Stop met de Joden te beschuldigen voor het antisemitisme dat hen overvalt

Er zijn de afgelopen weken een aantal weerzinwekkende artikelen geweest die de joden in New York de schuld gaven van het aanzetten tot geweld dat, euh, ‘door sommigen’ wordt gezien als antisemitisch. Toch is dit stuk van NBC News, dat insinueert dat tricky ultra-orthodoxe joden een deel van deze ellende bij zich brengen door de drang te hebben om naar de buitenwijken te gaan, misschien wel de meest dove van allemaal:

Al jaren wenden ultra-orthodox Joodse gezinnen die uit steeds duurdere wijken in Brooklyn zijn geduwd, zich tot de buitenwijken, waar ze gebruik hebben gemaakt van open ruimte en goedkopere woningen om moderne versies van de Europese sjtetls te vestigen waar hun voorouders eeuwen vóór de Holocaust leefden.

Ik ben opgegroeid in Long Island in de voorsteden, een plaats waar bijna elke Italiaanse, Ierse en Joodse familie die ik kende op een gegeven moment uit een van de stadsdelen van New York was vertrokken om te profiteren van ‘open ruimtes’. In die dagen ontvluchtten New Yorkers ongebreidelde criminaliteit, zwerfafval en wanbeheer in plaats van gentrificatie en hoge prijzen, maar het ging altijd over gemakkelijker leven.

Vaak zouden de vluchtelingen uit de stad het etnische karakter van hun buurten naar hun nieuwe steden importeren. Veel voorstedelijke enclaves werden meestal bewoond door een of andere stam, waaronder de overwegend joodse ‘Five Towns’. Joden – en vooral orthodoxe joden die niet op sabbat rijden – wonen in de buurt van synagogen en vormen hechte gemeenschappen om hen heen. Dit is niets nieuws. Toch heeft niemand, voor zover ik me kan herinneren, ooit beweerd dat Cedarhurst een moderne Europese sjtetl was.

Toch is er dit uit een (nu verwijderde) tweet van NBC:

Met de uitbreiding van orthodoxe gemeenschappen buiten NYC is publieke onrust gekomen en sommigen vrezen dat het recente geweld een uitwas van dat conflict kan zijn.

Er is zeker geen enkele manier waarop een verslaggever een baan zou behouden als ze ‘zwarte expansie’ of ‘Spaanse expansie’ of ‘Moslim expansie’ – ‘expansie’ een eufemisme voor ‘verhuizing naar een buurt’ suggereerde – op de een of andere manier geweld had veroorzaakt tegen een minderheidsgemeenschap. Ze zouden terecht die wrok jegens de minderheidsgroepering vouwen tot het grotere probleem van onverdraagzaamheid. De piek in geweld beschouwen als een uitloper van deze ‘maatschappelijke spanningen’ geeft aan dat Joden door hun bestaan ​​hebben geholpen de criminaliteit te activeren.

Begrijp me niet verkeerd, er is duidelijk wrok tegen Joden in plaatsen zoals Rockland County. U herinnert zich misschien recente politieke advertenties van een lokale Republikeinse groep die beweerde dat een orthodox-joodse districtswetgever ‘een overname aan het plannen was’ en ‘onze manier van leven’ bedreigde. Haredi-gemeenschappen – ultraorthodox – zijnde herkenbaar joods, dus ze zijn altijd waarschijnlijker Om de dupe te worden van antisemitisme, zelfs wanneer ze vechten om bestemmingsverordeningen.

Maar zelfs als we toegeven dat religieuze Joden in de buitenwijken ten noorden van New York City sommige mensen ongemakkelijk maken, is er geen bewijs dat een machete-zwaaiende antisemiet die probeerde een huisvol Chanoek-feestvierders te vermoorden, werd gestoord over bestemmingsgevechten over regelgeving in Monsey. Er is ook geen bewijs dat de moordenaar die de koosjere supermarkt in Jersey City binnenliep, misschien onderdeel was van een complot om Yeshiva-studenten te vermoorden, boos was over de belastingtoewijzing aan Kiryas Joel.

Zelfs als ze dat waren, zou het het natuurlijk niet rationeler of minder verfoeilijk maken. Maar het is duidelijk dat het grootste deel van de piek in antisemitisme zich heeft voorgedaan in New York City, waar ultraorthodoxe joden al tientallen jaren leven.

Een ander probleem met het in kader brengen van het antisemitisme als een uitloper van ‘civiele spanningen’ is dat het insinueert dat Joden op een of andere manier gelijkwaardige deelnemers zijn aan dit conflict, wanneer al het geweld in één richting stroomt. Je hebt misschien gemerkt dat deze ‘spanningen’ ultraorthodoxe joden zichzelf ervan weerhouden wandelaars in de straten van Williamsburg aan te vallen of hun buren af ​​te slachten in supermarkten.

Misschien worstelen de media met dit verhaal omdat het een zeer populair en handig verhaal over het antisemitisme ondermijnt dat uitsluitend het baljuwschap is van wuivende hillbillies met zuidelijke vlaggen. In veel opzichten herinnert het me aan hoe de media omgaat met ‘anti-zionisme’, de drijvende ideologische kracht achter enkele van de meest virulente antisemitisme op dit moment: schuldig met een verklaring.

Het merendeel van de recente anti-joodse criminaliteit in New York is gepleegd door Afro-Amerikanen. Dit merk antisemitisme uit New York, althans sinds de jaren tachtig toen Al Sharpton Brooklyn-mobs aan het oprapen was met complottheorieën over de ‘diamanthandelaren’, is altijd een ‘raadsel’ of ‘verwarrend’ voor mensen die zich alleen zorgen maken over haat wanneer het politiek opportuun is. Maar het is nog steeds slachtoffer beschuldigen, duidelijk en eenvoudig.


Bronnen:

♦ naar een artikel van David Harsanyi “Stop Blaming Jews for Anti-Semitism” van 2 januari 2020 op de site van The Corner in The National Review

Een gedachte over “Stop met de Joden te beschuldigen voor het antisemitisme dat hen overvalt

  1. Het Westen heeft de Joden nog steeds niet vergeven voor Auschwitz….en dit is gewoon het vervolg verhaal.

    De aanval is de beste verdediging voor hun eigen wangedrag.

    Like

Reacties zijn gesloten.