Zweden: Joden verbergen hun identiteit terwijl gewelddadig islamitisch antisemitisme toeneemt

Plaatje hierboven: Växjö, Zweden op 13 april 1985. Danuta Danielsson, een Pools-joodse vrouw wiens moeder tijdens de Tweede Wereldoorlog zat opgesloten in een concentratiekamp, haalt met haar handtas uit naar een neonazi tijdens een demonstratie van de Zweedse rechts-extremistische partei Nordiska Rikspartiets (NRP) in Växjö [beeldbron: Hans Runesson/Vox Populi]

Extreemrechts en extreemlinks antisemitisme zijn weer heel gewoon geworden in Zweden. Maar de laatste jaren is er een stroom vluchtelingen op gang gekomen met islamitische migranten afkomstig uit Midden-Oosten dictaturen waar Jodenhaat, haat jegens homo’s, vrouwen en christenen een deel van de staatsdoctrine vormen en ingebed zijn in de locale cultuur.

Met alle gevolgen vandien voor de minderheden in de Europese gastlanden die hen met open armen hebben opgevangen. Echter, de meeste democratische landen hebben tijd, noch middelen of mensen om zo’n massa’s migranten op te vangen en degelijk te integreren. Aandacht voor de locale cultuur, normen en waarden is nagenoeg onbestaande. En het blijft dweilen met de kraan open.

De eersten die het wegens dit falend vluchtelingenbeleid moeten ontgelden zijn dezelfden van altijd: de Joden.

Joden in Zweden zeggen dat ze het moeilijker vinden om openlijk joods te zijn, omdat statistieken aantonen dat antisemitische aanvallen in het hele land toenemen.” Dit is een van de onvermijdelijke gevolgen van de enorme moslimmigratie. Hetzelfde gebeurt in Frankrijk en ook in Duitsland.

In Zweden wonen vandaag ca. 18.000 Joden. Het zijn vooral de Joden van Malmö, Zweden die het zwaar te verduren hebben. Malmö, waar ongeveer een derde van de 300.000 inwoners moslim is, wordt beschouwd als een van de meest problematische steden in Europa bij gebrek aan integratie. Ongeveer 1.200 Joden wonen in de stad: “De Joodse gemeente van de Zuid-Zweedse stad Malmö heeft gewaarschuwd dat het toenemende antisemitisme de stad in een no-go-zone voor joden verandert.

Bomexplosies zijn nu onderdeel van het leven in Malmo; De nationale bomploeg werd binnen twee maanden uitgeroepen tot 30 ontploffingen. Nog maar een paar jaar geleden was Zweden een vreedzame en succesvolle samenleving, maar net als veel andere EU-landen gooiden de leiders de deuren open voor massale moslimmigratie, wat resulteerde in chaos.

Zweden heeft nu een radicale verandering ondergaan. Het geweld daar werd zelfs ‘de Arabische straat’ genoemd in een Bloomberg-artikel dat betrekking had op de verspreiding van anti-joods geweld. Een verontrustend voorbeeld: nadat Trump Jeruzalem had erkend als de hoofdstad van Israël, werd een ‘Malmö-gezang gemeld als: “We hebben een intifada in Malmö uitgeroepen. We willen onze vrijheid terug. En we zullen de Joden neerschieten.”

Een van hun favoriete gezangen is: “Khaybar, Khaybar, o Joden; Het leger van Mohammed zal terugkeren.” In rijmend Arabisch verwijst dit vertrouwde, treiterende gezang naar de succesvolle aanval van de vroege moslims op de Joodse bevolking van de Arabische stad Khaybar in 628. Het terugkerende leger van Mohammed is een troep die waarschuwt voor meer aanvallen die eraan komen.

Maar Zweden is slechts één land dat op zijn kop is gezet als gevolg van enorme moslimmigratie. Dezelfde kwalen van geweld, intolerantie, antisemitisme, jihad en islamitische suprematie die dagelijks in veel islamitische landen worden gezien, zijn nu via massale migratie uit het Midden-Oosten en Afrika in westerse landen gekomen. Waarom zouden ze niet?

Enkele weken geleden, op de verjaardag van de nazi-Kristallnacht, werd de Hillel-school vernield toen een persoon een Jodenster op de voordeur kladde samen met het woord ‘Jood’. De werkelijke cijfers voor antisemitische aanvallen zouden veel hoger kunnen zijn, omdat veel Joden deze niet melden aan de politie volgens Isak Reichel, secretaris-generaal van de Joodse Centrale Raad.

“Veel mensen denken dat het geen zin heeft om te rapporteren. Ze hebben negatieve ervaringen met het melden van een misdrijf dat de politie niet serieus heeft genomen, misschien niet als antisemitisme heeft beschouwd of het onderzoek heeft afgesloten. Dus er is nogal wat wantrouwen, denk ik, en scepsis over het melden van misdaden aan de politie,” zei Reichel …

Video: “Malmö is de meest antisemitische stad in Europa”

Bronnen:

♦ naar een artikel van Christine Douglass-Williams “Sweden: Jews hiding their identity as violent Islamic antisemitism increases” van 5 december 2019 op de site van Jihad Watch

♦ naar een artikel van Noah Feldman “When the ‘Arab Street’ Comes to Sweden – Anti-Jewish violence spreads to liberal Europe, where immigrants enjoy the freedom to protest” van 11 december 2017 op de site van Bloomberg

♦ naar een artikel van Vivienne Walt “Europe’s Jews Are Resisting a Rising Tide of Anti-Semitism” van 20 juni 2019 op de site van TIME

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.