Europa verbergt niet langer zijn vijandigheid tegenover Israël

Plaatje hierboven: Jeruzalem, Israël, 4 oktober 2018. Veel Europese regeringen doen zich voor als vrienden met Israël, maar de Europese Unie is in de loop der jaren steeds vijandiger geworden tegenover Israël. Afgebeeld: de Israëlische premier Benjamin Netanyahu en de Duitse bondskanselier Angela Merkel op een persconferentie [beeldbron: Lior Mizrahi/Getty Images]

De Europese Unie is in de loop der jaren steeds vijandiger geworden tegenover Israël. Die houding werd begin november bevestigd toen het Hof van Justitie van de Europese Unie oordeelde dat voedselproducten die zijn gemaakt in de zogenaamde nederzettingen van Oost-Jeruzalem, de Westelijke Jordaanoever en de Golan-hoogvlakte als zodanig moeten worden geëtiketteerd en niet het generieke etiket mogen dragen ‘Made in Israël’.

Zoals terecht aangevoerd door de expert in strategische studies, Soeren Kern, zijn er veel territoriale conflicten over de hele wereld, maar het Europese Hof pikt er enkel en alleen Israël uit. De daden weerleggen de woorden. Voorbeelden van de vooringenomenheid van de EU tegen Israël zijn talrijk, vooral vergeleken met de Verenigde Staten.

De EU lijkt opzettelijk niet te erkennen dat Israël, een soevereine staat, regelmatig wordt bedreigd – zelfs extreem continu raketvuur vanuit Gaza en Syrië – en alleen om die reden zijn volledige steun verdient. Geen enkel land ter wereld, met name een land dat ongeveer zo groot is als Vancouver Island, ondergaat evenveel militaire aanvallen als Israël.

Op 12 en 13 november, in minder dan 48 uur, werden meer dan 450 raketten en mortieren afgeschoten vanuit de Gazastrook op Israëlische steden. Vanuit Gaza afgeschoten raketten veroorzaakten talloze schade, waarbij ten minste 63 personen gewond raakten, en bereikten het gebied van Tel Aviv.

Vierhonderdvijftig raketten in minder dan 48 uur is geen schermutseling of een kleine aanval; Het is een grootschalige militaire aanval. Elke soortgelijke aanval op Frankrijk of Duitsland – als ze zelfs maar één raket zouden ontvangen – zou tot een grote crisis hebben geleid.

Het officiële antwoord van de EU was op zijn zachtst gezegd overweldigend:

Vanmorgen voerde Israël een operatie in Gaza uit, gericht op een senior leider van de Palestijnse islamitische Jihad. Als reactie werden raketten afgevuurd vanuit Gaza op Zuid- en Centraal-Israël. Het afvuren van raketten op burgerbevolking is volkomen onaanvaardbaar en moet onmiddellijk stoppen. Een snelle en volledige de-escalatie is nu nodig om het leven en de veiligheid van Palestijnse en Israëlische burgers te beschermen. Zoals de EU consequent heeft herhaald, kan alleen een politieke oplossing een einde maken aan deze voortdurende cycli van geweld.

De verklaring is om vele redenen onthullend. Er wordt niet vermeld dat Israël een terrorist had gedood die tot een extremistische groep behoorde die op het punt stond een nieuwe aanval uit te voe

ren. De verklaring vermeldt ook niet het aantal raketten dat op het land is afgevuurd, of het recht van Israël om zichzelf te verdedigen. Er zijn geen woorden over de gevolgen voor de burgerbevolking van Israël. Er wordt niet vermeld wie de raketten lanceerde, of wie deze veronderstelde ‘voortdurende cyclus van geweld’ voedt, en er is geen empathie voor het gebombardeerde volk van Israël.

Veel Europese regeringen doen zich voor als vrienden met Israël. Ze moeten stoppen met het accepteren van EU-beleid op basis van minimale consensus tussen 28 landen en meer steun tonen voor Israël, een land omringd door vele vijanden en de enige democratie in de regio. Hun steun begint met het erkennen van Jeruzalem als hoofdstad.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Alain Destexhe “Europe No Longer Hides Its Hostility to Israel” van 10 december 2019 op de site van The Gatestone Institute

2 gedachtes over “Europa verbergt niet langer zijn vijandigheid tegenover Israël

 1. Europa……..

  Met haar bloedige geschiedenis als een Joden vijandig continent is het dus logischer wijze vijandig t.o. een land vol Joden.

  Sterke & succesvolle Joden waren altijd een doorn in het oog van miserabele & jaloerse haters.

  Er is niets veranderd!

  Het dunne laagje vernis (ontstaan na de Holocaust) is volledig afgeschuurd en de ware aard van het beest is weer tevoorschijn gekomen.

  We moeten ons vooral geen zand in de ogen laten strooien door mooie praatjes, krokodillentranen & sjieke kleding als teken van beschaving.

  De gemiddelde Europeaan haat joden!

  Waarom? Hierom……

  Ze zijn klein maar dapper, succesvol & sterk….en hebben een geschiedenis om het te bewijzen!

  Like

Reacties zijn gesloten.