Israël’s veiligheidskabinet beraadt zich over staakt-het-vuren akkoord met Hamas

Plaatje hierboven: Israël zal toestaan ​​dat ongeveer 5.000 Gazanen Israël binnenkomen om er te werken. De mannen hierboven staan te popelen om ‘hun werk’ in Israël te hervatten. Nog effe een lunchpakket klaarmaken en… Allahu Akhbar!

Hoofd van de Nationale Veiligheidsraad, Meir Ben Shabbat, zal de details van het staakt-het-vuren met Hamas in Gaza op zondag aan het kabinet presenteren, meldde Channel 12 News zaterdagavond. De overeenkomst werd mogelijk gemaakt door Egyptische bemiddeling en de uitvoering ervan zal worden uitgevoerd onder Qatarese en VN-toezicht, volgens een Channel 13 News-rapport.

Het rapport zei dat de overeenkomst zich richt op het verbeteren van de levensomstandigheden van inwoners van Gaza, inclusief het vergroten van het aantal werknemers van Gaza naar Israël, verdere uitbreiding van de toegestane visserijzone voor de kust van Gaza, het bevorderen van de bouw van een aardgaspijpleidingproject en het vergroten van medische hulp en apparatuur voor ziekenhuizen.

Hamas’ woordvoerder, Suheil al-Hindi, ontkende het rapport en vertelde Lebanons Al Mayadeen TV dat “Israëlische media berichten over Israël’s versoepelende maatregelen voor Gaza in ruil voor dat Hamas geen raketten meer zou afvuren, niet waar is.” Misschien komt er straks een andere woordvoerder van Hamas opdraven die zegt dat het bericht wel waar is.

Het rapport voegde eraan toe dat de Shin Bet (Israel Security Agency) zich verzet tegen de toelating van werknemers uit Gaza naar Israël, zoals voorgesteld door het plan. Echter, ondanks het negatief advies van de Shin Bet zal Israël toch toestaan ​​dat ongeveer 5.000 Gazanen Israël binnenkomen voor werkdoeleinden, meldde de Libanese pro-Hezbollah-krant Al-Akhbar op zaterdag.

Het rapport voegde eraan toe dat het doel van de overeenkomst is om de omstandigheden in Gaza te verbeteren door de hoge werkloosheid onder plaatselijke jongeren te verminderen. In ruil voor deze concessies heeft Hamas zich ertoe verbonden raketvuur vanuit Gaza naar Israël te voorkomen en de wekelijkse demonstraties van maart aan de grens van Israël en Gaza geleidelijk te verminderen en uiteindelijk helemaal te beëindigen.

Het rapport voegde eraan toe dat Israëlische militaire experts sceptisch zijn dat Hamas het raketvuur en de protesten volledig kan beheersen. Tenslotte zijn er meer dan een dozijn verschillende terreurorganisaties in de Strook die er allemaal een aparte zienswijze en strategie op nahouden maar over één ding het allemaal eens zijn: met name de vernietiging van Israël.


Bronnen:

♦ naar een artikelSecurity cabinet said set to review proposed long-term truce with Hamas in Gaza” van 28 december 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelCabinet set to review long-term truce with Hamas” van 29 december 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelDetails of ceasefire with Hamas to be presented to Cabineteen artikelReport: Israel and Hamas agree on entry of 5,000 Gazan ‘Palestinian’ workers into Israel” van 28 december 2019 op de site van Arutz Sheva

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.