Aanslag op de kosjere winkel in New Jersey werd ‘gevoed’ door antisemitisme

Plaatje hierboven: Na een twee uur durend vuurgevecht in Jersey City op 10 december 2019 in de koosjere supermarkt JC Kosher Market werden uiteindelijk zes mensen gedood, de twee aanslagers incluis. Hierboven de inkom van de Joodse school die zich naast de kosjere shop bevindt.

De twee moordenaars die een koosjere markt in Jersey City bestormden, werden gedreven door jodenhaat en wetteloosheid, zei de procureur-generaal van New Jersey donderdag, eraan toevoegend dat de zaak wordt onderzocht als binnenlands terrorisme.

Procureur-generaal Gurbir Grewal onthulde ook dat de man en vrouw vijf geweren hadden, waaronder een geweer in AR-15-stijl en een geweer dat ze hanteerden toen ze de winkel binnenstormden in een aanslag die het toneel bezaaid achterliet met enkele honderden lege hulzen. Ze hadden ook een pijpbom in hun busje.

“Het resultaat zou veel, veel slechter zijn gewest” als niet de politie van Jersey City tussenbeide ws gekomen, zei Grewal. Autoriteiten merkten op dat er een joodse school naast de markt ligt en een katholieke school aan de overkant van de straat.

De aanvallers doodden drie mensen in de winkel, naast een politieagent op een begraafplaats ongeveer een mijl verderop, voordat ze dinsdagmiddag stierven in een urenlang geweergevecht met politie.

“Het bewijs wijst op haatdaden. Ik kan bevestigen dat we deze kwestie onderzoeken als potentiële daden van binnenlands terrorisme, gevoed door zowel antisemitisme als lak aan de wetsorde,” zei de procureur-generaal. Hij zei dat posts op sociale media, interviews met getuigen en ander bewijs de haat van het paar tegen Joden en politie weerspiegelden.

Grewal merkte op dat na het doden van drie mensen in de winkel, het paar hun vuur op de politie concentreerde en niet op anderen schoot die toevallig op straat zaten.

Plaatje hierboven: Jersey City, 10 december 2019. In de koosjere supermarkt JC Kosher Market was de ravage na het vuurgevecht compleet. Binnen de winkel werden vijf lijken aangetroffen, drie Joodse burgers en de twee schutters [beeldbron: News Break]

Grewal zei dat de aanvallers, David Anderson, 47, en Francine Graham, 50, interesse hadden getoond in een marginale religieuze groepering die de Zwart-Hebreeuwse Israëlieten heette, wiens leden zich vaak verzetten tegen Joden en blanken. Maar hij zei dat er tot nu toe geen bewijs was dat ze lid waren, en voegde eraan toe dat de twee naar hun mening alleen handelden.

Het paar bracht hun voorraad wapens in een gehuurd busje van U-Haul dat ze reden vanaf de begraafplaats Bay View, waar ze de agent van Jersey City Joseph Seals neerschoten en doodden, volgens de procureur-generaal.

Anderson opende het vuur met een geweer in de AR-15-stijl toen hij de winkel betrad, terwijl Graham een ​​12-inch shotgun in de winkel bracht. Ze hadden ook pistolen met een zelfgemaakte geluiddemper en een apparaat om kogelhulzen op te vangen. In totaal hadden ze vijf geweren – vier teruggevonden in de winkel, één in het busje – in wat Grewal een “enorme hoeveelheid vuurkracht” noemde.

Serienummers van twee van de wapens toonden aan dat Graham ze in 2018 in Ohio kocht, zei de procureur-generaal.

De slachtoffers gedood in de winkel waren: Mindel Ferencz, 31, die met haar man de kruidenier bezat; 24-jarige Moshe Deutsch, een rabbijnse student uit Brooklyn die daar aan het winkelen was; en winkelmedewerker Douglas Miguel Rodriguez, 49. Een vierde persoon in de winkel werd neergeschoten en gewond maar wist te ontsnappen, zeiden de autoriteiten.

Leden van de ultraorthodoxe joodse gemeenschap van New York kwamen woensdagavond bijeen voor begrafenissen voor Ferencz en Deutsch. Duizenden mensen, voornamelijk mannen, volgden de kist van Ferencz door de straten van Brooklyn, knuffelend en huilend.

Het bloedvergieten in de stad van 270.000 mensen aan de overkant van de Hudson-rivier vanuit New York verspreidde angst door de Joodse gemeenschap en woog zwaar op de hoofden van meer dan 300 mensen die woensdagavond een wake bijwoonden in een synagoge ongeveer een mijl van waar de schietpartijen plaatsvonden.

Bij de dodelijkste aanval op Joden in de Amerikaanse geschiedenis werden 11 mensen gedood in een schietpartij in oktober 2018 in een synagoge in Pittsburgh. Afgelopen april opende een schutter het vuur op een synagoge in de buurt van San Diego, waarbij hij een vrouw doodde en een rabbijn en twee anderen verwondde.

Video: Jersey City Mayor: Gunmen targeted kosher market


Bronnen:

♦ naar een artikelOfficial: Jersey City attack was ‘fueled’ by anti-Semitism” van 15 december 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van Benjamin Kerstein “Jersey City Mayor Says Real Target of Antisemitic Shooting May Have Been Yeshiva With 50 Children” van 15 december 2019 op de site van The Algemeiner

♦ een artikel op deze blogZes doden, waarvan drie Joden, tijdens aanslag op kosjere winkel in New Jersey (VS)” van 11 december 2019 en een artikelDaders van massacre in koosjere shop in New Jersey waren Zwarte Hebreeuwse Israëlieten” van 12 december 2019

Een gedachte over “Aanslag op de kosjere winkel in New Jersey werd ‘gevoed’ door antisemitisme

 1. “Gevoed” door Jodenhaat.

  Intussen is de correlatie tussen BDS & Jodenhaat bekend.

  BDS heeft Jodenhaat legitiem gemaakt!

  Jodenhaters zijn pro BDS en BDSs’rs zijn Jodenhaters (ja, ook de Joodse).

  BDS de zogenaamde humanitaire actiegroep die vecht tegen de ‘bezetter’ Israel dat arme palestijnen alles heeft afgenomen, ze tegen hun wil gevangen houd, ze laat verhongeren en/of vermoorden….etc.etc.etc.

  Israel is een Joods land en ‘dus zijn alle Joden schuldig aan dit onrecht.

  De Nazi’s onder ons hebben niet meer nodig om op deze praalwagen te springen.

  Like

Reacties zijn gesloten.