Gazaanse Nasser Brigades (PRC) dreigen Israël met zware vergeldingsacties

Plaatje hierboven: Leden van de Nasser Salah al-Din Brigades (PRC) vuren raketten af vanuit Gaza naar Israël [beeldbron: Safa]

De Al-Nasser Salah al-Deen Brigades (Saladin Brigades), de ‘militaire vleugel’ van de terroristische organisatie van de Volksverzet Comités (PRC), hebben op kerstdag een dreigende boodschap naar Israël gestuurd in reactie op de opmerkingen van IDF-chef van Staff Aviv Kochavi over de mogelijkheid van Israëlische militaire actie in de Gazastrook.

De stafchef dreigde op woensdagmet volle kracht het bredere stedelijke gebied aan te vallen” in de volgende militaire confrontatie in de Gazastrook die er ongetwijfeld zit aan te komen en stafchef Aviv Kochavi voegde eraan toe:

De vijand heeft ervoor gekozen zich daar te vestigen en van daaruit zal hij duizenden raketten op Israël afvuren. De vijand, die zich richt op willekeurige burgers, zullen we aanvallen op een op intelligentie gebaseerde manier. We zullen hen waarschuwen, hen toestaan ​​te evacueren en onmiddellijk daarna zullen we met geweld aanvallen.

De woordvoerder van de organisatie, Abu Attaiya, zei dat “inwoners van de Gaza-enveloppe geen veiligheid zullen kennen zolang de blokkade in Gaza niet volledig is opgeheven. We streven niet naar oorlog, maar we zullen onze vijand onze kracht tonen als deze door de vijand geïmpliceerde oorlog wordt opgelegd“, zei Abu Attaiya.

Hij waarschuwde Israël en zei dat de volgende confrontatieronde bijzonder moeilijk zou zijn voor de IDF. “Het wordt een strijd op verschillende fronten over de grenzen heen en de as van verzet blijft actief zolang de ‘bezettende vijand’ zich op Palestijns grondgebied bevindt,” concludeerde hij.

Naar eigen zeggen beschouwen de Nasser Brigades en de Volksverzet Brigades beschouwen héél het grondgebied van Israël als “bezet Palestijns gebied”, net zoals overigens Hamas en Islamitische Jihad dat ook doen evenals het ander dozijn gelieerde terreurorganisaties in de Gazastrook.

Nasser Saladin Brigades
De Nasser Saladin Brigades, de militaire vleugel van de Gazaanse terreurgroep Volksverzet Comités (PRC) namen ondermeer deel aan Operatie Dispersieve Illusie, die resulteerde in de ontvoering in juni 2006 van de Israëlische soldaat korporaal Gilad Shalit, die na 5 ¼ jaar gijzeling in oktober 2011 werd vrijgelaten in ruil voor 1027 Palestijnse terroristen en massamoordenaars. De groep is tevens gekend voor het uitschakelen van een Merkava tank van het Israëlische Leger (IDF).

De Nasser Brigades waren bijzonder actief in de drie opeenvolgende conflicten met Israël (tussen 2008 en 2014) die door Hamas werden georganiseerd. Enkele commandanten van de Nasser Brigades, Imad Hammad en Kamal al-Nairab, werden gedood op 18 augustus 2011 tijdens een luchtaanval van de IAF op Rafah, een Palestijnse stad in het zuiden van de Gazastrook aan de grens met Egypte.

Plaatje hierboven: De Nasser Saladin Brigades op training maar eerst wat inspiratie opdoen uit de Koran, het handboek van de Palestijnse jihadist …. [beeldbron: Safa]

vrouw-rpgPlaatje hierboven en onder: Zowel vrouwen als kinderen zijn goed vertegenwoordigd in de Nasser Saladin Brigades van de Palestijnse Volksverzet Comités (PRC) zoals hierboven twee brigadisten die een raketlanceerder (RPG) hanteren en hieronder gaan de kids van de PRC mee op training [beeldbron: Safa]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Dalit Halevi “Gaza terrorist organization threatens Israel – Terrorist organization in Gaza warns Israel that in the next escalation, its army will have to deal with attacks along all borders” van 26 december 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Anna Ahronheim “IDF preparing for confrontation with Iran – Chief of Staff Aviv Kochavi” van 25 december 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikelIsrael’s army chief concerned over Iranian activity in protest-ridden Iraq” van 25 december 2019 op de site van i24News

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.