Over heel 2019 lanceerden Hamas en Co bijna 1300 raketten naar Israël

Plaatje hierboven: Al Qassam Brigadisten van Hamas poseren bij de moderne raketlanceerinstallatie in Gaza, 15 juli 2014. De oude qassamraketten op simpele driepikkels lijken alweer verleden tijd. Nu werkt Hamas met een soort Stalinorgels die op enkele seconden tijd dozijnen raketten wegschieten.

Uit statistieken die op vrijdagochtend door de legerleiding van de IDF werden gepubliceerd, blijkt dat Gazaanse terroristen bijna 1.300 raketten op Israël over heel 2019 hebben afgevuurd.

Van de 1.295 afgevuurde raketten landden er 729 in open gebieden, en het Iron Dome raketafweersysteem onderschepte er nog eens 478.  IDF viel slechts 900 Gaza terreurdoelen aan als vergelding voor de bijna 1.300 raketten die op Israëlische burgers worden afgevuurd.

Het rapport bevatte ook andere beveiligingsgebeurtenissen die plaatsvonden in 2019. Israel Air Force (IAF) -vliegtuigen voerden 1.800 operaties uit in het hele land, terwijl de helikopters van de luchtmacht 600 vluchten uitvoerden. In de loop van het jaar voerde de IAF gezamenlijke oefeningen uit met buitenlandse legers, waaronder een oefening waarbij IAF-jagers naar Alaska reisden.

De raketboten van de Israëlische marine zeilden in totaal 11.250 uur en voerden 12 gezamenlijke oefeningen uit met internationale mariniers..

In Judea en Samaria daalde het aantal terreuraanslagen in vergelijking met voorgaande jaren. In 2019 waren er 19 schietaanvallen, 12 steekaanvallen, 1.400 aanvallen door stenengooiers en 290 brandbomaanvallen. De IDF arresteerde 2.328 terroristen.

In 2018 waren er 33 schietaanvallen, 17 steekaanvallen, 1.881 aanvallen door stenengooiers 990 brandbomaanvallen. Meer dan 66.000 jonge Israëliërs arriveerden op de aanwerfkantoren van de IDF en ongeveer 60.000 IDF-soldaten werden uit de dienst ontslagen.


Bronnen:

♦ naar een artikelNearly 1,300 rockets fired at Israel in 2019” van 3 januari 2020 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelIsrael Defense Forces activities in 2019” van 3 januari 2020 op de site van South Front

♦ naar een artikelA Look Back at the IDF’s 2019” op de site van de Israel Defense Forces (IDF)

Een gedachte over “Over heel 2019 lanceerden Hamas en Co bijna 1300 raketten naar Israël

  1. 1300 raketen……met het doel zoveel mogelijk burgers te treffen!

    Toch benieuwd hoe onze pro palestijnse Belgische regering zou reageren in geval van 1300 raketten vanuit Limburg/NL.

    Geen enkel land ter wereld zou deze provocaties accepteren maar van Israel word verwacht dit wel te doen daar (volgens de échte achterliggende motivatie) het land Israel eigenlijk palestijns gebied is en deze zielige vluchtelingen gewoon hun rechten opeisen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.