Volgens Strafhof in Den Haag zijn er geen Israëlische doden en geen raketten noch terreur geweest

Dr. Roy Schöndorf, plaatsvervangend procureur-generaal in internationaal recht, heeft de beslissing van hoofdofficier van justitie Fatou Bensouda om een ​​volledig onderzoek te openen naar vermeende Israëlische ‘oorlogsmisdaden’ in door PA gecontroleerde gebieden bekritiseerd.

Israël pleegt oorlogsmisdaden op de Westelijke Jordaanoever, Oost-Jeruzalem en de Gazastrook,” zei het parket van het Internationaal Strafhof in een verklaring. “Ik ben ervan overtuigd dat er een redelijke basis is om verder te gaan met een onderzoek naar de situatie in Palestina,” schreef de officier van justitie, Fatou Bensouda uit Gambia, op vrijdag j.l. in een verklaring.

Schöndorf zei in een interview met Galai Tzahal (Leger Radio) op zondagochtend dat de beschrijving van de situatie door de officier van justitie oneerlijk is:

Het is gepast dat de rechters het verzoek van de eiser in Den Haag afwijzen, maar als zelfs een onderzoek wordt beslist, zullen we de uitdaging aangaan en onder ogen zien. In de beschrijving van de officier van justitie zijn er geen Israëlische slachtoffers, geen terreur, alleen een Palestijns verhaal dat probeert verantwoordelijkheid af te schuiven naar Israël. Het is zeer teleurstellend dat de rechtszaak het toestaat een politiek instrument tegen Israël te worden. De eiser bij het Internationaal Gerechtshof in Den Haag is bevooroordeeld tegen Israël, elke redelijke persoon die het rapport leest zal tot deze conclusie komen. Ze behandelt wat volgens haar misdaden aan de Israëlische kant zijn en negeert de misdaden aan de Palestijnse kant.

Gisteravond heeft procureur-generaal Dr. Avichai Mandelblit een verklaring afgelegd waarin hij de beslissing van het Internationaal Strafhof streng verwerpt:

Het tribunaal is en kan jurisdictie niet hebben om voor de hand liggende juridische redenen, en geen juridische fraude zal daar verandering in brengen. In deze situatie is geen ruimte voor internationale rechterlijke tussenkomst van het tribunaal dat de ernstigste wreedheden had moeten behandelen op plaatsen waar de rechtsstaat in elkaar is gestort.

Premier Netanyahu zei dat de beslissing op drie punten ‘absurd’ was. Ten eerste zei hij dat de beslissing van het ICC “volledig in tegenspraak is met het grondbeginsel van de rechtbank zelf“. Hij voegde eraan toe dat sinds de organisatie werd opgericht in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, deze werd opgericht om travesties zoals ‘genocide’ of ‘grootschalige deportaties’ te bestrijden.

Ze namen een Palestijnse claim, die geen staat heeft, en beschuldigden de enige democratie in het Midden-Oosten, die werkt volgens de hoogste wettelijke normen van de westerse democratieën, waarover de rechtbank geen jurisdictie heeft,” zei hij.

Verder zei hij dat de tweede absurditeit ligt in de tegenspraak van de organisatie met ‘historische waarheid’, omdat deze “zich verzet tegen het recht van de joden om zich in hun eigen land te vestigen. Om het feit dat Joden in hun land wonen om te zetten in een oorlogsmisdaad is een absurditeit van onvoorstelbare proporties,” voegde hij eraan toe.

Netanyahu heeft gezworen dat Israël “hen zal blijven vernietigen. We zullen strijden voor onze rechten en voor onze historische waarheid met alle middelen die we tot onze beschikking hebben.


Bronnen:

♦ naar een artikelThere are no Israeli victims according to the ICC’ – Deputy Attorney General in International Law accuses ICC prosecutor of adopting one-sided anti-Israel narrative” van 22 december 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “ICC prosecutor says Israel is committing war crimes in the West Bank” van 20 december 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel van Noa Amouyal “Netanyahu accuses ICC of waging ‘political war’ against Israel – In a rare demonstration of consensus, Israeli politicians on both Left and Right outraged by international body’s decision” van 22 december 2019 op de site van Israel Hayom

3 gedachtes over “Volgens Strafhof in Den Haag zijn er geen Israëlische doden en geen raketten noch terreur geweest

  1. Mevrouw Bensouda, de Moslima uit Gambia met al haar rechtschapen anti Israel advocaten in het ICC hebben eindelijk de stok gevonden om de zee te splitsen.

    Israel laat zich niet vernietigen door palestijnse terreur maar slaat terug……….en dát is een oorlogsmisdaad!

    VN, EU, UNESCO, UNHRC, HRW, Amnesti International & vrienden heten de ICC dan ook van harte welkom in hun midden om gezamelijk de eenzijdige strijd te voeren tegen de Jood tussen de Naties.

    Like

  2. Het wordt tijd die corrupte bende te sluiten, een fatsoenlijk land zou deze ICC bende niet moeten faciliteren !!

    Like

Reacties zijn gesloten.