Nieuw rapport onthult hoe BDS-beweging sluier van sociale rechtvaardigheid gebruikt om Jodenhaat te verspreiden

Nu het antisemitisme in de Verenigde Staten en overal ter wereld toeneemt, is zojuist een nieuw rapport uitgebracht waarin wordt benadrukt hoe de delegitimisatiecampagne tegen Israël dergelijke incidenten voedt.

Het rapport getiteld “The New Anti-Semites: The Radicalization Mechanism of the BDS Movement and the Delegimitization Campaign Against Israel” wil de BDS boycot-Israëlbeweging “valselijk genoemde ‘burgerrechtenbeweging’ blootleggen voor wat het is – een delegitimisatiecampagne met genocidale doeleinden, in plaats van de mensenrechtenbeweging die het beweert te zijn.”

Liora Rez, uitvoerend directeur van StopAntiSemitism.org, vertelde JNS dat het rapport dient om het feit te benadrukken dat de delegitimisatie van Israël in feite antisemitisme is. Liora stelt dat:

Ons historische rapport brengt krachtig bewijs aan het licht dat de delegitimisatiecampagne tegen Israël jodenhaat promoot en klassieke antisemitische tropen, taal en beeldtaal gebruikt. Veel te lang heeft BDS zich kunnen voordoen als een beweging van sociale rechtvaardigheid in Amerika, terwijl het walgelijke jodenhaat verspreidde en aanzette tot haat en geweld. Door de geschiedenis, methoden en netwerken van de nieuwe antisemieten bloot te leggen, stellen we het Amerikaanse volk in staat het effectief te bestrijden.

Bovendien onthult het rapport “het proces dat wordt gebruikt door de delegitimisatiecampagne om het discours rond Israël te radicaliseren van legitieme kritiek naar delegitimisatie, en ten slotte, flagrant antisemitisme.”

Volgens het rapport bereiken deze groepen dit door een gat in de reikwijdte van de antidiscriminatiewetten in de Verenigde Staten te exploiteren, die antisemitisme niet expliciet definiëren om antisemitisme te omvatten, en is door voorstanders van BDS gebruikt om hun campagne als ‘niet-antisemitisch’ te presenteren:

Dezelfde humanitaire pretentie biedt de campagneleiders en prominente organisaties de mogelijkheid om hun antisemitische overtuigingen vrijelijk te uiten en de radicalisering van het discours over Israël voort te zetten. Dientengevolge worden individuen, hoewel soms onbewust, gebruikt als pionnen om haat te bevorderen en legitimiteit te verlenen aan wat in feite een radicale antisemitische beweging is. De juridische maas in het anti-zionisme die niet expliciet als een vorm van antisemitisme wordt gedefinieerd, moet worden gesloten door de werkdefinitie van de International Holocaust Remembrance Alliance (IHRA) op te nemen in alle federale en nationale antidiscriminatiewetten.

Marc Greendorfer, president van het Juridisch Instituut van Zachor, vertelde JNS dat het rapport de banden tussen de BDS-beweging en terroristische groeperingen wil blootleggen:

De informatie in ons rapport ‘De nieuwe antisemieten’ documenteert de inherente discriminatie die wordt bevorderd door aanhangers van de BDS-beweging. Ons rapport is bedoeld als aanvulling op het eerder dit jaar gepubliceerde rapport van het Israëlische ministerie van Strategische Zaken, Terrorists in Suits, waarin de uitgebreide banden van BDS met de aangewezen terroristische organisatie zijn beschreven.

Afgelopen februari bracht het Israëlische ministerie van Strategische Zaken een rapport uit, ‘Terrorists in Suits’ (terroristen in maatpak) waarin werd vastgesteld dat Hamas en Popular Front voor de bevrijding van Palestina activisten hadden geïnfiltreerd in organisaties die oproepen tot de BDS-beweging van Israël.

Het rapport, waarin 13 internationale BDS-organisaties werden onderzocht, ontdekte dat hogere posities werden bekleed door 30 terreuractivisten – van wie 20 die daadwerkelijk tijd in de gevangenis hadden doorgebracht voor hun misdaden, waaronder moord. Bovendien werd in het rapport ook vastgesteld dat de wereldwijde verbindingen tussen BDS en terreurorganisaties enorm waren, met meer dan 100 verbindingen.

“De terroristische en boycotorganisaties zijn verenigd in hun doel om Israël te vernietigen, en zien delegitimisatie en boycots tegen Israël als een aanvullend middel voor de gewapende strijd”, zei Erdan na de release van het rapport.

Een tweede rapport uitgegeven door het Ministerie van Strategische Zaken in Brussel, onder de titel, ‘Achter het masker: de antisemitische aard van BDS blootgesteld’, dat 80 voorbeelden van BDS-organisaties en activisten catalogiseerde die antisemitische inhoud gebruikten in hun boycotinspanningen .

Greendorfer zei dat het tijd is dat het publiek de ware motivaties van de BDS-beweging kent, evenals de correlatie met groeiende antisemitische incidenten, vooral op universiteitscampussen.

Gewoon luisteren naar de woorden die rechtstreeks uit de mond van de BDS-leiders komen, vol schaamteloos antisemitisme en oproepen tot de vernietiging van Israël, legt de mythe bloot dat BDS een welwillende mensenrechtenorganisatie is. Het is onmogelijk om de relatie tussen BDS-activiteit en groeiende antisemitische incidenten in het algemeen en antisemitisme op campussen in het bijzonder te negeren.

Lees hier het volledige rapport
“The New Antisemites”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Sean Savage “New report exposes how BDS movement uses veil of social justice to spread Jew-hatred” van 16 december 2019 op de site van The Jewish News Syndicate (JNS)

♦ naar het rapportThe New Anti-Semites: The Radicalization Mechanism of the BDS Movement and the Delegimitization Campaign Against Israel” van december 2019 op de site van Square Space

2 gedachtes over “Nieuw rapport onthult hoe BDS-beweging sluier van sociale rechtvaardigheid gebruikt om Jodenhaat te verspreiden

 1. BDS & sociale rechtvaardigheid? Een oxymoron!

  Deze demonizerende, met dubbele tong sprekende giftslang heeft niets met sociale rechtvaardigheid te maken maar alles met Jodenhaat.

  Demo’s, spandoeken, haatkoren, vernielingen van ‘foute’ Israelische producten (behalve de smartphone), universiteits bijeenkomsten met gelijk gezinden, professoren die in hen gelijken zien….hallelujah

  Hier zijn ze voor opgericht, dit geeft hen zuurstof. Hoe feller hoe beter want dit ‘humanitaire’ doel brengt zin in hun lege leven.

  En de palestijnen? Hoezo palestijnen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.