Inboedel kort en klein geslagen van Perzische Nesah Synagoge in Beverly Hills

De Nesah-synagoge, die tot de Iraanse gemeenschap behoort, werd vernield in Beverly Hills, Californië, Verenigde Staten. Lokale politie onderzoekt het incident als een haatmisdrijf en meldde dat de plaats werd gevonden toen de deur was gebroken, het meubilair ondersteboven en enkele heilige boeken beschadigd.

Anderzijds waren de twee hoofdrollen van de synagoge vergrendeld en niet beschadigd. Bewijs van de schade in de synagoge was ‘lelijk’ en uitgebreide reiniging was nodig. In de ochtend toen de leden van de gemeenschap arriveerden, vonden ze papieren en flyers uit de lobby die voor het gebouw werden gegooid.

De politieagenten die in het gebied aankwamen sloten Rexfoxed Drive af, waar de synagoge zich bevindt. De politie van Beverly Hills zei dat de verdachte wordt beschreven als een blanke man, 20 tot 25 jaar met kort, donker krullend haar, een dun wit shirt, een bril en een rugzak (plaatje hierboven).

Directeur Richard Hirschot van de Joodse Commissie in Los Angeles zei dat de Amerikaanse joodse gemeenschap na de tragedie eerder deze week in New Jersey angstig was. “De rapporten over vandalisme en schade aan een synagoge zijn zeer verontrustend en zorgen voor een ander gevoel van onbehagen.”

Moshe Iskian is al 16 jaar lid van de synagoge. Iskian zei dat de plaats ook wordt gebruikt door andere gemeenschappen die al soortgelijke evenementen hebben meegemaakt. “Dat het gebeurt in onze eigen voortuin is erg schokkend”, zei hij. “Onze gemeenschap kan er niet over zwijgen.” Burgemeester John Mirisch van Beverly Hills zei na het incident: “Het is niet alleen een aanval op de Joodse gemeenschap, het is een aanval op ons allemaal. De hele stad staat solidair achter ‘Try’ en haar leden.”

De Senah Synagoge bedient de Joodse gemeenschap in Zuid-Californië en neemt een respectabele plaats in in de Iraanse gemeenschap in Los Angeles. Het werd opgericht door David Judge, die in 1980 vanuit Teheran naar de Verenigde Staten emigreerde na de Iraanse revolutie.


Bronnen:

♦ naar een artikelHoly books have been torn down and furniture broken: a synagogue has been vandalized in Beverly Hills” van 15 december 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikelBeverly Hills Synagogue Vandalized on Shabbos” van 15 december 2019 op de site van Col Live

♦ naar een artikel van David Israel “Beverly Hills Persian Synagogue Vandalized” van 15 december 2019 op de site van The Jewish Press

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.