In Iran wordt met grote verslagenheid gereageerd op de dood van generaal Qassem Soleimani

In Iran wordt met grote verslagenheid en vervuld van wraak, gereageerd op de dood van generaal Qassem Soleimani, de poulain van de Opperste Geestelijke Leider van Iran, Ayatollah Ali Khamenei (beiden hierboven in een innige omhelzing).

Matthew Brodsky van het gekende Gold Institute, vertelde JNS dat de dood van Qassem Soleimani van hetzelfde kaliber is als de liquidatie van Osama Bin Laden op 2 mei 2011 door Amerikaanse SEAL’s soldaten in Pakistan of die van ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi op 27 oktober 2019 door de Amerikaanse eenheid Delta Force en de inmiddels beroemde hond Conan die Baghdadi bij de lurven greep.

De Iraanse president Hassan Rouhani zei dat Iran en andere onafhankelijke landen in de regio wraak zullen nemen op de ‘criminele’ VS voor het vermoorden van generaal Soleimani. Hij zei dat de moord op Gen Soleimani en zijn begeleidende personen, waaronder PMU-plaatsvervangend commandant Abu Mahdi al-Muhandis:

[..] de vastberadenheid van de grote Iraanse natie en andere onafhankelijke staten zal verdubbelen om zich te verzetten tegen de buitensporige eisen van Amerika en de islamitische waarden te verdedigen. Deze laffe daad is natuurlijk een ander teken van de frustratie en hulpeloosheid van Amerika in de regio Het pad van Gen Soleimani zeker zal worden gevolgd door grote soldaten van de islam. De grote Iraanse natie en andere onafhankelijke regionale landen zullen wraak nemen op crimineel Amerika.

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif heeft een verklaring vrijgegeven over de Amerikaanse moord op IRGC Quds Force Commander Major General Ghassem Soleimani:

Onder de gelovigen zijn mannen trouw aan wat ze Allah hebben beloofd. Onder hen is hij die zijn gelofte heeft vervuld [tot de dood], en onder hen is hij die [zijn kans] wacht. En zij veranderden [de voorwaarden van hun verbintenis] niet door enige wijziging. De kwaadaardigheid en domheid van Amerikaanse terroristische soldaten die generaal Soleimani, een heldenmartelaar en commandant van de strijd tegen terrorisme en extremisme, hebben vermoord, zullen ongetwijfeld de boom van verzet in de regio en de wereld verder versterken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Islamitische Republiek Iran zal al zijn politieke, juridische en internationale capaciteiten benutten om de beslissingen van de Supreme National Security Council ten uitvoer te brengen om het criminele en terroristische regime van de VS verantwoordelijk te houden voor deze flagrante misdaad.

De leider van de islamitische revolutie Ayatollah Ali Khamenei heeft vrijdag een bericht uitgebracht om zijn diepste deelneming te betuigen aan het martelaarschap van commandant van de IRGC Quds Force majoor-generaal Qassem Soleimani, zeggend dat Iran zware wraak zal nemen op de criminelen die de Iraanse generaal hebben gedood:

De grote en volleerde Sardar is hemels geworden. Gisteravond omhelsden de onbezoedelde zielen van de martelaren de zuivere ziel van Qassem Soleimani. Na jaren van oprechte en moedige jihad tegen de duivels en kwaaddoeners van de wereld en na jaren van het verlangen naar martelaarschap op het pad van God, bereikte de lieve Soleimani helaas dit verheven station en werd zijn zuivere bloed vergoten door de slechtste mens. Martelaarschap was zijn beloning voor jaren van onverzoenlijke inspanningen. Met zijn vertrek en met Gods macht zullen zijn werk en pad niet ophouden en wacht zware wraak op die criminelen die hun vuile handen hebben besmet met zijn bloed en het bloed van de andere martelaren van het incident van gisteravond. Shahid (martelaar) Soleimani is het internationale gezicht van het verzet en iedereen die een oprechte band met het verzet heeft, zoekt zijn bloedwraak. Alle vrienden – en inderdaad alle vijanden – moeten weten dat het pad van jihad en verzet met verhoogde motivatie doorgaat en dat de mujahideen een zekere overwinning wacht op dit gezegende pad.

Toen hij tegen hen sprak: ‘Kom, laat ons gaan en de slechteriken pakken’, begon de grootste slechterik zijn mes te slijpen” [oud Georgisch spreekwoord]

De Hezbollah-leider van Libanon, Hassan Nasrallah, zei vrijdag dat de Hezbollah het pad van de majoor-generaal Qassem Soleimani van Iran na zijn dood in een Amerikaanse luchtaanval zou voortzetten. Nasrallah zei dat de Verenigde Staten niet in staat zouden zijn om hun doelen te bereiken met deze ‘grote misdaad’ en alleen straf was de verantwoordelijkheid van alle jagers, berichtte de Libanese krant meldde Al Manar.

Intussen is Nasrallah van de grote schrik nog wat dieper weggedoken in zijn bunker:


Bronnen:

Een gedachte over “In Iran wordt met grote verslagenheid gereageerd op de dood van generaal Qassem Soleimani

  1. Verslagenheid?
    De man is nu in het paradijs!
    De ultieme droom van iedere Moslim.

    Like

Reacties zijn gesloten.