Brazilië: Tijdschrift vergelijkt Joodse politicus met Hitlers propagandachef Goebbels

De zionistische Brazilië / Israël-vereniging (Associação Sionista Brasil Israel/ASBI), die precies bestaat uit afstammelingen van een van de grote slachtoffers van het nazisme, de joden, hebben openlijk hun steun betuigt voor de nazi-politicus Jair Messias Bolsonaro, die sinds 1 januari 2019 de 38ste president van Brazilië is.

Onlangs gaf de ASBI een verklaring uit waarin staat dat leden van de vereniging in Bolsonaro “een vriend erkennen, een bewonderaar van de joodse cultuur en tradities en een pleitbezorger van de soevereiniteit van de staat Israël.” De notitie zegt verder dat de vereniging gelooft in “oprechtheid en toewijding” van Bolsonaro om “de marxistische ideologie te bestrijden” die Brazilië zou “vernietigen”.

‘Goebbels van de Planalto’
Echter, verschillende ander Braziliaanse Joodse groepen zijn niet overtuigd van de oprechtheid en toewijding van Bolsonaro ten aanzien van het Joodse volk.

Recent veroordeelden zij een artikel in een tijdschrift waarin Fabio Wajngarten, een lokale vooraanstaande Joodse politicus die in de regering van Bolsonaro zetelt, wordt vergeleken met de propaganda-minister Joseph Goebbels van nazi-Duitsland.

Het tijdschrift Istoe publiceerde vrijdag een artikel met de titel ‘Goebbels van de Planalto‘ – een verwijzing naar het presidentiële paleis van Brazilië – dat het feit benadrukt dat de Braziliaanse minister van Communicatie Fabio Wajngarten joods is.

Istoe suggereert een joodse samenzwering om recente bezuinigingen op de reclamebegroting te ondersteunen bij die media die niet verbonden zijn met de overheid. Istoe, opgericht in 1976, wordt beschouwd als een van de drie belangrijkste weekbladen van Brazilië.

De president van B’nai B’rith, Abraham Goldstein, vertelde JTA dat het ‘schandalig’ is voor het tijdschrift om de joodse afkomst van Wajngarten te gebruiken om “een afschuwelijke minachting voor slachtoffers van de Holocaust” te tonen.

Ze gaan walgelijk verder door de Joodse gemeenschap erbij te betrekken en te zeggen dat ‘bekend is dat Israëlieten actief zijn in de onderwereld van de veiligheids- en informatie-industrie’, wat niet alleen onwaar is, maar ook de meest gemene daad van vooroordelen, racisme en antisemitisme,” zei Goldstein.

Istoe: “Fabio Wajngarten, de Goebbels van de Planalto

De reactie leidde tot een zeldzame overeenkomst tussen zowel rechtse als linkse Joodse stemmen, die haat-of-liefde meningen hebben over president Jair Bolsonaro, een vurig pro-Israël christelijke politicus die vaak Israël ophemelt en goede vrienden is geworden met de huidige Israëlische ambassadeur in Brazilië, Yossi Shelley.

“Er zijn gevaarlijke sporen van antisemitisme. Ze brengen het idee van joodse samenzwering ter sprake dat door het nazi-regime zelf wordt gebruikt om de Joden te vervolgen,” schreef de Joden voor Democratie, een uiterst linkse groep die zich verzet tegen de huidige regering van Brazilië, in een verklaring.

In een paragraaf met de naam “De manipulatie door de joodse kolonie“, belicht het artikel de joodsheid van de politicus op dubieuze manieren. “Fabio Wajngarten, een jood, profiteert van zijn relaties met de joodse gemeenschap, bestaande uit belangrijke zakenmensen in Sao Paulo,” leest een passage. “Om de Messias te behagen, zal hij alleen uit het budget toewijzen aan de’ geconverteerde ‘publicaties,’” staat er verwijzend naar Bolsonaro’s middelste naam – Messiah – en religieuze bekeringen.

“Het artikel brengt zielige en onjuiste vergelijkingen. Altijd, en vooral in deze tijden van intolerantie en haatprediking, moet een dergelijke aanpak worden bestreden,” schreef de Braziliaanse Israelitische Confederatie, de overkoepelende Joodse organisatie van het land, in een verklaring.

Verschillende Joodse federaties, die de meeste van de 26 staten van Brazilië vertegenwoordigen, hebben ook verklaringen vrijgegeven. “Intens debat over ideeën en partijdige ideologische geschillen moet nooit worden verward met religie,” verklaarde de Joodse federatie in Sao Paulo, die spreekt namens een Joodse gemeenschap van 60.000 die de helft van de Joden in Brazilië omvat.

De ereconsul van Israël in Rio, Osias Wurman, vertelde het Jewish Telegraphic Agency dat juridische procedures tegen de publicatie moeten worden ondersteund. Wurman, een invloedrijke journalist die meer dan 100 artikelen heeft geschreven over het jodendom, het zionisme en Israël, schreef:

Dit artikel doet me denken aan de jaren 1930, toen de beruchte Duitse redacteur Julius Streicher, de eigenaar van de racistische krant Der Sturmer, de Joden karikaturiseerde op de laagst mogelijke en meest dierlijke wijze. Nu, 80 jaar later, herhaalt een erfgenaam van Julius dit vluchtige verhaal in een Braziliaans tijdschrift, in een land dat dit soort onwaardigheid niet accepteert.

