Palestijnse Autoriteit: ‘Israël vervalst de geschiedenis, Joden hebben geen erfgoed in Jeruzalem’

De leiders van de Palestijnse Autoriteit vervalsen continu de geschiedenis en beweren dat Joden geen geschiedenis hebben in Jeruzalem of in het hele gebied van het Land Israël.

Om deze fictieve claim te bevestigen, moeten de Palestijnen een reden verzinnen voor het bewijs van een Joodse geschiedenis in het land, geïllustreerd door de vele archeologische vondsten – waaronder vele met een oud Hebreeuws schrift erop – die getuigen van een Joodse aanwezigheid, beide in Jeruzalem en in de wijde omgeving.

In plaats van de Joodse geschiedenis te erkennen en de authenticiteit van Joodse artefacten te erkennen, beweert de PA dat Israël ‘Palestijnse’ archeologische vondsten ‘steelt’ en er vervolgens Hebreeuwse teksten op aanbrengt.

Deze ontkenning is een cruciaal en noodzakelijk onderdeel van het Palestijnse verhaal om Palestijnen in staat te stellen ‘enig eigendom’ te claimen op het land op basis van een verzonnen ‘exclusieve’ Palestijnse geschiedenis van duizenden jaren daarin, zoals Palestinian Media Watch herhaaldelijk heeft onthuld.

Deze laster die de authenticiteit ontkent van het onweerlegbare bewijs van duizenden jaren oude Joodse geschiedenis in het Land van Israël, werd onlangs herhaald door een Egyptische functionaris en een gastheer op officiële PA TV, die beiden zeiden dat Israël de Joodse geschiedenis ‘vervalst’.

In een uitzending op de officiële televisiezender van de Palestijnse Autoriteit van 7 oktober 2019 zei een Egyptisch lid van de Raad van Buitenlandse Zaken en voormalig minister van Buitenlandse Zaken Raja Ahmed Hassan:

Als ze Israël toestaan ​​dit te doen, zal het proberen de situatie ter plaatse te veranderen, de culturele locaties te veranderen. Het verandert enkele van de bestaande archeologische vondsten en schrijft erover in het Hebreeuws. Het neemt de controle over een groot aantal ervan. Een vervalsing van de geschiedenis die in tegenspraak is met de beslissingen van UNESCO. UNESCO heeft vastgesteld dat noch Israël, noch de Joden enig erfgoed in Jeruzalem hebben.

PA-minister van Buitenlandse Zaken Riyad Al-Malki verklaarde op de algemene conferentie van UNESCO in november dat Israël “geschiedenis vervalst” en de “controle” hebben over “het verleden, het erfgoed en de geschiedenis van het Palestijnse volk”. In het officiële dagblad van de Palestijnse Autroiteit Al-Hayat Al-Jadida van 1 december 2019 klonk het:

Al-Malki zei in een toespraak die hij gaf op de conferentie: Palestina is de bakermat van de beschaving en de religies en de hoofdstad is Jeruzalem op wiens muren een deel van het verleden, het erfgoed en de geschiedenis van het Palestijnse volk is gegraveerd. Israël, de bezettende macht, streeft ernaar dit erfgoed te vernietigen, de controle erover over te nemen en de geschiedenis te vervalsen die getuigt van ons volk dat al meer dan 10.000 jaar in zijn land is geworteld, wat het koloniale Israëlische koloniale verhaal ontkent.

UNESCO Fraude
UNESCO (de educatieve, wetenschappelijke en culturele organisatie van de Verenigde Naties) heeft op 13 oktober 2016 in Parijs een resolutie aangenomen over ‘Bezet Palestina’, waarbij 24 landen vóór, 6 tegen en 24 onthoudingen stemden. De resolutie werd later goedgekeurd door UNESCO’s Werelderfgoedcomité op 26 oktober 2016, in een geheime stemming waarin tien landen vóór de resolutie stemden, twee tegen, acht onthielden zich en één land, Jamaica, was afwezig.

In de resolutie verwijst UNESCO naar de Tempelberg, de heiligste plaats in het jodendom, alleen als ‘Al-Aqsa-moskee / Al-Haram Al-Sharif‘ en presenteert het alleen als een “islamitische heilige plaats”. De resolutie veroordeelt “escalerende Israëlische agressies” en “Israëlische  schendingen  van de site”, en roept Israël op “de integriteit, authenticiteit en cultureel erfgoed van de Al-Aqṣa-moskee / Al-Ḥaram Al-Sharif … als een islamitische heilige plaats van aanbidding te respecteren.”

Verder verwijst UNESCO naar de Western Wall Plaza (het grote plein aan de Kotel/Klaagmùuur) als de ‘Al-Buraq Plaza’ Western Wall Plaza ‘, waarbij aanhalingstekens worden toegevoegd aan de joodse naam voor de site.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Nan Jacques Zilberdik en Itamar Marcus “Israel forges history, Jews have no heritage in Jerusalem – according to Egyptian official and PA TV host” van 11 december 2019 op de site van Palestinian Media Watch (PMW)

Een gedachte over “Palestijnse Autoriteit: ‘Israël vervalst de geschiedenis, Joden hebben geen erfgoed in Jeruzalem’

 1. Dat de PA de geschiedenis vervalst is nog te begrijpen.

  Met al die UNWRA propaganda waar ze mee zijn opgevoed kwam er geen geschiedenis aan te pas.

  Dat UNESCO met deze leugens mee marcheert is van een erger kaliber.

  Men mag toch aannemen dat daar meer intelligente mensen zitten.

  Helaas, het bewijs is opnieuw geleverd……….haat maakt dom!

  Like

Reacties zijn gesloten.