IDF vernietigt opnieuw huis van de Hamasterrorist die Eitam en Naama Henkin vermoordde

Israëlische strijdkrachten en genie-troepen van de IDF hebben voor de vier keer in twee maanden tijd opnieuw het huis vernield van een veroordeelde Palestijnse terrorist die het Israëlische echtpaar Eitam en Naama Henkin vermoordde in een aanslag van ruim vier jaar geleden, nadat het gebouw was herbouwd na de oorspronkelijke vernietiging.

De terrorist Amjad Aliwi uit Shechem (Nabloes), één van de vijf daders van een terreurcel van Hamas, werd na de aanslag vrij snel opgepakt en opgesloten. De leden van de terreurcel – Amjad Aliwi, Yahya Haj Hamed, Samir Kusa en Kerem Razek – werden in juni 2016 veroordeeld tot twee keer levenslange opsluiting plus nog eens 30 jaar.

Begin september 2019 overleed een vijfde lid van de terreurcel die de bloedige aanslag uitvoerde, Bassam al-Sayeh, die leed aan bot- en bloedkanker, in een Israëlische gevangenis. Israël werd door de Palestijnen beschuldigd van het vermoorden van al-Sayeh wat tot het voorspelbare tumult leidde.

Dit werd onmiddellijk gevolgd door een golf van terreur en geweld die duurde van september 2015 tot juni 2016 waarbij 31 Israëliërs werden vermoord alsmede 235 Palestijnen die er het leven bij inschoten.

Volgens een bericht op de site van 25 december ’19 van de Al Qassam Brigades (Hamas) van “werd de gevangene Aliwi beschuldigt van het deelnemen aan de heroïsche “Itamar” -operatie, begin oktober 2015, die leidde tot de liquidatie van de Zionistische verkrachters en de vonk vormde van de opstand in Jeruzalem.” Tja, wat daar ‘heroïsch’ aan is, vijf zwaar bewpende mannen die een wagen beschieten met vier kinderen aan boord…

Eitam en Naama Henkin werden op 1 oktober 2015 vermoord terwijl ze met hun kinderen naar huis reden, toen een terreurcel van vijf leden  van Hamas hun voertuig in een hinderlaag lokte tussen de Joodse gemeenschappen van Itamar en Elon Moreh.

Eitam, een promovendus aan de Universiteit van Tel Aviv, had ook Amerikaans staatsburgerschap. Naama was een grafisch ontwerper. Ze werden neergeschoten voor het oog van hun vier kinderen, die bij de terreuraanslag gelukkig ongedeerd bleven en overleefden.

Premier Netanyahu zei destijds over de dubbele moordaanslag:

Palestijnse terroristen hebben gisteren een jonge moeder en vader vermoord en vier kleine weeskinderen achtergelaten. Maar ik moet zeggen dat ik nog geen enkele veroordeling van president Abbas en de Palestijnse Autoriteit heb gehoord. Erger nog, ik hoorde hoge ambtenaren van zijn Fatah-beweging deze actie prijzen. Ze zeggen dat dit de weg is. Nee, het is niet de manier om te gaan. De beste manier om voor elke denkbare regeling te kiezen, is terrorisme te bestrijden en ervoor te zorgen dat terrorisme geen vruchten plukt.


Bronnen:

♦ naar een artikelIDF once again demolishes home of Muslim terrorist behind murder of Eitam and Naama Henkin” van 25 december 2019 op de site van Behind The News (BTN)

♦ naar een artikel4 Palestinians Get Life Sentences In Murder Of Israeli Jewish Couple In Front Of Their Kids” van 23 juni 2016 op de site van The New York Jewish Week

♦ naar een artikelTensions High in West Bank After Killing of Israeli Settler Couple” van 2 oktober 2015 op de site van The New York Times