Is het einde in zicht van een Joodse aanwezigheid in Europa?

Op 3 december heeft de Franse Nationale Vergadering een resolutie aangenomen waarin de definitie van antisemitisme door de International Holocaust Remembrance Alliance wordt overgenomen.

De resolutie benadrukte dat de definitie “uitingen van haat omvat jegens de staat Israël, uitsluitend gerechtvaardigd door de perceptie van laatstgenoemde als een joods collectief.”

Islamitisch antisemitisme
Franse politieke leiders verklaren vaak dat vechten tegen antisemitisme van het grootste belang is; Ze zeggen het elke keer als een Jood in het land wordt vermoord. Het enige antisemitisme waar ze klaar voor lijken te zijn, is echter het rechtse antisemitisme.

Ze weigeren blijkbaar te zien dat alle joden die sinds 2006 in Frankrijk zijn gedood of aangevallen, het slachtoffer waren van islamitische antisemieten – en Franse politieke leiders hebben er nooit iets over gezegd.

Ze lijken het islamitische antisemitisme te verbergen – ingebed in de Koran en Hadiths en versterkt in de jaren 1930 door de vriendschap van de nazi’s met de Groot-Moefti van Jeruzalem, Haj Amin al-Husseini – onder moslimhaat tegen de Joden onder het mom van een zogenaamde ‘legitieme’ moslimhaat tegen ‘zionistische misdaden’.

Links antisemitisme
Franse politieke leiders lijken ook een andere vorm van antisemitisme te zien die in de lift zit: linksistisch antisemitisme. Het is precies dit linkse antisemitisme dat het masker van anti-zionisme gebruikt om anti-joodse haat te verspreiden.

Franse politieke leiders praten ook nooit over de manier waarop de Franse reguliere media over Israël praten, of over de gevolgen van die artikelen en rapporten. Ze beschrijven Israël voortdurend – en vals – als een kwaadaardig land wiens soldaten elke dag Arabieren doden en wiens burgers ‘illegaal’ territoria bezetten (ondanks dat ze er al meer dan 3000 jaar zijn) die mogelijk toebehoren aan een ander volk dat ze alles op wrede wijze willen ontnemen.

Franse politieke leiders bekritiseren geen anti-Israël artikelen en rapporten: de manier waarop de meeste van hen over Israël praten is net zo anti-Israël als de slechtste anti-Israël artikelen. De overheid zelf doet het niet beter. Wanneer Israëlische Joden worden vermoord in een terroristische aanval, publiceert de Franse regering een verklaring waarin ze de aanslag ‘betreuren’ en dringen er in dezelfde zin bij Israël op aan om meer ‘terughoudendheid te tonen’ en ‘het starten van een cyclus van geweld’ te vermijden.

Wanneer een aanval plaatsvindt in het oostelijke deel van Jeruzalem of op de Westelijke Jordaanoever, wordt in de verklaring vermeld dat ‘Oost-Jeruzalem’ en de Westelijke Jordaanoever ‘Palestijnse gebieden zijn die illegaal door Israël worden bezet’. Het is een manier om te zeggen dat Joden daar niet moeten zijn, dat de slachtoffers de schuldige partij zijn en dat degenen die hen aanvallen daarvoor een goede reden hebben.

Links antisemitisme

Judenrein Europa
De demografische transformatie die zich in Frankrijk voordoet, verspreidt zich ook door heel West-Europa en de groeiende onderwerping aan de islam wordt vrijwel overal stilzwijgend geaccepteerd door de heersende autoriteiten. Politieke partijen die tegen islamisering zijn, worden tot het uiterste gedreven.

Sommige Midden-Europese leiders – premier Viktor Orbán in Hongarije, premier Mateusz Morawiecki in Polen en president Miloš Zeman in Tsjechië – zijn de enigen die expliciet de islamisering van hun landen verwerpen en maatregelen nemen om de moslimimmigratie te beteugelen. Ze worden vaak veroordeeld door West-Europese leiders die hen willen dwingen immigranten met duizenden te verwelkomen.

Uit rapporten blijkt, niet verrassend, dat de toename van het aantal moslimimmigranten heeft geleid tot een nog bredere toename van antisemitisme. In 2018 onderzocht het EU-Bureau voor de grondrechten joden in de 12 Europese landen met de grootste joodse bevolking.

