Hamas 32 jaar leugens en bedrog: ‘De grote overwinning nadert en we moeten geduldiger zijn’

De Palestijnse Hamas-beweging vierde deze week zijn 32ste verjaardag door iedereen aan zijn hoofddoel te herinneren: de vernietiging van Israël. Deze boodschap is het bewijs dat Hamas zijn charter, oorspronkelijk gepubliceerd in 1988, niet heeft gewijzigd en ook niet zal wijzigen.

Het is ook een krachtige boodschap voor degenen die zichzelf hebben misleid door te geloven dat Hamas is veranderd in een niet-gewelddadige Palestijnse factie. Dit charter, ook bekend als het Verbond van de Islamitische Verzetsbeweging, stelt dat Hamas ‘strijd tegen de Joden zeer groot en zeer ernstig is’ en roept op om Israël te vervangen door een Islamitische staat.

“Er is geen oplossing voor de Palestijnse kwestie behalve via de Jihad (heilige oorlog)”, zegt het charter. “Initiatieven, voorstellen en internationale conferenties zijn allemaal een verspilling van tijd en ijdele inspanningen. Afzien van een deel van Palestina betekent afzien van een deel van de religie [van de islam].”

Tweeëndertig jaar later hebben de leiders van Hamas opnieuw aangetoond dat ze meer dan ooit toegewijd blijven aan hun verbond, vooral wat betreft de wens om Israël te vervangen door een islamitische staat. In dit verband verdient Hamas de eer dat het duidelijk is over zijn ware bedoeling.

In verklaringen die de verjaardag van de oprichting van Hamas markeren, toonden de leiders van de beweging opnieuw dat ze hun woorden niet hakken. Ibrahim Yazouri, een van de oprichters van Hamas en zijn militaire vleugel, Izz ad-Din al-Qassam, zei in een interview met het aan Hamas gelieerde Palestijnse Informatiecentrum: “Hamas en zijn militaire vleugel blijven hun beleid voeren tot de bevrijding van Palestina. We naderen de dag van bevrijding. Binnen een paar jaar zullen, als God het wil, de Al-Aqsa-moskee, Jeruzalem en heel Palestina worden bevrijd. Hamas zal alle middelen blijven gebruiken om Palestina te bevrijden. De grote overwinning nadert en we moeten geduldiger zijn.”

Wanneer Hamas-leiders praten over de ‘bevrijding van heel Palestina’, herhalen ze eigenlijk hun inzet om Israël te vernietigen. Wanneer Hamas-leiders praten over het gebruik van ‘alle middelen om Palestina te bevrijden’, verwijzen ze bovendien naar verschillende vormen van terrorisme, waaronder zelfmoordaanslagen en raketaanvallen op Israël.

Dit zijn de enige middelen waar Hamas in gelooft als een manier om zijn doel te bereiken. Hamas erkent en zal Israëls bestaansrecht niet erkennen. Zoals de beweging in haar charter verklaart, “is het land Palestina een islamitische Waqf geweest door de generaties heen en tot de Dag der Wederopstanding. Niemand kan ervan afzien of een deel ervan, of het verlaten of een deel ervan.”

De verklaringen die deze week door verschillende Hamas-leiders zijn afgelegd, zijn identiek aan de inhoud van hun charter. Deze verklaringen – 32 jaar na de oprichting van Hamas – bevestigen opnieuw de extremistische en gevaarlijke ideologie van de beweging.

Osama al-Mazini, een andere hoge Hamas-functionaris in de Gazastrook, zei in een toespraak ter gelegenheid van de verjaardag van de beweging: “Hamas belooft trouw te blijven aan zijn mensen en principes. De laffe vijand begrijpt alleen de taal van geweld en buskruit.” Hij riep ook Joden op ‘om Palestina te verlaten’ en waarschuwde dat Hamas duizenden zelfmoordterroristen heeft voorbereid om de Joden te verdrijven ‘uit heel Palestina’.

Plaatje hierboven: De IDF deelde mee op 7 augustus 2014, halverwege Operation Protective Edge. 32 terreurtunnels die door Hamas worden gebruikt om Israël te infiltreren en aanvallen uit te voeren werden gesloopt. Duizenden raketten verborgen in Gaza klaar om op Israël te worden geschoten werden vernietigd. Meer dan 750 terroristen geleid door een genocide ideologie werden weggewerkt. Hamas is nu zwak en Israël is nu veiliger.

De EU, de VN, weten heel goed wat er in het Hamas-handvest staat. Het kan ze echt niets schelen. Hamas doet het werk voor hen dat ze in Europa zijn begonnen. Deze keer kunnen ze echter shock en horror doen alsof. Zelfs Fatah is het eens met het charter en Hamas weet dat het op deze weg kan doorgaan omdat het hooguit een slappe tik op de pols krijgt (als dat al gebeurt) en dat het zal worden verdedigd door de academische wereld en de linkse media, vooral wanneer Israël zich moet verdedigen!

Ondertussen hersenspoelen zowel Hamas als Fatah hun jeugd dat ze ‘Palestina’ zullen bevrijden en dat martelaar zijn door Joden te vermoorden een geweldig pad is om te volgen. Ze hersenspoelen ook hun jeugd dat de Joden geen enkele band hebben met het land. Het is interessant dat de EU, de kerk van Engeland en de paus hierover niet spreken. Door te zeggen dat de Joden geen band hebben met Israël en Jeruzalem, ontkent het feitelijk het christendom of zijn ze het nu eens met de bewering dat Jezus echt een Palestijn was? Zoals ik vaak zeg, we leven in Orwelliaanse tijden!

Video: straatgevechten in Gaza tussen Hamas milities en aanhangers van Abbas’ Al Fatah groep. Resultaat 2 Palestijnen gedood door andere Palestijnen


Bronnen:

♦ naar een artikel van Khaled Abu Toameh “Hamas, Thirty-Two Years Later” van 18 december 2019 op de site van The Gatestone Institute

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.