Plaatje hierboven: Booteco, Brazilië, 14 december 2019. Een man met een swastika armband werd opgemerkt in een bar in de stad Unai in Brazilië. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Ondersteuning van het nazisme in Brazilië wordt door de wet gedefinieerd als een misdrijf [beeldbron: CFCA]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcus M. Gilban “Brazilian Jews slam magazine that likened Jewish politician to Hitler’s propaganda mastermind” van 10 november 2019 op de site van The Jewish Telegrapic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Eli Nahum “A customer went to eat at a restaurant in Brazil with the Nazi bracelet” van 17 december 2019 op de site van Monitoring Antisemitisme Worldwide (MAW)

♦ naar een artikelNo Bolsonaro, visiting Yad Vashem doesn’t make you a ‘friend of the Jews’” van 3 april 2019 op de site van +972 Magazine

♦ naar een artikelWoman has a SWASTIKA carved onto her stomach by supporters of Brazilian far-right” van 11 oktober 2018 op de site van The Daily Mail

♦ naar een artikel van Jean Wyllys “Bolsonaro’s lies: Is Brazil’s government fascist? Given its anti-Semitism, stifling of the press and persecution of political dissenters, a former MP argues that there’s no room for doubt” van 10 juli 2019 op de site van Open Democracy

2 gedachtes over “Brazilië: Tijdschrift vergelijkt Joodse politicus met Hitlers propagandachef Goebbels

 1. Ik heb nog een mooi verhaal in de link, je kan het woord marrokaan vervangen met Jehud. De boodschap blijft hetzelfde en even Waar. Maar eerst ter inleiding een stukje over de Creatie/ God. Ter verduidelijking ik spreek vanuit een Christelijke God, met EL wil en hoef ik niks van doen te hebben. Dat hoort thuis en zal wel een functie hebben in de zandbak waar het vandaan komt. Dit is Nederland, geen zand.

  Geen harder pantser dan de Waarheid.
  de bijbel kwam ook tot diezelfde conclusie.
  Ephesians 6:11-18
  Dat is dus een Waarheid.
  Je kan deze Hemelse wapens alleen gebruiken wanneer je intenties goed zijn en wanneer je de Waarheid spreekt, Anders zal je niet bepantsert zijn tegen alle Energie/ vuur die je opwekt met je aanval of explosies van je Hemelse Hamerslag.
  You put on the Armour of God/ the Truth.
  Wanneer je liegt en valsspeelt met de Waarheid sta je ongedekt tegen de tegenaanval of de blow-back/ van je eigen gecreerde explosie.
  en zal je vergaan/ beschadigd raken in de vuurzee die je net gecreerd hebt. (Hemelse Hamer explodeert het object, de Energie/ de explosie ben jezelf, jij bent de Waarheid, de explosie etc)
  Elke actie heeft een reactie. Als je de Waarheid spreekt sta je altijd gedekt. 1 met de Energie
  Met de waarheid en het gelijk aan jouw kant sta je ingedekt.
  Door de Logica/ Logicks, de Hemelse Ratio. Iedereen die tegen de Waarheid in wil gaan, die het Licht van God/ de Waarheid wil verduisteren, verbrand zichzelf op zijn minst met de energie die hij besteedt aan het bewijzen van zijn eigen Ongelijk.
  De hemelse ratio/ de Logicks zet een ieder die ertegen in wil gaan voor lul en voor schut, compleet en Absoluut.
  Je verdediging/ bepantsering als Souldier & Hangman is de Logicka vd Waarheid. De Hemelse Ratio geeft zelfs een Koning geen kans het Licht van God te verduisteren. Koning keizer farao geen een kan de rational breken.

  https://www.tonysmelody.nl/post/hoe-gaat-het-met-splinter

  Like

 2. Er is in dezen nogal vaak verwarring. Niet alle Joden zijn hetzelfde. Dat is de boodschap die ik de auteur wil meegeven. Zie de Asschers/ Cohens die andere Joden registreerde om aan de vijand mee te geven.
  Verder zijn alle Veiligheidsdiensten ter wereld uitgerust met het Prisma- (oid) systeem. Dat is in beheer bij de Mossad en Amerika is het distributie-kanaal. Daar zijn talloze boeken over geschreven en kan als een Waarheid worden beschouwdt. Dus het klopt dat de Israelische (Joodse?) geheime dienst in alle Veiligheidsdiensten ter wereld een back-door in de software heeft. En dat deze samenzwering geen theorie is en ook niet geheim.

  Ik refereer vaak aan de uber-Joden/ crypto-Joden als ik de vijanden van God en de mensheid wil aanwijzen. Dit om de andere Joodse mensen niet in diskrediet te brengen. Maar de discussies over foute Joden wordt bemoeilijkt wanneer elke kritiek weggezet wordt als anti-semitisme.

  Ik krijg een beetje het gevoel dat uzelf alle Joden over een kam scheert en ze allemaal al heilig hebt verklaardt. Iets wat aantoonbaar onjuist is. Zie Soros, rothschilds en andere crypto’s. Dat zijn onmensen die geen andere synagoge kennen dan de Synagoge of Satan/ Seth-on.

  Wanneer gaan Joodse opiniemakers eens zelf onderscheid maken? Dan hoeft de rest niet te bloeden voor de misdaden tegen de menselijkheid (Margareth Singer) van dat kleine clubje rijke gedegenreerden die het voor de rest verpesten.

  En met de rest bedoel ik: de Mensheid, waarvan de Joden ook deel uitmaken.

  Ik vind dit een hele goede site en wil graag de discussie aan. Misschien zie ik het wel helemaal fout, maar dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk.
  Groet,
  tony.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.