Palestijnse NGO-medewerkers gearresteerd als onderdeel van het Shin Bet-optreden tegen PFLP

De Shin Bet (Israëlisch veiligheidsagentschap) heeft aangekondigd dat het een 50-koppig terreurnetwerk heeft ontdekt dat opereert vanuit de Westelijke Jordaanoever in samenwerking met het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PLFP), plaatje hierboven.

De verklaring noemde meerdere PFLP-leiders die verbonden waren aan niet-gouvernementele  organisaties (NGO’s), waarvan er meerdere directe financiering van de Verenigde Naties ontvangen.

Onder degenen die in het rapport werden genoemd, waren Samer Arbid en Abdel Razep Farraj van de Union of Agricultural Work Committees; Walid Hanatsheh van de Health Work Committees; Itiraf Hajaj (Rimawi) van het Bisan Center; en Khalida Jarrar, voormalig vice-president van Addameer – die volgens de aanklacht van Jarrar vanaf juni 2016 de PFLP op de Westelijke Jordaanoever heeft geleid.

Veel van deze NGO’s ontvangen belastingbetalerfinanciering uit Europa en andere landen, waaronder Zwitserland, Nederland, Frankrijk, Zweden, België, Italië, Ierland, Japan, Spanje, de Europese Commissie en het Bureau voor de coördinatie van humanitaire zaken van de VN.

Verschillende van de vermeende terroristen hebben werk als financiële directeuren, accountants of fondsenwervende directeuren voor veel van deze organisaties. Volgens rapporten is Arbid de vermeende leider van de PFLP-terroristencel die verantwoordelijk is voor de moord op de 17-jarige Rina Shnerb nabij Dolev in augustus, en haar vader en broer verwonden.

Arbid wordt beschouwd als een van de topambtenaren van de PFLP in Ramallah en werd eerder gearresteerd voor het voorbereiden van explosieven voor de terroristische groep tijdens de Tweede Intifada. Volgens de Shin Bet bereidde Arbid het explosief en ontplofte het toen hij de familie Shnerb in september de Dolev-lente zag naderen. Arbid werd in een ernstige toestand opgenomen nadat hij was ingestort terwijl hij werd ondervraagd door veiligheidstroepen.

Een week later arresteerden veiligheidstroepen een andere terrorist, genoemd in het rapport, Hanatsheh, in zijn huis in het dorp al-Tyrh buiten Ramallah. Hanatsheh, die optreedt als Finance and Administration Manager voor de Health Work Committees, is lid van de PFLP sinds de Tweede Intifada en is verschillende keren door Israël gearresteerd voor zijn lidmaatschap van de terreurgroep.

De Shin Bet zei dat hij diende als commandant van Arbid en als hoofd van de militaire vleugel van de PFLP. ‘Bewijs suggereert dat het verzamelen van inlichtingen voorafgaand aan de aanval enkele weken voor de realisatie begon,’ zei de Shin Bet, eraan toevoegend dat de celleden het gebied van de lente bij verschillende gelegenheden bezochten om de aanval te schetsen voordat ze het plan aan Arbid presenteerden en zijn goedkeuring ontvingen.

Met betrekking tot een andere gearresteerde cel werd Farraj in oktober gearresteerd en werd hij aangeklaagd voor vier tellingen van terrorisme aan het Israëlische hof, nadat hij het jaar daarvoor uit de gevangenis was vrijgelaten. Farraj was enkele jaren werkzaam als administratief manager bij Union of Agricultural Work Committees.

Volgens de rapporten kwam zijn arrestatie voort uit de werving van PLFP-leden voor de terroristische organisatie terwijl hij voor de NGO werkte. Naar verluidt werd hij door PLFP-leden op de hoogte gesteld van ‘aanvallen en pogingen tot aanvallen’ en bezat hij details over de cache van wapens en explosieven in de cel.

Een andere terrorist, Rimawi, bekend als de directeur van het Bisan Center en de uitvoerend directeur van het Bisan Center for Research & Development, werd in september gearresteerd omdat hij een PFLP-lid was dat ‘een veiligheidsrisico vormde’ voor Israëlische burgers, terwijl hij verantwoordelijkheden gebruikte Als een NGO-directeur om de wensen van de PFLP te bevorderen.

Tot slot werd Khaleda Jarrar, die ook een aantal keren gevangen werd gezet vanwege haar betrokkenheid bij PFLP-activiteiten, begin oktober gearresteerd in haar huis in Ramallah door de IDF. Zij leidt de terroristische groep op de Westelijke Jordaanoever en is verantwoordelijk voor alle activiteiten van de organisatie. In de afgelopen jaren is ze verschillende keren gearresteerd door de IDF op beschuldiging van ‘aanzetten tot en betrokkenheid bij terreur’. Jarrar, ook bekend als Um Yafa werd in 2015 veroordeeld tot 15 maanden gevangenisstraf, maar werd in juni 2016 vrijgelaten na een internationale campagne namens haar.

Gaza, 9 februari 2014. Zwaar gewapende leden van de Abu Ali Mustafa Brigades, het doodseskader van het marxistische Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP), dragen hun gesneuvelde militant Ibrahim Mohammad Saidi ten grave. [beeldbron: website van de PFLP]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Zachary Keyser “Palestinian NGO employees arrested as a part of Shin Bet crackdown of PFLP – The statement named multiple PFLP leaders who were linked to non-governmental organizations, several of which receive direct funding from the United Nations” van 21 december 2019 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “Palestijnse NGO-medewerkers gearresteerd als onderdeel van het Shin Bet-optreden tegen PFLP

  1. Veel van de moslim-terreur sponsorende landen hebben Koningshuizen/ royals. Veel degeneratie en in verval geraakte beschaafde maatschappijen worden niet toevallig aan het hoofd gestaan door vriendelijk lachende handenschuddende royals.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.