Israël verijdelt aanslagen, 50 terroristen opgepakt in Ramallah en Bethlehem; 1 dode in Gaza

Plaatje hierboven: Gaza, 17 december 2019. Een gewapende terrorist naderde dinsdagavond het hek in de zuidelijke Gazastrook. De terrorist werd neergeschoten door een IAF-piloot en naar verluidt gedood tijdens een poging om in Israël te infiltreren [beeldbron: screenshot video]

Israëlische veiligheidstroepen die actief zijn in Samaria hebben een enorme terroristische cel ontdekt die verantwoordelijk is voor een reeks terreuraanslagen in het gebied, onthulde het Shin Bet interne veiligheidsagentschap op woensdagochtend.

Ongeveer 50 terroristen verbonden aan een cel beheerd door het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) zijn gearresteerd in het Ramallah-gebied van Samaria, zei de Shin Bet. De PFLP-terreurcel werd ontdekt tijdens operaties uitgevoerd door de Shin Bet, IDF en Israel Police.

De leden van de terreurcel zijn de drie terroristen die verantwoordelijk zijn voor de bomaanslag in augustus in de buurt van Dolev, in het westen van Samaria, waarbij de 17-jarige Rina Shnerb om het leven kwam en haar vader en broer verwondde.

Onderzoekers ontdekten ook dat de terreurcel anderhalf jaar geleden betrokken was bij de twee schietaanvallen in de buurt van Beit El, ten noorden van Jeruzalem.  Beveiligingsfunctionarissen zeggen dat de terreurcel grote aanvallen plant, die in de nabije toekomst zullen worden uitgevoerd.

De drie terroristen uit de cel die de bomaanslag in augustus 2019 hebben uitgevoerd die Rina Shnerb heeft gedood, zijn onder meer:

♦ ​​de vierenveertigjarige Samer Arbid van Ramallah, die in september werd gearresteerd voor de aanval en in het verleden vier keer is gearresteerd voor Zijn terroristische activiteiten. Arbid organiseerde de terreurcel en was verantwoordelijk voor zowel de bouw als de ontploffing van de bom die Shnerb doodde.

Yazan Hussein Hassani Magmas, 24, een inwoner van Bir Zeit in de buurt van Ramallah, die niet alleen betrokken was bij de bomaanslag in augustus 2019, maar ook een aantal andere terreuraanvallen.

♦ Vierentwintig-jarige Kassam Al Karim Ragah Shabli van Kobar, in de buurt van Ramallah. Net als Magmas was hij voorafgaand aan de bomaanslag in augustus betrokken bij andere terreuraanslagen.

Tijdens de ondervraging door de Shin Bet van de drie terroristen die betrokken waren bij de bomaanslag, werd informatie verkregen die leidde tot de ontdekking van verschillende verborgen wapens gekoppeld aan de PFLP-cel, waaronder een M-16 aanvalsgeweer, een AK-47 aanvalsgeweer, een Galil-aanvalsgeweer, een karabijngeweer, een mini-uzi-stijl machinepistool, een aantal pistolen, een geluiddemper, materiaal dat wordt gebruikt voor de assemblage van bommen, detonators op afstand, telescopische geweervizieren en grote hoeveelheden munitie.

Veel van de wapens werden gevonden tijdens een gezamenlijke IDF, Israëlische politie-inval in het huis van een familielid van Arbid. IDF-troepen hebben een poging tot aanval gedwarsboomd nadat een islamitische agent een brandbom naar Israëlische voertuigen naast de stad Beit Jala, ten westen van Bethlehem, had geslingerd. Troepen schoten op de aanvaller en een treffer werd geïdentificeerd. De aanvaller probeerde te ontsnappen en troepen achtervolgden en arresteerden hem.

Een andere poging tot aanslag werd dinsdagavond verijdeld aan het veiligheidshekken dat Gaza scheidt van Israël. Een gewapende terrorist naderde dinsdagavond het hekken in de zuidelijke Gazastrook (plaatje bovenaan en onder). De terrorist werd neergeschoten door een IAF-piloot en naar verluidt gedood tijdens een poging om in Israël te infiltreren.


Bronnen:

♦ naar een artikel50 terrorists arrested as massive terror cell uncovered” van 18 december 2019 en een artikelWatch: Armed terrorist attempts to enter Israel” en een artikelIDF thwarts attack near Bethlehem” van 17 december 2019 op de site van Arutz Sheva

Een gedachte over “Israël verijdelt aanslagen, 50 terroristen opgepakt in Ramallah en Bethlehem; 1 dode in Gaza

  1. Die terroristen moet je niet in tijdrovende en kostbare processen berechten maar je moet ze ter plekke doden, zonder aanzien des persoons. Scheelt ook dure gevangenissen. maak ook direct de familie tot en met de 2e graad, van kant. Helpt de dader in spe om eerst na te denken voordat hij de bom gooit of het schot afvuurt. Voor elke omgekomen israelier 10 palestijnen slachtofferen. Helpt echt.

    Like

Reacties zijn gesloten.