Dossin Kazerne houdt viering van Israëlbasher Herremans buiten de poort van het Holocaustmuseum

Plaatje hierboven: Joden werden van over het hele land verzameld in het SS-Sammellager Mecheln aka de Dossinkazerne te Mechelen, in afwachting van hun deportatie naar KZ Auschwitz-Birkenau. Vanuit dit kamp werden tussen juli 1942 en augustus 1944 25.484 Joden en 352 zigeuners gedeporteerd. Minder dan vijf procent (1240) keerde terug.

De anti-Israëlische NGO Pax Christi Vlaanderen zal voortaan naar een andere locatie moeten uitkijken om beruchte Israëlbashers zoals Brigitte Herremans te eren want het Holocaust Museum in de Dossin Kazerne houdt de poort gesloten waar tijdens WOII meer dan 25.000 Joden passeerden in afwachting van hun deportatie naar de vernietigingskampen.

De prijsuitreiking van Pax Christi die zwaar overgesubsidieerd wordt door de Belgische staat, die dinsdagavond had moeten plaatsvinden in Kazerne Dossin in Mechelen, werd in allerijl verhuisd naar de Predikherenbibliotheek omdat Kazerne Dossin plots geen toestemming meer gaf voor het evenement.

Het belangrijkste Holocaust-museum van België heeft aldus van zijn plan afgezien om een ​​prijsuitreiking te organiseren voor een promotor van sancties tegen Israël,” schrijft JTA, die onlangs suggereerde “dat de Joden het antisemitisme overdrijven als afleidingsmanoeuvre voor wandaden van Israël.” Ze heeft ook opgeroepen tot sancties tegen Israël en tegen Joodse Israëliërs (niét de Arabisch-Palestijnse Israëliërs uiteraard!) die Europa bezoeken.

Het gedenkteken van Kazerne Dossin trok de stekker uit het evenement deze week waarin de Pax Christi-katholieke organisatie Brigitte Herremans zou eren,” kondigde de Belgisch-Joodse groep CCOJB donderdag aan.

Betsalmo, een pro-Israëlische groep die ook tegen het evenement protesteerde, schreef in een verklaring: “Nergens is er plaats voor het vieren van boycots en antisemitisme, het minst van alle in de Holocaust-musea.” “Het spreekwoord ‘beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald’ lijkt dan ook van toepassing,” reageerde het Forum der Joodse Organisaties (FJO) tevreden.

Kruistocht tegen de Joodse staat
Brigitte Herremans schuimt al jaren voor rekening van de NGO’s Broederlijk Delen en Pax Christi Vlaanderen, Nederland en het Vlaamse land af waar ze doorlopend misleidende voordrachten geeft over het Palestijns-Israëlisch conflict. Vooral door haar eenzijdige interpretatie en weergave van de ontwikkelingen in Israël en de Palestijnse gebieden, misleid zij bewust het publiek omder het mom van vermeend pro-Palestinisme.

Op vrijdag 9 september 2016 kwam voor Herremans onverwachts een einde aan de kruistocht tegen de Joodse staat. Bij haar aankomst op de luchthaven van Ben Goerion werd zij door de Israëlische immigratiedienst voor ondervraging meegenomen en werd daarna het land uitgewezen. Israël beschouwt Herremans voortaan als “een gevaar voor de openbare orde en veiligheid van het land”, en mag als persona non grata de volgende tien jaar Israël niet meer binnen.


Bronnen:

♦ naar een artikelBelgian Holocaust museum cancels event honoring activist who promotes Israel sanctions” van 12 december 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikelKazerne Dossin weigert prijsuitreiking Pax Christi omdat laureaat “gevoelig” zou liggen bij Joodse gemeenschap” van 12 december 2019 op de site van VRT NWS

2 gedachtes over “Dossin Kazerne houdt viering van Israëlbasher Herremans buiten de poort van het Holocaustmuseum

 1. Op het laatste moment toch de juiste beslissing genomen ‘qua locatie.

  Dat deze dame überhaupt een prijs krijgt als ‘vredes ambassadeur’ is een manifest van beoordelings verzaking.

  Opruiende anti Joodse racisten zoals Herremans en organisaties als Pax Christi (die Jesus/Jehoshua of zijn ouders zeker niet in hun organisatie hadden verwelkomt) behoren tot het soort mensen waardoor de staat der mensheid afzakt naar polarische temperaturen.

  Bij hen is er geen oprwarming maar ijstijd in intermenselijke contact.

  Like

 2. Ik vind het fijn dat U dergelijke artikelen schrijft want de waarheid wordt inderdaad enorm verdraait.
  Anders ook worden er talrijke dingen in de media verzwegen.
  Zoals dat er nog steeds veel Arabieren en Palestijnen in Israel wonen “met” Israelische Nationaliteit.
  Dat het Israel is dat elektriciteit levert aan de Gaza. enz.
  Ik ga U binnenkort wel eens mededelen waarom ik als christen toch achter het Joodse Volk sta.
  Trouwens tijdens WO 2 heeft mijn Vader als christen zijn leven ook vaak op het spel gezet om Joodse vluchtelingen naar onderduik-adressen over te brengen.
  Groetjes
  Theo

  Like

Reacties zijn gesloten.