Hamas viert 32ste verjaardag van oprichting met rellen in Gaza en Judea & Samaria

Duizenden Palestijnse Arabieren namen vrijdag deel aan marsen in Gaza ter gelegenheid van de 32ste verjaardag van de oprichting van de terreurorganisatie Hamas, meldde Channel 13 News.

Zowat elke vrijdag sinds 30 maart 2018 na het traditionele vrijdaggebed in de moskee, trokken ongeveer 3000 door Hamas gesponsorde terroristen naar de grens met Israël, ze verbrandden autobanden, gooiden met stenen, brandbommen, bommen en granaten en probeerden het veiligheidshekken langs de grens met Gaza te saboteren om Israël binnen te vallen en Joden te vermoorden.

Explosieve apparaten, granaten en brandbommen werden door moslimterroristen gegooid en explodeerden naast IDF-jeeps die patrouilleren langsheen het hekken van de veiligheidsgrens. IDF-troepen reageerden met de klassieke middelen voor oproerverspreiding, en schoten af en toe met scherp op de belangrijkste terroristen, in overeenstemming met de regels van betrokkenheid.

De duizenden terreurfans verzamelden zich op vrijdagmiddag in Gaza City om de 32ste verjaardag te vieren van de islamitische terreurgroep die over Gaza heerst. Hamas werd opgericht in 1987, kort nadat de eerste Intifada uitbrak, als een uitloper van de Egyptische Moslimbroederschap.

Gewijd aan de vernietiging van Israël en de genocide op het Joodse volk, werd Hamas door Israël, de Verenigde Staten, de Europese Unie en vele andere wereldmachten als een terreurgroep aangewezen.

Bovendien braken vrijdagmiddag gewelddadige rellen in Judea & Samaria waar Hamas en de PIJ een grote aanhang hebben. In het Arabische dorp Kafr Qaddum, in het district Qalqilya in het westen van Samaria, verbrandden moslimterroristen autobanden en gooiden stenen en brandbommen naar de veiligheidstroepen.

IDF-soldaten reageerden met verspreidingsmiddelen om de menigte terroristen onder controle te houden. Bijkomende rellen werden gemeld in de buurt van de Joodse gemeenschap van Beit El in het Ramallah-gebied.

Plaatje hierboven: In deze bestandsfoto gemaakt op 16 december 2018 neemt een vrouw een selfie terwijl Palestijnen een bijeenkomst bijwonen ter gelegenheid van het 31-jarig bestaan ​​van Hamas’ oprichting in Gaza-stad [beeldron: Said Khatib/AFP]


Bronnen:

♦ naar een artikel van Elad Benari “Gazans celebrate anniversary of Hamas founding” van 13 december 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikelMuslim terrorists riot after mosque along the Gaza border and Judea-Samaria” van 13 december 2019 op de site van Behind The News (BTN)