Joodse groep ADC vraagt Amazon om te stoppen met de verkoop van het bordspel ‘Secret Hitler’

Een Australische joodse groep heeft op vrijdag 27 december Amazon opgeroepen om te stoppen met het verkopen van een bordspel waarin spelers winnen door nazi-dictator Adolf Hitler aan de macht te brengen.

De in Melbourne gevestigde anti-lasteringscommissie riep de internetwinkelgigant op “respect te tonen aan de overlevenden” en zei dat het bezwaar tegen het bordspel ‘Secret Hitler’ was aangewakkerd door een klacht van iemand wiens vader de Holocaust overleefde.

“Het gebruik van Hitler als onderdeel van een bordspel dat zijn onmenselijke misdaden witwast, is zeer onsmakelijk en toont aan dat velen vandaag de dag nog steeds de onuitsprekelijke gruwelen van de Holocaust niet begrijpen,” zei Dvir Abramovich, voorzitter van de Anti-Defamation Commission (ADC) , in een verklaring.

“Het is zeer verontrustend dat Amazon Australië een andere populaire weg biedt voor het nieuw leven inblazen en normaliseren van Hitlers naam en het bereiken van een nieuwe generatie jonge mensen die het misschien cool vinden om hem te spelen. We doen een beroep op het bedrijf om onmiddellijk te stoppen met de verkoop van dit spel,” aldus de verklaring.

De anti-lasteringscommissie richtte haar klacht tot Amazon Australia, maar het bordspel is ook te koop op de Amerikaanse site van Amazon, waar meer dan 1.400 recensenten het gemiddeld 4,8 van de vijf sterren gaven. Op Amazon’s Amerikaanse site was het de 36ste bestseller in de categorie ‘Toys & Games’ op het moment van schrijven.

Het product wordt aangekondigd als een ‘sociaal deductiespel’ voor vijf tot 10 personen dat zich afspeelt vóór de Tweede Wereldoorlog. Een team van links-liberalen probeert de regering bijeen te houden en te voorkomen dat Hitler de macht overneemt, terwijl een kleiner team van fascisten, waarvan er één in het geheim speelt als Hitler, de regering probeert over te nemen en de nazi-dictator als kanselier te installeren.

Het spel werd gelanceerd met een Kickstarter-campagne in 2015, waarbij bijna $ 1,5 miljoen werd opgehaald van meer dan 34.000 donoren. Het bordspel bevat geen nazi-symbolen of afbeeldingen van Hitler.


Bronnen:

♦ naar een artikelJewish group urges Amazon to stop selling ‘Secret Hitler’ board game” van 28 december 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelShow respect to the survivors Amazon Australia!” van 27 december 2019 op de site van Anti-Defamation Commission (ADC)

♦ naar een artikel van Sam Sokol “Launch of Amazon’s Hebrew storefront offers American expats a taste of home” van 27 december 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

2 gedachtes over “Joodse groep ADC vraagt Amazon om te stoppen met de verkoop van het bordspel ‘Secret Hitler’

 1. Ik zie het verschil tussen de nazi’s/ Hitler en de rijke uber-Joden niet echt. Eigenlijk zijn de crypto-joden een stuk eger dan Hitler en elke ander Jood wil vrienden met ze zijn. Planned Parenthood/ Margareth Singer is de industrieel opgezette vernietigingsmachine voor zwarte en blanke babie’tjes. Niemand protesteert of herdenkt deze genocide onder de Joden. Geen excuus aan andere bevolingsgroepen, helemaal niks.
  Nu is het boehoe wat zijn ze gemeen de gojim, laten we de gojim-politici de boel maar weer censureren. Maar wat is het verschil tussen jodendom en nazisme? Beiden zijn herren-volkeren en beiden slachten anderen op industrieele schaal af. Wat is het verschil tussen nazi-moordenaars en joodse gifmengers?
  The Sackler Family – A Secretive Billion Dollar Opioid Empire

  Vergis je niet ik ben voor elk mens en voor een ieder zijn vrijheid, maar het is, wat het is. Moord op industrieele schaal en geen enkele Jood huilt voor onze afgeslachtte en vergiftigde kinderen.
  Dan huil ik niet te hard voor de Joden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.