Nederlandse diplomaat Leo van Doesburg: ‘Het is belangrijk om de waarheid te vertellen’

De Nederlandse diplomaat Leo van Doesburg, directeur Europese zaken bij de European Christian Political Movement (ECPM), sprak met Arutz Sheva tijdens de jaarlijkse Israel Allies Foundation Chairman’s Conference die plaatsvond in het Waldorf Astoria hotel in Jeruzalem.

De conferentie bracht een delegatie van 25 ministers en parlementariërs uit de hele wereld naar Israël, die een speciaal bezoek aan Samaria brachten als onderdeel van de conferentie.

Het is goed om de verschillende projecten te zien die ons argumenten geven om Israël nog beter te helpen en te promoten,” zei van Doesburg. “We doen ons best“, antwoordde hij toen hem werd gevraagd of de EU ervan kan worden overtuigd dat het labelen van producten uit ‘nederzettingen’ verkeerd is.

Hij erkende dat de meerderheid van het Europees Parlement niet aan zijn kant staat, maar benadrukte het belang van het continu tonen van de waarheid:

We organiseren bijvoorbeeld volgende week een zeer grote conferentie in het Europees Parlement over de handelsbetrekkingen tussen de EU en Israël, waar al deze kwesties met betrekking tot etikettering en BDS worden besproken. Het hoofd van de delegatie uit Israël van het Europees Parlement zal aanwezig zijn, de vice-voorzitter en vele andere leden van het Europees Parlement.


Er waren slechts verkiezingen in het Europees Parlement, dus het is nu het moment om mensen bewust te maken. Daarom beginnen we daar meteen met een conferentie, om te praten over de relatie tussen Israël en de EU en te zien hoe we kunnen vechten tegen deze discriminerende etiketteringswetgeving.


Ik vind het heel belangrijk dat mensen de waarheid kennen. Mensen herhalen voortdurend wat de meeste linkse liberale sites hierover zeggen zonder te onderzoeken wat er feitelijk aan de hand is. Het is dus belangrijk om de waarheid te vertellen: dat etikettering discriminerend is, dat het geen plaats heeft in de wetgeving, en dat het veel mensen die op dit gebied werken in het nadeel zal plaatsen.

♦ Leo van Doesburg, directeur Europese zaken en beleidsadvisering bij Europese christelijke politieke beweging (ECPM) te Brussel, België. Oorspronkelijk, vanuit Nederland, werkt Leo sinds 2006 voor ECPM. De ECPM is een politieke partij, die leden van het (Europees) Parlement dient. Hij is ook secretaris-generaal van de werkgroep menselijke waardigheid van het Europees Parlement.

Hij heeft veel ervaring op het gebied van Europese zaken, met name op het gebied van EU-wetgeving inzake bio-ethiek en menselijke waardigheid, alsmede vrijheid van godsdienst of overtuiging. Daarnaast is hij actief betrokken bij het bevorderen van de vooruitgang van palliatieve zorg op Europees niveau en bij het creëren van bewustzijn over de negatieve en gevaarlijke gevolgen van liberaal euthanasiebeleid in Nederland.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Yoni Kempinski “‘It’s important to tell the truth’” van 9 december 2019 op de site van Arutz Sheva

3 gedachtes over “Nederlandse diplomaat Leo van Doesburg: ‘Het is belangrijk om de waarheid te vertellen’

 1. “Het is belangrijk om de waarheid te vertellen”.

  Laten we dan beginnen bij het begin…….

  Het héle gebied van Israel & Jordanie was bestemd als het Joodse land en werd door de bezettingsmacht Groot Brittanie voor 75% illegaal aan de Arabieren gegeven.

  Als 5 Arabische landen in 1948 Israel niet hadden aangevallen met het doel haar te vernietigen….dan was er géén palestijns vluchteling probleem geweest.

  Als in 1967 Jordanie Israel niet had aangevallen met het doel haar te vernietigen…….dan was het in 1948 door geweld verkregen gebied Judea/Samaria & O-Jeruzalem nog steeds in Jordaans Palestijnse handen.

  Een onafhankelijke ‘palestina’ was er ook dan niet gekomen, daar een ‘onafhankelijk Palestina alleen op papier interessant is als wapen tegen de Joodse staat maar absoluut niet in realiteit……te gevaarlijk voor de Jordaanse troon.

  M.a.w. Het hele Palestijnse verhaal met al hun zogenaamde rechten en gestolen gebieden is een uit de duim gezogen sprookje en dus is de Westerse/UN politiek gebaseerd op een leugen en is de ‘labeling van de Israelische producten door Europa een eenzijdige & racistische maatregeI…….en dus illegaal.

  Ja, laten we eens beginnen met de waarheid……’ Israel heeft hier totaal geen probleem mee!

  Like

 2. christelijke diplomatie houdt alleen zichzelf bezig en boekt geen enkel resultaat en is gedoemd het onderspit te delven. Christelijke diplomatie is er 1 van pappen en nathouden. Daar hoef je bij gestaalde linkse politici maar ook bij moslims, niet mee aan te komen want dat zien ze als laf en onderdanig en gelijk hebben ze.

  Like

  1. Maak je geen zorgen. Ik ben geen christen. Ik ben niet eens (bij-)’gelovig’. Maar anderzijds denk ik: alle beetjes helpen. Met z’n allen de leugens over Israël bekampen. Broeder- en zusterlijk naast elkaar opkomen voor Israël. 🙂

   Like

Reacties zijn gesloten.