en zijn ambtenaren.

Een inwoner uit het oosten van Khan Yunis werd op een ochtend wakker en zag dat Hamas zijn huis verwoestte en hem, zijn vrouw en hun 7 kinderen op straat achterliet. Zijn eigendom werd geclaimd als ‘staatsland’ en werd overgedragen aan Gazanen die nauw verbonden waren met Hamas.

Verslechterde relaties met Arabische wereld
Verslechtering van de relaties met de Arabische wereld en internationale functionarissen terwijl de banden met Iran worden versterkt. De afgelopen jaren is het voor de Arabische wereld en internationale organisaties steeds duidelijker geworden dat Hamas een terreurorganisatie is die handelt in overeenstemming met haar eigen belangen.

Een artikel in de Saoedische krant ‘Ukaz‘ legde zijn lezers uit dat “Hamas Gaza naar een humanitaire ramp drijft door humanitaire hulp over te nemen en in beslag te nemen, naast het bedreigen van de levens van de bewoners door tunnels onder scholen en ziekenhuizen te graven om De bewoners exploiteren als menselijke schilden.

De VAE maakte ook duidelijk dat Hamas schoten van scholen afvuurde terwijl de Rode Halve Maan van de VAE medische hulp verleende aan Gazanen, allemaal om de Israëlische luchtmacht (IAF) te provoceren.

De IAF wordt gedwongen om in dichtbevolkte gebieden op de bevolking te schieten en hulpverleners te verbergen terwijl Hamas zich achter hen verschuilt en de onschuldige bevolking als menselijke schilden gebruikt. Hamas heeft een groot deel van de Arabische wereld de rug toegekeerd, die nu begrijpt waar het voor staat.


Bronnen:

♦ naar een artikelTen Years of Despair: Gaza Under Hamas’ Regime” van 18 juni 2017 op de site van COGAT

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.