Joodse student in elkaar geslagen in Parijs omdat hij hebreeuws sprak in de metro

Plaatje hierboven: Het metrostation van Château d’Eau in Parijs waar het antisemitisch incident zich afspeelde, geniet geen al te beste reputatie qua veiligheid: “Meervoudige socio-culturele praktijken,” heet het in politiek correct nederlands [beeldbron:  Une voyage sur la ligne 4]

Een Israëlische jonge student werd op maandagochtend van 9 december in Parijs aangevallen nadat hij Hebreeuws sprak op het treinstation van Parijs.

De 31-jarige Israëlische student B. Yogev stapte in de metro op het station van Château d’Eau, terwijl twee moslims die zijn gesprek hoorden hem begonnen te schreeuwen, vloeken en bedreigen. Een van hen viel hem aan en bleef hem schoppen en slaan totdat het slachtoffer het bewustzijn verloor. Zijn gezicht werd gekneusd en zijn neus gebroken. Hij werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Het Franse parlementslid Meyer Habib, van Joods Tunesische origine, zei dat hij met de jongeman had gesproken en dat de aanval slechts een voorbeeld was van het toenemende antisemitisme in Frankrijk:

Hij is getraumatiseerd, en zijn gezin ook. Deze aanval vandaag een symptoom is van dit nieuwe alledaagse antisemitisme dat woedt in buurten van islamisme, haat tegen Israël en samenzweringstheorieën. Ik heb dit al jarenlang onvermoeibaar aangeklaagd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken zei: “De burger is vrijgelaten uit het ziekenhuis en is momenteel in het politiebureau en klaagt de zaak aan.” Vorige week keurde de Franse Nationale Vergadering een resolutie goed die antis-Zionisme definieerde als antisemitisch. Voor het voorstel stemden 154 leden van de Nationale Raad tegen 72 die ertegen waren.

De verklaring, die ook de regering oproept zich bij andere Europese landen aan te sluiten bij het aannemen van de International Alliance for Holocaust Remembrance (IAHR), werd ingediend door Sylvain Mailard en veroordeelde “haat tegen Israël gerechtvaardigd door zijn perceptie van een Joods collectief”, als het ware.


Bronnen:

♦ naar een artikelAntisemitic attack in France: Israeli student severely beaten in France” van 10 december 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikelParis: un étudiant israélien agressé dans le métro” van 10 december 2019 op de site van i24News

♦ naar een artikelAgression antisémite de nature antisioniste commise à 6h55 ce 9 décembre 2019 contre un étudiant israélien en France” van 10 december 2019 op de site van Bureau National de Vigilance contre l’Antisémitisme (BNCVA)

♦ naar een artikelFrance: Israeli student brutally attacked by 2 Muslims for speaking Hebrew” van 10 december 2019 op de site van Behind The News (BTN)

Een gedachte over “Joodse student in elkaar geslagen in Parijs omdat hij hebreeuws sprak in de metro

  1. Het loopt behoorlijk in het honderd met de egalité & fraternité in Franrijk waardoor vele gestoorde religie criminelen de liberté hebben hun haatboodschappen te verwerkelijken.

    Het kan niet zo zijn dat een Israeli niet zijn eigen taal mag spreken in de Franse Metro.

    Dit ‘verbod’ word hem opgelegd door mensen met een eigen mening over vrijheid, gelijkheid & broederschap.

    Een diploma van mislukking voor dit héle Franse concept.

    Like

Reacties zijn gesloten.