Leerlingen voeren in Polen een dansvoorstelling uit in Auschwitz, inclusief nep-vergassingen

Plaatje hierboven: Łabunie, Polen, 10 december 2019. Wansmakelijke taferelen in Pools kindertheater. ‘Gelukkig’ keek de Poolse christen Heilige Maagd Maria (links) toe “en zag dat het goed was”. Vreselijke nep-vertoning! [beeldbron: NFP]

De creativiteit van antisemieten wereldwijd kent geen grenzen, noch normen of fatsoen. Een Poolse basisschool hield een dansvoorstelling met een Auschwitz-thema met kinderen in uniformen van concentratiekampen die simuleren dat ze dood worden vergast.

Tijdens het evenement, dat op 10 december 2019 in het kleine Poolse dorp Łabunie (in de provincie Zamość in het oosten van Polen aan de Oekraïense grens) werd gehouden, lagen studenten op de vloer terwijl een rookmachine wolken nepgifgas de lucht in stuurde, terwijl andere studenten gekleed als nazi’s, compleet met swastika-armbanden, aandachtig toekeken op het schouwspel (plaatje hieronder):

Sommige van de kinderen waren amper zeven jaar oud, volgens de website van Notes from Poland, die verschillende Poolse persberichten over het incident citeerde. De site, die wordt gerund door de pedagogische universiteit van Krakau, historicus Daniel Tilles, citeerde een Newsweek Polska-rapport waarin stond dat de burgemeester van Łabunie, die de regerende rechtse partij van Law and Justice (PiS) vertegenwoordigt, “de kinderen vertelde dat ze de Latijnse beschaving moesten verdedigen.”

Een andere spreker, wiens ouders werden gedood in Auschwitz, vertelde de jongeren dat Polen oorlogsherstel verdient vanuit Duitsland. Ze zei dat Poolse vrouwen die dit feit ontkennen, net als bepaalde parlementsleden van de oppositie, “hun hoofd moest worden kaalgeschoren worden [zoals collaborateurs] tijdens de bezetting”.

Kinderen van Zamość
Het evenement werd gehouden ter ere van de school die zichzelf noemde naar de ‘Kinderen van Zamość’ (Dzieci Zamojszczyzny), de term die werd gebruikt om te verwijzen naar de duizenden Poolse kinderen uit de regio die door de Duitse bezetters werden gedeporteerd om plaats te maken voor Hervestiging door etnische Duitsers.

De kinderen werden naar concentratiekampen gestuurd en gescheiden van hun ouders. Degenen die geacht werden ‘raciaal waardevolle’ Arische gelaatstrekken te hebben werden gedwongen Germaans en gestuurd naar Duitse families om er te wonen. Anderen werden dwangarbeiders en sommigen werden vermoord in Auschwitz.


Bronnen:

♦ naar een artikelPrimary school pupils in Poland stage Auschwitz dance performance, including mock gassing” van 31 december 2019 op de site van Notes from Poland

♦ naar een artikel van Eli Nahum “Polish children simulate being gassed to death at Auschwitz-themed dance recital” van 1 januari 2020 op de site van Monitoring Antisemitism Worldwide (MAW)

2 gedachtes over “Leerlingen voeren in Polen een dansvoorstelling uit in Auschwitz, inclusief nep-vergassingen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.