Joden zwijgen niet meer… over Aalst Carnaval en burgemeester D’Haese: ‘Wie laatst lacht, best lacht!’

De wereld op zijn kop, Pax Christi zou op 12 december in Kazerne Dossin de beruchte anti-Israël activiste, Brigitte Herremans, uitroepen tot “ambassadeur van de vrede”.

Ter herinnering: Herremans werd in 2016 de toegang tot Israël ontzegd omdat zij door de Joodse staat aanzien werd als een bedreiging voor de openbare veiligheid. Ze mag het land 10 jaar niet meer in vanwege haar banden met staatsgevaarlijke personen in Gaza. ln België roept zij op tot sancties en maatregelen tegen de Joodse staat.

Kunt u zich dit voorstellen? Zo iemand eren in Kazerne Dossin waar tussen 1942-1944 zo’n 25.500 Joden en 354 zigeuners gedeporteerd werden, de meesten naar Auschwitz-Birkenau en waarvan minder dan vijf procent levend terugkeerde. Mijn vader, wijlen Louis Davids, was een van die overlevenden, hij was op 14-jarige leeftijd op transport naar Auschwitz gezet en sprong uit de rijdende deportatietrein van Mechelen.

Bestuursleden André Gantman en Claude Marinower waren niet op de hoogte gebracht dat Pax Christi een jaar geleden de zaal boekte voor dit doeleinde. Ze hebben een vader en grootvader die in Dossin, in”de wachtkamer naar de hel’: hebben gezeten. Is men aan de ontjoodsing van het museum bezig? Dit mogen wij niet laten gebeuren. De Shoah mag door verenigingen met een politieke agenda niet misbruikt worden.

Dat brengt me bij een ander incident deze maand. Wat een arrogantie van de burgemeester van Aalst, Christophe d’Haese. Liever dan de beslissing van de UNESCO-raad van 12 december af te wachten besloot hij er zelf uit te stappen. Wie heeft er nu ‘lange tenen’?

Het voorbije jaar heeft Aalst nochtans veel moeite gedaan om de erkenning te kunnen behouden. Om de zaak te verdedigen trok de Aalsterse burgervader zelfs naar het hoofdkwartier van UNESCO in Parijs. Pathetisch dat hij nu claimt er geen belang aan te hechten!

De organisatoren hebben nu reeds’gestoeft’dat ze in 2020 weer de spot zullen drijven met de Joden. Hoe dom kun je zijn! Bij carnavalswinkel Liebaut in Aalst wrijft men zich alvast in de handen in afwachting van het komende carnaval. Recent heeft Danny Liebaut nog 250’Jodenhoeden met pijpenkrullen: lange zwarte jassen, haakneuzen en valse klompen goud besteld. Kwestie om wat profijt te halen uit de Joden zittend op geld koffers.

Toen Phara de Aguirre in De Afspraak aan d’Haese vroeg of hij vond dat er ook met de bende van Nijvel gelachen mocht worden sloeg hij een belabberd figuur met zijn antwoord:

Dat is een uiterst delicaat onderwerp, er bestaat toch nog zoiets als autocensuur. Een carnavalist die te goeder trouw is die weet eigenlijk wel waar hij of zij kan mee lachen. De Bende van Nijvel, dat is een wel heel pijnlijk drama voor de mensen die erbij betrokken waren … het is een wonde die nog niet geheeld is.

Je moet maar durven! Eerst prediken dat er met alles gelachen mag worden en vervolgens schaamteloos zoiets poneren. Ik ben het even gaan opzoeken, het aantal doden die de bende van Nijvel op zijn geweten heeft: 28!

Dit zijn er 28 te veel en begrijp me goed daar mag allesbehalve de spot mee gedreven worden maar hoe zit het met de empathie en het begrip voor het leed van de joodse gemeenschap waarvan er alleen al tijdens WOII 6.000.000 vermoord werden. Zijn die wonden dan geheeld? Om niet te spreken over de pogroms, inquisitie en het hedendaags opkomend antisemitisme.

D’Haese omschreef in een interview met de Standaard de aanpak van Joodse verenigingen als ‘een machtsapparaat’. ‘Ze zijn goed georganiseerd. We hebben berichten uit de hele wereld gekregen, vaak niet in de meest vriendelijke bewoordingen’.

Wel meneer d’Haese, ik ervaar uw woorden als een compliment. Hieruit blijkt dat we heden sterk staan en dat de Joden niet meer zwijgen als hen onrecht wordt aangedaan! Wie laatst lacht best lacht. U zei toch dat men met alles en iedereen moet lachen? Wel nu lach ik met U. Shalom!

Terry Davids

Algemeen Directeur van Joods Actueel

De nachtmerrie van elke antisemiet:
Die Juden schiessen!
De Joden zwijgen niet meer! Ze slaan terug als we ze slaan! Help! Hulluuuup!

Plaatje hierboven: Joodse vrouwelijke schutter van de Palmach tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog van Israël (1947-1949) Palmach. Irgun. Lechi en de Haganah. Dit zijn de namen van de vier ondergrondse legers wiens rang en bestand waren gevuld met jeugd zo jong als 13 en zo oud als 27, die de roep van de klagende Joodse zielen van twee millennia en de gruwelijke kreten van de vermoorde zes miljoen zielen hoorden.

Die zwoeren dat ze alles van zichzelf zouden geven ongeacht de kosten en de pijn, om de Joodse Staat te laten geboren worden en zijn jonge begin veilig te stellen toen 7 Arabische legers, inclusief de Arabieren van Palestina, de lucht, het land en de zee op gingen om deel te nemen aan de stijd om de genocide en totale vernietiging af te wenden op de dag dat de oude staat Israël op 14 mei 1948 de onafhankelijkheid uitriep [beeldbron: Avi Schwartz/ The Times of Israel]


Bronnen:

♦ naar het voorwoord van Terry Davids in het Joods Actueel Magazine nr. 131 van december 2019

Een gedachte over “Joden zwijgen niet meer… over Aalst Carnaval en burgemeester D’Haese: ‘Wie laatst lacht, best lacht!’

  1. Prima verwoord.

    Wie denkt dat mensen zoals de Aalster burgemeester & cornuiten om te turnen zijn tot Joden vrienden verliest zijn tijd.

    Dit soort obsessieve idioten zijn niet te veranderen daar zij (Joden) haat nodig hebben om uit hun eigen kleine ego op te poetsen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.