Lihi Aharon: ‘Wees niet bang om op te staan en wees niet bang om het gevecht aan te gaan’

Wees niet bang om op te staan en wees niet bang om het gevecht aan te gaan“, was de boodschap van een jonge Israëlische vrouw die in New York woonde en deze week verbaal en fysiek werd aangevallen door een antisemitische medepassagier.

In een video van dinsdag legde de Israëlische studente Lihi Aharon uit dat ze, toen ze eenmaal in de trein stapte, de vrouwelijke passagier vroeg om haar bezittingen van de aangrenzende lege stoel te verwijderen zodat ze kon gaan zitten. De vrouw weigerde echter en Aharon vond een andere stoel naast een man die toevallig een keppel droeg. De vrouw richtte vervolgens een salvo antisemitisch misbruik op de joodse man.

Veel van de explosieve tirade van de vrouw werd gefilmd door Aharon op haar cameratelefoon. In een poging om Aharon te stoppen met het filmen van het misbruik, haalde de vrouw uit naar haar en pakte haar camera. In de daaropvolgende schermutseling werd het gezicht van Aharon ernstig gekrast en liet haar een diep litteken achter. Niettemin vocht ze terug en de vrouw werd door de politie op het volgende station gearresteerd.

Samen met de stroom van verwensingen en beledigingen uitte de vrouw haar vreugde over de gewapende aanslag van vorige week op een koosjere markt in Jersey City en benadrukte ze dat ze wenste dat alle joden hetzelfde lot zouden delen. Ze gebruikte ook herhaaldelijk de islamitische religieuze uitdrukking ‘Allahu akhbar‘ terwijl ze naar Aharon en de joodse man naast haar uithaalde.

Aharon wees naar het litteken op haar gezicht aan het einde van de video en zei dat ze het trots droeg. “Ik kwam op voor mijn volk en mijn land,” verklaarde ze.

Video: Kijk hoe Lihi Aharon terugvecht tegen een antisemiet in de metro van New York (waarschuwing: bevat grove taal en antisemitische, homofobe en racistische uitspraken:


Bronnen:

♦ met dank aan A.F. Antwerpen voor de hint

♦ naar een artikelGRAPHIC: Shocking Video Shows Muslim Woman Attacking Jewish Woman on NYC Subway, Praising Jersey City Attack” van 16 december 2019 op de site van Matzav.com

♦ naar een artikel‘Don’t Be Afraid to Fight Back’: Israeli Student Lihi Aharon Stands Up to Antisemitic Assailant on New York Subway” van 17 december 2019 op de site van The Algemeiner

Een gedachte over “Lihi Aharon: ‘Wees niet bang om op te staan en wees niet bang om het gevecht aan te gaan’

Reacties zijn gesloten.