Belgische leraar in Hoei deelt video met oproep tot Jihad tegen de Joden en hun helpers

Een middelbare schoolleraar in België deelde een Facebook-video van een imam die opriep tot een jihad, of heilige oorlog, tegen de Joden en degenen die ‘samenzweren’ met hen.

Talal Magri, die onderwijst over de islam als onderdeel van de grote godsdiensten aan het Koninklijk Atheneum Agri Saint-Georges te Hoei, ca. 35 km ten zuidoosten van Brussel, publiceerde de video vorige maand van een onbekende man die in het Arabisch predikte, meldde de website van La Dernière Heure op donderdag 5 december.

De prediker zei:

Degenen die meewerken, werken, samenzweren met de Joden, Allah, grijp ze onmiddellijk vast. Schud hun basis en haal hun gebouwen neer,  Allah. Steun de jihadstrijders, waarvan sommigen van ons excuses vinden om niet mee te doen.

Origineel: “Pour ceux qui coopèrent avec les Juifs, travaillent avec les Juifs, et ceux qui complotent avec les Juifs, Ô Allah, prends-les très vite et sans délai, Ô Allah, fais trembler leurs bases et détruis leurs structures. […] Ô Allah, soutiens les moudjahidine (NdlR, les combattants s’engageant dans le djihad) . Ô Allah, certains d’entre nous ont trouvé des excuses pour ne pas faire le djihad, Ô Allah, écris-nous les récompenses des moudjahidine.”

Ambtenaren van het ministerie van Onderwijs in Wallonië, de Belgische staat die Magri in dienst heeft, hebben La Dernière Heure verteld dat ze een klacht hebben ingediend bij de politie wegens haatzaaien. De school weigerde commentaar te geven of hij daar toestemming zal blijven geven om les te geven.

In navolging van La Dernière Heure ontkende Magri dat de preek joden of jihad noemde, en voegde eraan toe dat hij geen antisemiet kon zijn “omdat ik een Arabier ben en Arabieren ook Semieten zijn.” Maar Khalil Zeguendi, redacteur van het tijdschrift Le Maroxellois, wiens moedertaal Arabisch is, bevestigde La Dernière Heure de vertaling zoals de website het drukte.

Magri leidde de 2018 verkiezingscampagne van de Islamitische Partij van België, die de promotie van de sharia, de islamitische wet, ondersteunt en leidde de regionale lijst voor Luik. Joel Rubinfeld, de president van de Belgische Liga tegen antisemitisme, noemde Magri een van meerdere “predikers die gif verspreiden en studenten in tijdbommen veranderen.”

PS: “Pour ceux qui coopèrent avec les Juifs, travaillent avec les Juifs, et ceux qui complotent avec les Juifs…” Ook Brabosh.com “werkt mee en zweert samen met de Joden” en werkt zelfs voor en zweert samen met Israël! Als dat maar goed afloopt! Voorlopig zit mijn hoofd nog stevig op m’n schouders, maar voor hoelang nog? 🙂 🙂 🙂

“Eerst steken, daarna praten…”


Bronnen:

♦ naar een artikel van Gilbert Dupont “‘Exterminer les Juifs’: un prof de religion islamique au coeur de la tempête” van 5 december 2019 op de site van La Dernière Heure

♦ naar een artikelBelgian teacher shares video calling for jihad against Jews” van 10 december 2019 op de site van The Coordination Forum for Countering Antisemitism (CFCA)

♦ naar een artikel van Cnaan Liphshiz “Belgian teacher shares video calling for jihad against Jews” van 6 december 2019 op de site van The Times of Israel

♦ naar een artikelBelgian schoolteacher shares imam’s sermon about jihad on Jews” van 6 december 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

Een gedachte over “Belgische leraar in Hoei deelt video met oproep tot Jihad tegen de Joden en hun helpers

  1. Wanneer je in Belgie leraren aanneemt met een naam als ‘Talal Magri, moet je niet verbaasd zijn over het niveau.

    Overigens heeft hij gelijk dat hij géén anti Semiet is…wél een Jodenhater……. en een super fanatieke!

    Laten we duidelijk zijn…openlijke Jodenhaat is weer legitiem in Belgie.

    40 000 Joden tussen 10 miljoen Belgen zijn er 40 000 te veel.

    Like

Reacties zijn gesloten.