Over de vele verwoede pogingen om Jezus Christus te ont-Joodsen

Dit is het gezegende Kerstmis, de verjaardag van onze heer Jezus de Messias, de eerste Palestijn en de eerste Shahid (islamitische martelaar)” [Tawfiq Tirawi op Facebook, op 24 december 2019]

Kerstmis is voorbij en dus wachten we tot volgend jaar om enkele geestelijken en anderen ritueel te zien poseren voor de veiligheidsmuur die duizenden Israëlische levens heeft gered van meedogenloze moordenaars.

Zoals gewoonlijk zullen ze hun liefde voor iedereen uiten (met een opmerkelijke uitzondering), terwijl ze het onmogelijke mantra propageren dat Jezus de eerste ‘Palestijnse vluchteling’ was. Deze poging om Jezus te oordelen is niet nieuw. Het maakt deel uit van een vervangende theologie die is geformuleerd door de nazi’s om hun jodenhaat te rechtvaardigen die eindigde met de Holocaust.

Hedendaagse vervangende theologen hebben daarom schaamteloos de nazi-propaganda gebruikt en nieuw leven ingeblazen om hun agenda te promoten. Voor hen is de gelijkenis die aan Jezus wordt toegeschreven over ‘oude wijn in nieuwe zakken’ iets heel anders gaan betekenen, en zeker niet gebaseerd op universele liefde.

Susannah Heschel beschreef in haar boek The Aryan Jesus (2010) het werk van professor Walter Grundmann, een prominente theoloog van de prestigieuze Universiteit van Jena. Grundmann leidde het Instituut voor de studie en uitroeiing van joodse invloed op het Duitse religieuze leven.

Het doel was de ‘Entjudung’ (ont-Joodsing) van het christendom en het vinden van intellectuele oplossingen voor het probleem van het joodse Jezus terwijl tegelijkertijd antisemitisme werd gepromoot. De uitdaging was om het idee van een Duits Arisch meesterras te verspreiden, terwijl de boodschap van universele liefde die door Jezus werd verspreid, werd geïntegreerd en weerlegd.

Dit ondanks het feit dat de joodse Jezus een discipel was van rabbijn Hillel, wiens school een dominante kracht was in het rabbijnse jodendom van die tijd. Ondanks de overduidelijke intellectuele en academische fraude kreeg Grundmann veel ‘wetenschappelijke’ respectabiliteit.

Zijn centrale stelling was dat Jezus een oorlog tegen het jodendom leidde en daarom geen jood was. In ieder geval was Jezus volgens Grundmann een Galileeër, geen Judeeër, wat betekent dat echte Duitsers uit Pruisen komen en niét uit Hessen of Beieren. Voor Grundmann was Judea het echte Jodenland. Het woord ‘Jood’ is tenslotte afkomstig van Judea. Vandaag de dag is Judea echter zelf politiek veroordeeld door moslimlanden en de EU, die het nu de Westelijke Jordaanoever noemen.

Historisch revisionisme is altijd gemuteerd om te passen bij ideologie. Grundmann heeft inderdaad de aanzet gegeven tot de publicatie van een nieuw testament in nazi-Duitsland, waarbij alle joodse verwijzingen zijn verwijderd.

Natuurlijk eindigden nazi-pogingen om Jezus te veroordelen niet in 1945. Hitler’s vriend, de Palestijnse leider Haj Amin al Husseini, die als zijn gast in Berlijn bleef, bleef decennia lang de vlag van anti-Joodse haat dragen na de oprichting van de Federale Federatie. Republiek Duitsland in 1949. Al Husseini was gedwarsboomd in zijn plannen om vernietigingskampen voor joden in Judea te vestigen na de nederlaag van Rommel in Noord-Afrika.

Zijn fanatieke ideologieën bleven echter bestaan; Een daarvan was de veroordeling van Israël, inclusief de geschiedenis ervan, ongeacht de talloze archeologische vindplaatsen, geschriften en artefacten van duizenden jaren geleden. Grundmanns nazi-vervangingstheologie is de erfenis die hedendaagse vervangingstheologen zonder schaamte hebben aangenomen.

Ze hebben de Joodse Jezus voor hun eigen doeleinden gecorrumpeerd, de Schriften verworpen die Jezus predikte en bevorderen de vernietiging van Israël met een knipoog en een knik met een boodschap van nepliefde om haat te verspreiden. Grundmann diende, net als een kameleon die van kleur veranderde, zowel de nazi’s tijdens de oorlog als hun sterfelijke vijanden de communisten na de oorlog.

Na de nederlaag van Hitler werkte Grundmann als een Stasi-informant voor de DDR. Net als andere nazi-theologen voelde hij zich niet gegeneerd om de politieke ideologie te veranderen zoals de omstandigheden dicteerden. Hij en zijn collega’s pasten hun jodenhaat dus aan de nieuwe naoorlogse realiteit aan.

Dus, zoals Jezus wist, moest Nehemia in 444 v.Chr. een muur bouwen om de levens van de noodlijdende Joodse burgers van Jeruzalem en later te beschermen. Ondanks geen verwijzing naar Palestina in de christelijke Bijbel, gaat de charade door. Grundmann stierf in 1976, 70 jaar oud. De Joodse Bijbel, het enige heilige boek dat Jezus kende, zegt in Psalm 90 dat onze levensduur drie scorejaren plus tien is. Grundmann heeft tenminste iets goed.

Jezus Christus,  de ‘Shahid (martelaar) van Palestina’,
verdrijft 
op zijn T-Rex de Joden uit Jeruzalem


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ron Jontof-Hutter “The Attempt to Dejudaize Jesus” van 2 januari 2020 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Itamar Marcus “Jesus was not only “first Palestinian” – he was “first Islamic Martyr” van 29 december 2019 en een artikelPA Mufti: Jesus and the prophets were all Muslim” en een artikelPope to visit PA Mufti who preached Jews are enemies of Allah destined to be exterminated by Muslims” van 19 mei 2014 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

2 gedachtes over “Over de vele verwoede pogingen om Jezus Christus te ont-Joodsen

  1. Er bestaat maar één waarheid …….en bibliotheken vol boeken om te proberen deze te ontwrichten.

    Van religieuze Christelijke & Islam ‘experts’ tot ongelovige Achnosten & Atheïsten…….allemaal willen ze ons te beleren over wie nu de échte Jesus was en wat hij nu écht bedoelde.

    De waarheid is echter zo simpel alleen zo moeilijk te aanvaarden!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.