Het rapport concludeerde dat ‘28% enige vorm van intimidatie ervoer omdat hij joods was’, ‘47% zich zorgen maakt over antisemitische verbale belediging of intimidatie en 40% over fysieke aanval’, ‘38% heeft de afgelopen vijf jaar overwogen om uit angst over veiligheid te emigreren.”

Een ander onderzoek, uitgevoerd door de Duitse universiteit van Bielefeld in 2011, toonde aan dat 40% van de Europese volwassenen het eens was met de stelling: “Israël gedraagt ​​zich tegenover de Palestijnen zoals de nazi’s zich tegenover de joden gedroegen.”

In een artikel met de naam ‘Judenrein Europe‘ schreef de Amerikaanse politieke commentator Joel Kotkin dat alle beschikbare gegevens aantonen dat anti-joodse haat en anti-Israëlische vooroordelen zich over heel Europa zullen blijven verspreiden, en dat dit het einde van de joodse aanwezigheid op het continent kan betekenen:

Duizenden jaren lang, na de verwoesting van de Tweede Tempel en het begin van de diaspora, was Europa de thuisbasis van de meerderheid van de Joden in de wereld. Dat hoofdstuk van de geschiedenis is voorbij. Terwijl Joden het continent blijven ontvluchten, zal tegen het einde van deze eeuw enkel een Joods kerkhof nog het enige zijn wat overblijft.

Plaatje hierboven: Westhoffen, Frankrijk, 3 december 2019. Op de dag dat het Franse parlement stemde over resolutie van de definitie van antisemitisme, werden meer dan 100 grafstenen vernield met antisemitische teksten, zerken beklad met swastika hakenkruizen en andere afbeeldingen op de joodse begraafplaats van Westhoffen, in het oosten van Frankrijk [beeldbron]


Bronnen:

♦ naar een door Brabosh.com ingekort artikel van Guy MillièreThe End of a Jewish Presence in Europe?” van 20 december 2019 op de site van The Gatestone Institute

3 gedachtes over “Is het einde in zicht van een Joodse aanwezigheid in Europa?

 1. Zou het antisemitisme zich beperken tot dat van de extreem-rechtse zijde, gebaseerd op en gevoed door het raciale denken, dat in de tweede helft van de negentiende eeuw opkomt (Joden zijn een minderwaardig ras) en het eeuwenlange christelijk-religieuze denken (Joden zijn godsmoordenaars), de Joden zouden in meerderheid blijven: het is een vorm van een haat, die hen al eeuwen omspoelt en waartegen zij om te overleven zich duidelijk te weer hebben gesteld. Bovendien zijn er maar weinige gelovigen die de beschuldiging van godsmoord nog serieus nemen. Extreem rechts is venijniger, maar heeft zich tot nu toe beperkt tot het bekladden van synagogen en het aanbrengen van vernielingen op Joodse begraafplaatsen. Het politiek linkse antisemitisme begint steeds meer geesten te vergiftigen. De vraag is, hoe lang het nog duren zal, voordat geweld los barst van deze zijde. Dat laatste is al geval, wanneer het islamitische immigranten betreft. Dat is voorspelbaar: moslims, zeker die uit de Arabische landen, krijgen de Jodenhaat met de paplepel ingegoten. Is er hoop? Niet zo zeer voor Europa, maar wel voor de bedreigde Joden. Er is, in tegenstelling tot voorgaande eeuwen, een veilig toevluchtsoord (lees: Israël). Voor u allen: overweeg sterk of voor u vertrek uit Europa opportuun is. Vrede zij over Israël, de HEERE zal uit Sion zegenen.

  Like

 2. Het einde van de Joodse aanwezigheid in Europa? Ja!

  Wie blijft, doet dit op eigen risico want van hun regeringen hebben zij als burgers niets te verwachten, temeer daar in 20/30 jaar het halve continent demografisch niets meer op Europa zal lijken maar meer op een mengeling tussen MO & Afrika met een gehersenspoelde jeugd.

  Na het verdwijnen van de Joden uit Europa….is het de beurt aan de Christenen, de LBTG gemeenschap, de anders denkenden, de liberalen & progressieven etc.etc.

  Maar Europa heeft dit scenario dan ook eerlijk verdient.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.