Opmerkelijk: 13 landen stemden voor het eerst TEGEN pro-Palestina resolutie in de VN

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (UNGA) nam vijf resoluties tegen Israël aan, maar voor het eerst wisselden 13 landen van positie en stemden tegen een pro-Palestina resolutie.

De vijf resoluties die dinsdag zijn aangenomen, behoren tot de 20 resoluties tegen Israël waarover het internationale orgaan tijdens de 74ste zitting van de Algemene Vergadering zal stemmen. Daarentegen werden voor alle andere  landen samen slechts ZES resoluties ingediend: telkens één met name over Iran, Syrië, Noord-Korea, de Krim, Myanmar en de Verenigde Staten (voor zijn embargo op Cuba), meldde de niet-gouvernementele organisatie UN Watch.

Voor het eerst stemden Duitsland, Tsjechië, Oostenrijk, Bulgarije, Denemarken, Estland, Griekenland, Litouwen, Nederland, Roemenië, Slowakije, Brazilië en Colombia tegen de jaarlijkse resolutie ter ondersteuning van de Afdeling voor Palestijnse Rechten van het Secretariaat, die toezicht houdt op de Comité voor de uitoefening van de Onvervreemdbare Rechten van het Palestijnse volk. Die landen hadden zich eerder van stemming onthouden.

In de bewuste Resolutie A/74/L.14 van 25 november 2019, die werd ingediend door de gekende moslimlanden Jordanië, Koeweit, Qatar, Saoedi-Arabië, Verenigde Arabische Emiraten en Jemen, stond gedeeltelijk dat de commissie “een constructieve en positieve bijdrage blijft leveren aan het vergroten van het internationale bewustzijn van de kwestie Palestina en van de urgentie van een vreedzame regeling van de kwestie Palestina in al zijn aspecten.

De stemming verliep met 92 voor, 13 tegen en met 61 onthoudingen. Andere resoluties eisten dat Israël zich terugtrok uit de Golanhoogte en informatie zou verstrekken over de ‘kwestie van Palestina’. De stemmen over de vijf resoluties werden genomen in samenhang met de jaarlijkse viering van de Internationale Dag van Solidariteit met het Palestijnse volk op 27 november in de Verenigde Naties.

De vooringenomen commissie
… is een van de ervaren pijlers van de anti-Israëlische infrastructuur van de VN. Het is de enige GA-mensenrechtencommissie die aan één enkele zaak is gewijd. De rapporten knijpen systematisch een oogje dicht voor het Palestijnse terrorisme tegen Israëlische burgers. Het mandaat van de commissie heeft alleen betrekking op Israëlische acties en is inherent bevooroordeeld en eenzijdig.

Waarom zijn de Verenigde Naties zo geobsedeerd door Israël? Verdient het al die kritiek en boosheid? Al jaren heeft de Algemene Vergadering van de VN de Joodse staat zo vaak veroordeeld als de rest van de wereld samen. Je zou daarom kunnen aannemen dat Israël het slechtste land ter wereld moet zijn.

Onze toekomst hangt niet af van wat de goyim [de naties] zullen zéggen, maar eerder wat de Joden [de Israëliërs] zullen doén.
[David Ben-Goerion op 27 april 1955, Israël’s 7de Onafhankelijkheidsdag]

De vorige secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon erkende op 12 december 2016 in zijn laatste toespraak voor de Veiligheidsraad dat de Verenigde Naties ongewoon sterk bevooroordeeld zijn ten opzichte van Israël. Ban Ki-moon bekritiseerde extremisten aan beide zijden inclusief Hamas, “dat een antisemitisch handvest heeft dat streeft naar de vernietiging van Israël” en hij voegde eraan toe:

Decennia van politiek gemanoeuvreer hebben een disproportioneel aantal van resoluties, rapporten en conferenties gecreëerd die Israël bekritiseren. In plaats van dat dit de Palestijnen helpt, heeft deze realiteit de VN verhinderd om haar rol effectief te vervullen.

Ook zijn voorganger, secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan, constateerde tijdens zijn ambtsperiode (1 jan. 1997 t/m 31 dec. 2006] de ongewone en obscene internationale obsessie van de VN voor Israël. In zijn laatste toespraak voor de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op 12 december 2006 gaf hij toe:

… dat Israël te vaak oneerlijk wordt beoordeeld door de internationale organisatie en haar verschillende nevenorganisaties. Van de ene kant vinden de supporters van Israël dat het hard wordt beoordeeld volgens standaarden die niet worden toegepast op haar vijanden. En dit is dikwiijls waar, in het bijzonder in sommige VN organisaties.

In feite is Israël een liberale democratie met een hoge ranking van Freedom House, de wereldstandaard voor het meten van vrijheid en democratie over de hele wereld. Dus waarom is Israël zo onevenredig veroordeeld? Waarom de obsessie met de kleine Joodse staat? Deze video geeft je een aantal antwoorden:


Bronnen:

♦ naar een artikel van Marcy Oster “13 countries vote against a UN General Assembly resolution against Israel for the first time” van 4 december 2019 op de site van The Jewish Telegraphic Agency (JTA)

♦ naar een artikel2019 UN General Assembly Resolutions Singling Out Israel – Texts, Votes, Analysis” van 19 november 2019 op de site van UN Watch

♦ naar een artikel “Israel hails win as 13 countries oppose UN pro-Palestinian resolution” van 4 december 2019 op de site van Israel Hayom

4 gedachtes over “Opmerkelijk: 13 landen stemden voor het eerst TEGEN pro-Palestina resolutie in de VN

 1. Dit nieuws is zo bijzonder dat het een speciale BREAKING NEWS vermelding waard is maar bewijst meteen de vijandige houding van de lidstaten der Verenigde Naties tegen de énige JOODSE staat.

  In normale mensentaal noemt men dit APARTHEID

  En hoe stemde Belgie….de EU vaandeldrager van de anti Israel politiek?

  Like

 2. Het is, met een parafrase op de woorden van Ben Goerion, van geen enkel belang hoe de volken, verenigd in de Verenigde Nazis, denken en doen aangaande Israël en het Joodse volk (binnen en buiten Palestina). Laat Israël steeds waakzaam blijven en sterk om zich te verdedigen. Dat moslims en politiek links, samen met het traditionele antisemitisme van bepaalde kringen bij rechts, Jodenhaters zijn, weten we al lang. Dat zal ook niet veranderen. Overigens: mijn indruk bestaat, dat een aantal landen uit Midden en Zuid-Amerika van houding verandert. Dat geeft weer hoop.

  Liked by 1 persoon

  1. Marftin Jobse. Dat is alleen eigenbelang, anders niet. In Israel valt wat te halen, zoals drinkwater maken voor afrika. Het moet niet gekker worden. Laat ze maar verdorsten en verhongeren. Ze willen het zelf.

   Like

Reacties zijn gesloten.