Israëlische producten enkel etiketteren als dat in alle andere betwiste gebieden ter wereld ook gebeurt

Arutz Sheva sprak met het Nederlandse parlementslid voor de ChristenUnie Joël Voordewind, die de eerste was die zich verzette tegen de recente EU-wet die de etikettering van producten van Israëlische gemeenschappen in Judea, Samaria en de Golan Hoogtes vereist.

Voordewind is in Israël voor de jaarlijkse Israel Allies Foundation Chairman’s Conference die plaatsvindt in het Waldorf Astoria hotel in Jeruzalem. De conferentie bracht een delegatie van 25 ministers en parlementariërs uit de hele wereld naar Israël, die een speciaal bezoek aan Samaria brachten als onderdeel van de conferentie.

Voordewind, die de ouders van Kim Levengrond-Yehzekel en Ziv Hajbi ontmoette die op 7 oktober 2018 werden vermoord in de terroristische aanslag op de industriële zone van Barkan, vertelde over die ontmoeting en zei:

Het is een behoorlijk triest gezicht. We hoorden het verhaal van twee ouders die hun jongen en meisje verloren terwijl ze probeerden samen te werken met Palestijnen en ze hun leven opofferden voor vrede. Ze wilden samenwerken met de Palestijnen en uiteindelijk werd het hun dood. Wij als het Nederlandse parlement en mijn partij staan ​​voor meer coëxistentie, meer verzoeningsprojecten.

Met betrekking tot de acties die zijn partij heeft ondernomen tegen de etiketteringsplicht, zei Voordewind:

We hebben zojuist een resolutie over etikettering ingediend. Het is moeilijk omdat het Europese Hof van Justitie heeft geoordeeld dat alle producten uit betwiste gebieden moeten worden geëtiketteerd, en we stellen een resolutie voor dat dit alleen kan worden geïmplementeerd als alle andere betwiste gebieden in de wereld ook worden geëtiketteerd, en dat deze resolutie is aanvaard door onze Parlement. Als het alleen gericht is op Israël, is het tegen het internationale recht, tegen het principe van non-discriminatie. Daarom hebben we een resolutie ingediend en daarom kreeg het een grote meerderheid in ons parlement.

Voordewind zei dat zijn partij ook een resolutie heeft ingediend tegen het ‘betalen-om-te-moorden’ -beleid van de Palestijnse Autoriteit, waarbij terroristen die Israëliërs en hun families hebben vermoord maandelijkse toelagen krijgen:

We hebben een resolutie voorgesteld om te stoppen met het betalen van de Palestijnse Autoriteit zolang ze bonussen betalen aan veroordeelde terroristen. We proberen onze ervaringen te delen met andere collega’s in de wereld en proberen Israël sterker bij te staan.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “Labelling only Israeli products is against international law’” van 9 december 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Israëlische producten enkel etiketteren als dat in alle andere betwiste gebieden ter wereld ook gebeurt

 1. Het etiketteren van alléén Joodse producten uit het Bijbelse land Judea & Samaria en Jeruzalem, de door koning David gebouwde eeuwenoude hoofdstad van Israel, (het oostelijke “bezette” gedeelte is door Jordanie in 1948 door oorlog verkregen) is Apartheids politiek & racistisch….en dus illegaal!.

  Er is géén excuus voor behalve ziekelijke Jodenhaat van het Westen.

  Like

 2. De EU overtreedt het Internationale Recht, net als de VN, die zich niet eens aan de eigen regels houdt! Tijdens de Conferentie van San Remo in april 1920 is juridisch bindend en onherroepelijk vastgelegd dat het gehele Britse mandaatgebied voorbestemd was om een Joodse Staat te worden. Engeland splitste later het gebied ten Oosten van de Jordaan af, en nadien werd het land ten Westen van de Jordaan opnieuw opgesplitst met het Verdelingsplan van de VN in 1947. Gezien de uitspraken van San Remo is Jordanië een illegale staat.
  Om dezelfde reden is het verdelingsplan van de VN ook illegaal, terwijl de VN de opvolger is van de Volkenbond, en zich aan de uitspraken van de Conferentie van San Remo had moeten houden.
  Israël kreeg zodoende slechts 18% van het land waar het recht op had.

  Like

Reacties zijn gesloten.