FBI: Joden waren slachtoffer in 60% van religieus gemotiveerde haatmisdrijven in 2018

Volgens de onlangs vrijgegeven Amerikaanse FBI-statistieken over haatmisdrijven voor 2018, waren joden het slachtoffer in bijna drievijfde van de misdrijven tegen mensen vanwege hun religie. Verder was er een toename van 105% in fysieke aanvallen op Joden in het voorgaande jaar.

Het ergste feit was het bloedbad op 11 oktober van 11 Joodse gelovigen door een blanke supremacist in de Tree of Life-synagoge in Pittsburgh. Sinds die tragische gebeurtenis 14 maanden geleden zijn meer dan een dozijn blanke supremacisten gearresteerd voor samenzweringen, bedreigingen of aanvallen op Joden.

De specifieke incidenten omvatten een dreiging op Facebook om joden te doden in een synagoge in de staat Washington, een dreiging op Instagram om een ​​joods gemeenschapscentrum in Ohio aan te vallen, een dodelijke schietpartij op de synagoge in Chabad in Poway, Californië, en een complot om een bomaasnlag te plegen op een ​​historische synagoge in Colorado.

Er bestaat geen twijfel over dat Joden het primaire doelwit zijn van witte supremacistische haat. Het zou natuurlijk ondenkbaar zijn (om nog maar te zwijgen over absurd en zeer aanstootgevend) voor iedereen om de slachtoffers van dit afschuwelijke extreemrechtse antisemitisme ervan te beschuldigen zelf blanke supremacisten te zijn.

Dat is ondenkbaar, tenzij we het hebben over het verwrongen morele universum van de beweging Boycott, Divestment and Sanctions (BDS). Alsof de schandalige claims van Israëlische apartheid en genocide op de Palestijnen niet genoeg waren om de Joodse staat te demoniseren, beschouwen BDS-activisten steeds meer Joden – met name de zionisten onder ons – als agenten van blanke suprematie.

Gezien de realiteit dat het zionisme zorgt voor volledige bescherming van de burgerlijke vrijheden en politieke rechten van niet-joodse Israëlische burgers, wat zit er dan achter deze snode campagne om het verkeerd weer te geven als een met haat vervulde, racistische ideologie?

Het doel is vergelijkbaar met dat van het vergelijken van de behandeling van Israël door de Palestijnen met de behandeling van de Joden door de nazi’s: het beïnvloeden van progressieve mensen, met name beïnvloedbare jonge studenten die vrijwel niets over Israël weten, om de Joodse staat en zijn aanhangers te veroordelen op dezelfde manier dat ze blanke suprematie veroordelen.

Zeker, het zionisme is al lang het doelwit van de Israëlhaters die helemaal teruggaat tot 1975 toen de Algemene Vergadering van de VN haar beruchte resolutie ‘Zionisme is racisme’ aannam. Hoewel resolutie 3379 in 1991 werd ingetrokken, heeft de BDS-beweging de afgelopen jaren gretig de mantel van het laster van het zionisme overgenomen.

Ik werd me voor het eerst bewust van de verraderlijke tactiek van het gelijkstellen van de nationale bevrijdingsbeweging van het Joodse volk met blanke suprematie toen drie joodse vrouwen die regenboogvlaggen met de Davidster droegen, werden verdreven uit de Chicago ‘Dyke March’ 2017 ter ondersteuning van LGBTQ-rechten. Hun misdaad? Ze weigerden Israël te verwerpen. In een verklaring na de mars, legden de organisatoren uit dat de vrouwen niet konden deelnemen omdat, immers, “Zionisme is een inherent blanke supremacistische ideologie.”

Volgens een rapport van september 2019 door AMCHA Initiative, een niet-partijgebonden groep die antisemitisme op universiteitscampussen onderzoekt en bestrijdt, zijn demonisatiecampagnes die pro-Israëlische studenten willen marginaliseren als blanke supremacisten meer dan verdubbeld.

Aan de Universiteit van Virginia, waar neonazi’s twee jaar geleden door de campus marcheerden en schreeuwden: ‘Joden zullen ons niet vervangen’, waren het Joodse studenten die werden uitgesloten van deelname aan een studentencoalitie om de blanke suprematie het hoofd te bieden.

In mei 2018 aan de Stony Brook University in New York, bracht Studenten voor Justitie in Palestina (SJP) een verklaring uit waarin ze de regering vroegen: “Als er nazi’s, blanke nationalisten en KKK-leden op de campus waren, zou hun identiteit moeten worden aanvaard en gerespecteerd? Absoluut niet. Waarom zouden we dan de opvattingen van zionisten respecteren?”

Antisemitisme heeft een nieuwe jas:
anti-Zionisme en Israëlhaat

Meer recent, in november, organiseerden de hoofdstukken van Brown University van SJP en de anti-zionistische Joodse stemmen voor vrede een panel getiteld ‘BDS: The Palestinian Right to Resist‘. Het programma omvatte de Palestijns-Amerikaanse politieke activiste Linda Sarsour, die aftrad als co-voorzitter van de nationale Women’s March na zorgen over haar associatie met de Nation of Islam-leider en beruchte antisemiet Louis Farrakhan.

Tijdens de discussie verkondigde Sarsour haar overtuiging dat ‘Joodse mensen het verdienen om [in veiligheid] te leven’, terwijl ze tegelijkertijd het zionisme een vorm van raciale suprematie noemen. Het is niet verwonderlijk dat ze niet heeft uitgelegd hoe kwaadaardige zionisten – d.w.z. de overgrote meerderheid van Amerikaanse joden – ons een veilig gevoel zouden geven.

Gezien de toename van antisemitische haatmisdrijven in de VS in de afgelopen jaren, is het begrijpelijk dat veel Joden de bestrijding van blanke suprematie als de hoogste prioriteit van onze gemeenschap beschouwen. Maar we moeten ook aandacht besteden aan antisemitisme aan de politieke linkerzijde en voldoende middelen besteden aan het bestrijden van die verdeeldheidskrachten die proberen Israel te delegitimiseren door een kerndeel van onze Joodse identiteit te belasteren. Negeer die dreiging en het zal slechts een kwestie van tijd zijn voordat de laster “Zionisme = blanke-suprematie” mainstream wordt.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Robert Horenstein “FBI: Jews were victims in 60% of religiously motivated hate crimes in 2018” van 28 december 2019 op de site van The Jerusalem Post

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.