PA beloont ‘kunstenares’ voor schilderij dat de ‘leer dat Palestina heel Israël uitwist’ verbeeldt

Aan het einde van 2019 benadrukte de Palestijnse Autoriteit dat zij de hele staat Israël als ‘Palestina’ beschouwt en beloont iedereen die deze boodschap versterkt.

Dienovereenkomstig heeft het PA-ministerie van Onderwijs de eerste prijs in een kunstwedstrijd uitgereikt aan een studente die in haar schilderij de PA-kaart van ‘Palestina’ heeft opgenomen, die heel Israël presenteert als onderdeel van ‘Palestina’ samen met de PA-gebieden en de Gazastrook.

Het schilderij – dat “de strijd van de Palestijnse leraar bij het bouwen van de pijlers van kennis” weergeeft – toont een leraar op de kaart van ‘Palestina’ die een boek met de Palestijnse vlag vasthoudt terwijl een jongen uit puzzelstukjes wordt gebouwd:

Schilderij van Maira Luay Ghneim
De strijd van de Palestijnse leraar in het bouwen van de pijlers van kennis

Uit het officieel PA-dagblad Al-Hayat Al-Jadida, 27 december 2019 over de kunstcompetitie:

De vrouwelijke studente Maira Luay Ghneim won de Creativiteit en Excellentie Prijs (eerste plaats) voor de mooiste pastel schilderij in het kader van een wedstrijd die het Palestijnse [PA] ministerie van Onderwijs op nationaal niveau organiseerde voor de dag van de Palestijnse leerkracht. Kunstenaar Ghneim won de prijs van de jury van het ministerie van Onderwijs, waaronder prominente Palestijnse beeldende kunstenaars, voor een schilderij dat de strijd van de Palestijnse leraar in het bouwen van de pijlers van kennis vertegenwoordigt. Palestijnse [PA] premier Dr. Muhammad Shtayyeh reikte de prijs uit aan kunstenaar Ghneim tijdens een ceremonie voor de Palestijnse Lerarendag in Ramallah.

Bij de PA-minister van Onderwijs bij de toekenning van dit schilderij waren de eerste PA-functionarissen, waaronder Fatah Central Committee-secretaris Jibril Rajoub (uiterst links op de foto hierboven), Ramallah District Governor Laila Ghannam (rechts van kunstenares Maira Ghneim) en PA premier Dr. Muhammad Shtayyeh die de prijs uitreikte tijdens een ceremonie voor de Palestijnse lerarendag in Ramallah.

De PA gebruikt deze kaart en ontkent het bestaan ​​van Israël in alle contexten, zoals herhaaldelijk gedocumenteerd door Palestinian Media Watch. Dit zal ongetwijfeld de PA-boodschap blijven in 2020. De kaart die het bestaan ​​van Israël in alle grenzen ontkent, is prominent aanwezig in de kantoren van PA-ambtenaren, in PA-scholen en schoolboeken, op officiële plaquettes en prijzen, in officiële logo’s en op evenementen en meer.

Het gebruik van de PA-kaart gaat hand in hand met de wens van de PA voor een ‘Palestina’ dat in de toekomst Israël zal vervangen dat zich uitstrekt ‘van de Jordaan tot de Middellandse Zee’ – een ideaal dat wordt uitgedrukt door tal van leiders van de PA en Fatah:

Naar aanleiding van de 53ste verjaardag van de lancering van Fatah zei de plaatsvervangend secretaris van  de Revolutionaire Raad van al-Fatah,  Majed Al-Fatiani, op 1 januari 2018 op de officiële Palestijnse nationale omroep PA-TV:

Het is niet genoeg dat alleen de inwoners van Jeruzalem zich verzetten tegen [de bezetting] in de straten, steegjes en buurten … Deze handeling moet zich over heel het Palestijns Land verspreiden tussen de [Jordaan] Rivier en de [Middellandse Zee] Zee. Onze identiteit ligt tussen de rivier en de zee. Onze nationale volkssoevereiniteit ligt tussen de rivier en de zee.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “PA rewards teaching that “Palestine” erases all of Israel” van 2 januari 2020 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “PA beloont ‘kunstenares’ voor schilderij dat de ‘leer dat Palestina heel Israël uitwist’ verbeeldt

Reacties zijn gesloten.