Hamas en pro-Hamas groepen voeren online campagne om Jeremy Corbyn te helpen de verkiezingen te winnen

Hamas en pro-Hamas uitgaven voeren een online campagne om Jeremy Corbyn te helpen de verkiezingen te winnen. Een propaganda-outfit van Hamas zet legers trollen in om Joodse campagnevoerders aan te vallen die antisemitisme bestrijden, ze ondersteunen Corbyn online, helpen pro-Corbyn-trends te creëren en stemmen op hem in online peilingen.

Neem het account, KhamakarPress. Ze hebben een website met een link om lid te worden van een WhatsApp-groep. Wanneer je lid wordt van de WhatsApp-groep, worden andere leden in de groep zichtbaar. Verschillende hebben de land- en regiocode 972 59 – inclusief de groepsbeheerder. 972 is Israël. 059 is de code die expliciet is gereserveerd voor Jawwal, een Palestijns mobiel netwerk.

De beheerder van de groep is Wafa Aludaini, een propagandist uit Gaza. De Facebookpagina van Aludaini is verbonden met honderden belangrijke anti-Israëlische activisten in Europa en de VS.

Het Europese hoofdkantoor van de website lijkt in Nederland te zijn en is daar gelinkt aan een islamitische organisatie. De Nederlandse islamitische website verdedigde zelfs een salafistische school die gesloten was vanwege links naar terrorisme. De KhamakarPress Facebook-pagina wordt beheerd door Henny A..J. Kreeft.

Hij is een Nederlandse bekeerling tot de islam en heeft antisemitische artikelen geschreven over het ‘Joodse rijk.’ Hij richtte in 2007 een politieke ‘moslimpartij’ aka de Nederlandse Moslim Partij (NMP) maar die ging reeds op 24 juni 2012 ter ziele..

Als je Khamakar Press volgt, besef je al snel dat ze verband houden met massale anti-Israël-initiatieven. Neem de website ‘Palestine Ambassador‘. Het is een website die is opgezet om anti-Israëlische activisten op te leiden. Een andere connectie is de Facebook-groep van 16 oktober – een anti-Israël propaganda-outlet. Allemaal gerund door degenen die Khamakar Press runnen. De groep van 16 oktober beweert dat het onderdeel is van ‘Aithoraya Institute for media and communication.’


Bronnen:

♦ naar een artikelBUSTED – Hamas linked propaganda unit interfering in UK election” van 9 december 2019 op de site van Beyond the Great Divide

♦ naar een artikel van Donna Rachel Edmunds “Influential Corbyn-supporting Facebook page run by Hamas” van 9 december 2019 op de site van The Jerusalem Post

♦ naar een artikel van Denis MacEoin “Will the British Public Vote for Antisemitism on December 12?” van 9 december 2019 op de site van The Gatestone Institute