Machete killer van Monsey NY wilde zoveel mogelijk Joden vermoorden enkel omdat ze Joden zijn

De verdachte in de machete-aanval op zaterdagavond in het huis van een rabbijn in Monsey, New York, is geïdentificeerd en aangehouden. Het gaat om een 37-jarige Afro-Amerikaan Grafton E. Thomas uit Greenwood Lake, New York.

Thomas werd kort na middernacht gevangen genomen in Harlem, in New York City. Bij zijn arrestatie bleek Thomas helemaal onder het bloed te zitten van zijn slachtoffers. Thomas werd in beschuldiging gesteld voor vijf pogingen tot moord en één voor inbraak. USA Today meldt dat hij niet schuldig pleitte en dat de borgtocht op $ 5 miljoen werd gesteld.

Pure haat, Jodenhaat
Naar verluidt gebruikte Thomas een machete om chassidische joden aan te vallen die zich hadden verzameld in het huis van rabbijn Chaim Rottenberg, om de kandelaar te ontsteken op de zesde nacht van Chanoeka. Vijf mensen raakten gewond bij de aanval waarvan twee nog steeds in kriteke toestand verkeren. Een van de slachtoffers kreeg vijf houwen van een machete.

De vijf slachtoffers van de aanslag in Monsey, New York, zijn intussen geïdentificeerd. Drie van hen zijn zonen van de rabbijn in wiens sjoel het steekincident plaatsvond: Chaim, Meir en Shlomo Rottenburg die intussen weer thuis zijn. Nachman Ingorsky en rabbijn Yosef Neiman vechten nog voor hun leven in het hospitaal.

Het had nog erger kunnen zijn. Volgens The New York Times probeerde Thomas, nadat hij mensen in het huis van de rabbijn had neergestoken “een synagoge van de congregatie Netzach Yisroel, onder leiding van rabbijn Rottenburg, binnen te geraken. Echter de mensen hadden binnen het geschreeuw gehoord en hadden de deur al op slot gedaan,  om te voorkomen dat hij binnenkwam.

Gouverneur Cuomo noemde het incident ‘beangstigend’ en ‘onverklaarbaar’. Hij zei dat de verdachte geen uitspraken deed voordat hij mensen neerstak: “Het is binnenlands terrorisme. Dit zijn mensen die massabeschadiging, massaal geweld willen creëren – angst genereren op basis van ras, kleur, geloof. [De dader] heeft niets gezegd, alleen haat. Haat en geweld, dat is alles,” zei Cuomo op zondag.

Kortom: De Joden werden neergestoken omdat ze Joden waren. Niks meer niks minder. Afschuwelijk.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Suspect Who Injured Five Jewish Worshipers in Stabbing Attack at Rabbi’s House in Monsey, New York Identified” van 29 december 2019 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Ben Sales “After a machete stabbing on Hanukkah, Monsey’s Orthodox Jews are defiant but searching for answers” van 29 december 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelGrafton Thomas: 5 Fast Facts You Need to Know” van 29 december 2019 op de site van Heavy.com

♦ naar een artikelMonsey synagogue attacker identified, faces five counts of attempted murder” en een artikelSynagogue stabber in court following Hanukkah attack in Monsey, New York” en een artikelFour victims of Monsey stabbing attack identified” van 29 december 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Machete killer van Monsey NY wilde zoveel mogelijk Joden vermoorden enkel omdat ze Joden zijn

 1. ‘Binnenlands terrorisme…… en achter de tralies voor het leven.
  Dat is het énige antwoord.

  Pseudo oplossingen zoals ‘educatie’ zijn zonde van de tijd.

  Dit soort zwarte, witte, ultra linkse & rechtse losers weten zichzelf prima op te leiden tot Jodenhater.

  Verder zouden media & universiteiten met hun vaak dubieuze politieke berichtgeving, boodschappen & kennis overdracht eens goed onder de loep genomen worden….. en niet alleen in Amerika.

  Like

Reacties zijn gesloten.