Leuk nieuws voor gelovigen én bijgelovigen: Bekende waarzegster voorspelt veel ellende voor 2020

Een blinde mysticus die naar verluidt 9/11 heeft voorspeld en de Brexit voorspelde voor het komende jaar 2020 veel problemen en duisternis. De in Bulgarije geboren Baba Vanga, die vanwege haar voorspellingen de ‘Nostradamus van de Balkan‘ wordt genoemd en ondanks het feit dat ze reeds 23 jaar geleden is gestorven, blijft haar bijgelovige én gelovige aanhangers inspireren.

Vlak voor haar dood op 85-jarige leeftijd in 1996 deed ze een reeks voorspellingen voor het jaar 2020. De meest verrassende onthulling is dat het leven van Vladamir Poetin en Donald Trump in gevaar is. De Russische president zou het volgend jaar aan zijn einde komen door een moordaanslag vanuit het Kremlin. Bijna net zo dramatisch, zal de Amerikaanse president ziek worden door een mysterieuze ziekte die hem doof maakt en hem opzadelen met een hersentumor.

Een ander terugkerend thema in haar voorspellingen was de vernietiging van Azië. Baba voorzag dat “een grote golf de kust zal bedekken en mensen onder water zullen verdwijnen” in wat sommigen interpreteerden als de vernietiging van Thailand door een enorme tsunami in 2004. De vooruitzichten in 2020 zijn even somber, met meer tsunami’s en aardbevingen die het continent zullen treffen. Er wordt ook voorspeld dat een meteoriet op Rusland zal vallen.

Misschien was de meest onheilspellende voorspelling van de helderziende dat het Europese continent ‘het einde van zijn bestaan’ kon bereiken door ‘moslim-extremisten’. De Bulgaarse suggereerde immers dat extremisten “een arsenaal aan chemische stoffen zouden gebruiken” als wapens tegen Europeanen.

Aanhangers van Baba willen graag benadrukken hoe accuraat haar voorspellingen wel zijn geweest met een  85% accuratesse, die regelmatig in fanforums opduikt. Volgens baba-vanga.com is het cijfer gebaseerd op onderzoek dat werd uitgevoerd door professor Georgi Lozanov – voormalig directeur van het Bulgaarse Instituut voor Suggestologie. Anderen wijzen op haar eerdere successen als bewijs dat ze een vooruitziende blik had die verder ging dan die van een typische mens.

In 1989 vermoedde ze dat Amerika zou worden getroffen door twee ‘stalen vogels’ in een terreuraanval, in wat later werd geïnterpreteerd als een verwijzing naar 9/11. Ze zei: “Horror, horror! De Amerikaanse broeders zullen vallen nadat ze zijn aangevallen door de stalen vogels. De wolven zullen huilen in het bos en onschuldig bloed zal stromen.” Baba’s grote doorbraak was echter een jaar eerder gekomen, toen ze nauwkeurig het zinken van de Russische onderzeeër de Koersk voorspelde.

Israël
Over het Midden-Oosten, Israël en de Palestijnen wist Baba Vanga niet veel te vertellen maar haar schoonzus, Bibi Bonga wist er echt àlles over. Zo bijvoorbeeld zei ze dat de Messias volgend jaar terugkeert naar het Heilig Land en prompt een kosjere pitabar opent naast de Rotskoepel op de Tempelberg in Jeruzalem.

Bibi Bonga voorspelde tevens dat Israël opnieuw een koninkrijk wordt met Wonderwoman Gal Gadot (Miss Israël 2004) als kersverse koningin, de Palestijnen verkassen definitief naar Jordanië (dat hadden ze wel eerder mogen doen) en een mysterieus (Mossad?) nucleair ongeluk  in de kerncentrale van Natanz doet Iran en zijn Ayatollah’s verdampen in de stratosfeer.

Eind goed, al goed
Maar Baba Vanga zat er met haar voorspellingen ook regelmatig naast. Haar voorspelling dat Europa tegen 2016 zou ophouden te bestaan, was duidelijk verkeerd, tenzij ze wordt bekeken door een ongelooflijk genereuze Brexiteer-bril.

Baba’s suggestie dat de FIFA Wereldbekerfinale van 1994 zou worden gespeeld tussen twee teams beginnend met de letter ‘b’ was eveneens verkeerd. De nucleaire oorlog voor de jaren 2010 tot en met 2014 is ook niet doorgegaan.

Er komt echter nog wat aanzetten. Sommigen kijken al uit naar het jaar 5079 – het jaar dat ze geloofde dat het universum zal eindigen. Baba voorspelde dat in 2023 de baan van de aarde zal veranderen, in 2066 zullen de VS een klimaatveranderingswapen ontketenen op het dan door moslims gecontroleerde Rome.

En tot slot zullen mensen in 2304 het tijdreizen ontdekken. Dat laatste lijkt interessant. Dan kunnen mensen terugreizen in de tijd en al die nare dingen weer ongedaan maken die Baba Vanga voor de toekomst had voorspeld. Eind goed, al goed. 🙂


Bronnen:

♦ naar een artikelBekende waarzegster voorspelt niet veel goeds voor 2020” van 23 december 2019 op de site vann ZITA

♦ naar een artikelBlind mystic Baba Vanga’s predictions for 2020 – after foreseeing 9/11 and Brexit” van 23 december 2019 op de site van The Daily Mirror

2 gedachtes over “Leuk nieuws voor gelovigen én bijgelovigen: Bekende waarzegster voorspelt veel ellende voor 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.