Onthulling: Waarom Hamas commandant Abu Obeida er altijd gemaskerd bijloopt

Plaatje hierboven: Abu Obeida, commandant van en jarenlange woordvoerder voor de Al Qassam Brigades van Hamas

Linkse en andere ‘vredesgezinde’ zelfbenoemde pro-Palestijnse organisaties benadrukken steeds dat Israël ‘moet praten met Hamas‘ en ernstig onderhandelingen moet voeren over vrede enzo. Maar kan je wel praten met iemand die zijn gezicht nooit durft of wil laten zien?

Dit is de woordvoerder van Hamas Al Qassam Brigades, Abu Obeida, die Israël bedreigt voor het een of het ander. Ik vind het gewoon geweldig dat deze mensen een persconferentie bellen, maar hun gezichten niet kunnen laten zien.

Abu Obeida zelf lijkt de voorkeur te geven aan een rode keffiyeh, misschien om zich te onderscheiden van de andere gemaskerde mensen waarmee hij zich omringt. Hamas maakt zelfs een poster met citaten van hem – nog steeds gemaskeerd!

Het is moeilijk om een ​​groep serieus te nemen die beweert zo dapper te zijn wanneer hun eigen woordvoerder te bang is om zijn gezicht te onthullen.

Nu, wat er ook van zij, de Israëlische geheime dienst Shin Bet is er onlangs in geslaagd om via via toch een foto van Abu Obeida te verkrijgen die mij via via in het bezit is gekomen. Men zal meteen begrijpen waarom Obeida steevast een hoofddoek draagt.

Vandaar een absolute primeur voor deze blog: het ware gezicht van Abu Obeida! 🙂 🙂 🙂

Geef toe, met zo’n gezicht persconferenties geven om de Zionistische sater af te schrikken en de troepen van de Qassam Brigades de dood in te jagen, zou niet eenvoudig zijn. Wie zou die man nog ernstig nemen? Israël niet en ikke zeker nie 🙂


Bronnen:

♦ naar een artikel van EoZ “I love when Hamas spokespeople cover their faces” van 7 december 2019 op de site van Elder of Ziyon

2 gedachtes over “Onthulling: Waarom Hamas commandant Abu Obeida er altijd gemaskerd bijloopt

Reacties zijn gesloten.