Jordanië: ‘Onze vijandschap jegens Joden gaat verder totdat ze vernietigd zijn in de Grote Veldslag’

Israël en het Hasjemitische Koninkrijk Jordanië mogen dan wel op 26 oktober 1994 een vredesverdrag hebben ondertekend, maar dat betekent niet dat Joden en Jordaniërs elkaar plots in de armen zijn gevallen.

De wapens zwijgen dan wel (nadat Jordanië de Jom Kippoeroorlog tegen Israël van 1973 had verloren) maar de vijandigheid jegens Israël woekert gewoon verder. Hun hoop op de uiteindelijkse vernietiging van de Joodse staat Israël hebben ze dan ook nooit opgegeven. Integendeel.

Voormalig Jordaans parlementslid Muhammad Tu’mah Al-Qudah zei in een show op 30 oktober 2019 op Yarmouk TV (Jordanië) dat “sommige moslims tegenwoordig zich gedragen als Joden” in termen van hun moraliteit en gedrag en dat de profeet Mohammed had gewaarschuwd tegen de Joden en hun vijandschap jegens moslims in een koranvers dat elke moslim moet onthouden.

Hij zei dat de “vijandigheid van de moslims jegens de Joden zal voortduren totdat de Antichrist arriveert en de Joden worden vernietigd in de daaropvolgende Grote Veldslag.” Bovendien zei hij dat als het woord ‘terrorisme’ goed zou worden gedefinieerd, de Joden de eerste zouden zijn die ervoor berecht zouden moeten worden, samen met de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en Italië voor hun pro-Joodse en anti-moslimacties door de geschiedenis heen.

Muhammad Tu’mah Al-Qudah:

Tegenwoordig gedragen sommige moslims zich als joden in hun morele waarden, hun gedrag en hun gedrag. De profeet Mohammed waarschuwde ons tegen deze mensen. De koran zegt: ‘U zult het volk vinden dat het sterkst is in vijandschap jegens de gelovigen om de Joden en de polytheïsten te zijn.’ Elke moslim moet dit vers lezen. Elke moslim zou het uit zijn hoofd moeten leren en dit in zijn geest en in zijn hart moeten kerven.

[…]

[Onze] vijandschap jegens de Joden zal nooit eindigen. Het zal doorgaan totdat de Antichrist arriveert en de Joden worden vernietigd in de Grote Veldslag, die zal plaatsvinden in de Levant, in ons eigen land, tegen de Joden. De vijandschap tussen ons en de Joden zal nooit ophouden omdat het ideologisch is.

[…]

De regimes van de wereld kunnen overeenkomsten en vredesakkoorden met de Joden ondertekenen, maar de mensen vervloeken de Joden wanneer ze het Al-Fatiha-hoofdstuk in de Koran reciteren.

[…]

Jihad wordt gedefinieerd als terrorisme in de Arabische wereld. Ik zou graag willen dat de term ‘terrorisme’ wordt gedefinieerd. Als we de mensen die tegen terrorisme vechten vragen om het te definiëren, [dat zou blijken] in de Arabische wereld, zijn ze te bang om het te definiëren. Als we ‘terrorisme’ zouden definiëren, zouden de Joden als eerste terechtstaan. Amerika zou ook terechtstaan, net als de Joden [sic] die de Balfour-verklaring aan de Joden in 1917 gaven. Frankrijk zou terechtstaan ​​voor het doden van twee miljoen moslims in Algerije. Italië zou ook terechtstaan ​​voor het schenden van de eer van vrouwen en voor het afslachten en afbranden van hele dorpen in Libië. Libië staat nog steeds in vlammen als gevolg van hun acties.

 


Bronnen:

♦ naar een artikel en een videoFormer Jordanian MP Muhammad Tu’mah Al-Qudah: Our Enmity Towards the Jews Will Continue Until They Are Annihilated in the Great Battle” van 30 oktober 2019 op de site van MEMRI.org

3 gedachtes over “Jordanië: ‘Onze vijandschap jegens Joden gaat verder totdat ze vernietigd zijn in de Grote Veldslag’

 1. “De grote veldslag!
  “De moeder van alle veldslagen”

  “Wij zullen doorgaan…………………….”

  Ik wist niet dat ze dit liedje van Ramses Shaffy kenden.

  Het laat in ieder gevan hun perceptie over “vrede” zien.

  Like

 2. Volgens mij was Jordanië niet betrokken bij de Yom Kippoer oorlog in 1973, maar wel bij de Zesdaagse Oorlog in 1967, waarbij Israël het eigen land ten Westen van de Jordaan heroverde

  Like

  1. Toch wel. Dit is wat er gebeurde (volgens Wikipedia):
   https://en.wikipedia.org/wiki/Yom_Kippur_War#Jordanian_participation

   De VS drongen aan bij koning Hussein om Jordanië uit de oorlog te houden. Hoewel koning Hoessein van Jordanië aanvankelijk het conflict niet betrad, werden Jordaanse troepen in de nacht van 12 op 13 oktober ingezet aan de grens tussen Jordanië en Syrië.

   Dat gebeurde om Syrische troepen te steunen en Jordaanse troepen sloten zich aan bij Syrische en Iraakse aanvallen op Israëlische posities op 16 oktober en 19 oktober. Hussein stuurde een tweede brigade naar het front van Golan op 21 oktober.

   Volgens historicus Assaf David tonen vrijgegeven Amerikaanse documenten aan dat de Jordaanse deelname slechts een teken was om de status van koning Hussein in de Arabische wereld te behouden.

   De documenten onthullen dat Israël en Jordanië een stilzwijgend begrip hadden dat de Jordaanse eenheden zouden proberen uit de gevechten te blijven en Israël zou proberen hen niet aan te vallen.

   Like

Reacties zijn gesloten.