Kerstboodschap van ISIS: 11 christenen onthoofd op kerstavond in video

ISIS-terreurgroep publiceerde vrijdag een schokkende executievideo met de onthoofding van 11 christelijke gijzelaars in Nigeria, duidelijk gepland om samen te vallen met Kerstmis. De verantwoordelijkheid voor de aanslag werd opgeëist door de West Africa Province of ISIS. Deze factie, die in 2015 trouw aan ISIS zwoer, heette voorheen Boko Haram.

ISIS zei dat de moorden deel uitmaakten van een onlangs aangekondigde campagne om de gerichte eliminatie van de leider van de terreurgroep Abu Bakr-al-Baghdadi in oktober te wreken. Er werden geen details gegeven over de slachtoffers, die allemaal mannelijk waren, maar ISIS zegt dat ze ‘in de afgelopen weken waren gevangen’ in de noordoostelijke staat Borno in Nigeria.

De video is uitgebracht door ISIS ‘officiële Amaq propagandabureau en analisten zeggen dat het duidelijk getimed was om samen te vallen met kerstvieringen. Conflictjournalist Ahmad Salkida, die toezicht houdt op terroristische activiteiten in het noordoosten van Nigeria, schreef: ‘De beslissing om de executie van de gevangenen uit te voeren was vrij snel, abrupt en schokkend’.

In oktober voerden Amerikaanse speciale operatietroepen een aanval uit op de compound van al-Baghdadi in de noordwestelijke provincie Idlib in Syrië. Abu Bakr al-Baghdadi stierf achterna gezeten door de politiehond Conan rennend in een tunnel, jammerend en schreeuwend voordat hij zichzelf en drie kleine kinderen tot ontploffing bracht met een explosief vest.

Conan vs. Baghdadi
De ene hond pakt de andere…


Bronnen:

♦ naar een artikelOn Christmas Day: ISIS beheads 11 Christians as revenge for al-Baghdadi’s elimination” van 27 december 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikelISIS Affiliate in Nigeria Releases a Video Showing 11 Executions” van 27 december 2019 op de site van The New York Times

♦ naar een artikel van James Bickerton “Ten Christians beheaded in ISIS horror video as terror gang targets Christmas” van 28 december 2019 op de site van The Express UK

Een gedachte over “Kerstboodschap van ISIS: 11 christenen onthoofd op kerstavond in video

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.