Minister Bennett wil illegale kolonisatie door de PA (met EU-hulp) van Area C stoppen

Minister van Defensie Naftali Bennett werkt aan zijn belofte om een ​​door Europa gefinancierde Palestijnse kolonisatie van onbewoonde delen van Judea en Samaria te stoppen via illegale constructies zoals bv. het geval is met de arabische kolonie Khan Al-Ahamar in Area C, Samaria (plaatje hierboven).

In de afgelopen weken heeft Bennett verschillende vergaderingen met hoge officieren in het Central Command van de IDF gehouden; De coördinator voor overheidsactiviteiten in Judea en Samaria; en extra ambtenaren in de beveiligingsinstelling om specifieke prioriteiten voor de handhaving door de IDF Civil Administration te definiëren. Bennett streeft naar een “totale stopzetting van illegale Palestijnse bouw binnen twee jaar.

Tijdens een bijeenkomst in het kantoor van Bennett kregen topambtenaren uitgebreide gegevens over een jarenlange Palestijnse en Europese poging om ter plaatse feiten vast te stellen, volgens welk Area C – dat verondersteld wordt onder Israëlische controle te staan ​​en zowat 60% van alle gebieden in Judea en Samaria omvat, herbergt ongeveer 200.000 Palestijnen die in ongeveer 25 erkende dorpen en honderden clusters van illegale huizen bewonen.

Het etablissement inzake veiligheid van Israël schat dat er in Area C meer dan 1.000 illegale woningen zijn waarvan de meeste worden gefinancierd met buitenlands geld. Deze illegale bouwprojecten hebben een gezamenlijke waarde van tientallen miljoenen dollars.

Aan de deelnemers aan de bijeenkomst werd een kaart getoond met de omvang van de illegale Palestijnse bouwactiviteit, waar Israël de afgelopen jaren weinig aan heeft gedaan. Defensie- en veiligheidsfunctionarissen noemen de illegale constructie “een goed georganiseerde tactiek van de Palestijnse Autoriteit om illegaal grote gebieden van gebied C over te nemen die onder Israëlische controle staan, als onderdeel van een bredere strategische zet“.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Ariel Kahana “Bennett aims to stop Palestinians from ‘taking over’ Area C“van 20 december 2019 op de site van Israel Hayom

♦ naar een artikelBennett solves security coordinator crisis in Judea and Samaria” van 19 december 2019 op de site van Arutz Sheva

2 gedachtes over “Minister Bennett wil illegale kolonisatie door de PA (met EU-hulp) van Area C stoppen

Reacties zijn gesloten.