Aalst Carnaval zegt foert tegen de Joden en bereidt volgende ronde Jodenbashen voor

Volgende week buigt UNESCO zich over de antisemitische excessen binnen het jaarlijkse weerkerende Carnaval in Aalst.

Wellicht zal UNESCO het Carnaval schrappen omdat burgemeester van Aalst Christoph D’Haese (N-VA) daar zélf om verzocht heeft. “We houden de eer aan onszelf en stappen uit Unesco. We laten ons niet buitengooien, we trappen het zélf af,” zei een gefrustreerde burgervader.

Maar de kwestie UNESCO is lang niét waar het hier omdraait. Waar het wél omdraait is hoe het antisemitisme aanpakken dat als een donderwolk boven het Carnaval 2020 hangt dat plaatsvindt op 23 februari a.s. en wellicht nog zal verder zal sudderen tijdens volgende edities.

Een escalatie dreigt, zoveel is wel zeker en bij de Joodse gemeenschap hebben ze volstrekt geen idee hoe zij deze hernieuwde golf van Jodenhaat onder het mom van ‘Het is maar om te lachen‘, wat ze in Aalst een ‘context’ noemen, moeten afwenden.

Zowel het Joods Forum (FJO) als N-VA kamerlid Michael Freilich wijzen op “een imagoschade in het buitenland.” Onzin. Wie maalt er verdorie in België wat ze van ons denken in het buitenland? Is het opeens geen interne kwestie meer? Geen kat zal er van wakker liggen en zeker geen carnavalskop in Aalst!

Woordvoerder Hans Knoop van het Forum der Joodse organisaties zei op 2 december ’19:

Het Forum der Joodse Organisaties spreekt de oprechte wens uit dat Aalst zich bij toekomstige carnavals onthoudt van kwetsende en/of racistische uitingen. Het carnaval met rabiaat antisemitische uitingen bleek een slechte zaak niet alleen voor de Joodse gemeenschap maar voor geheel België. Het FJO zal niet aarzelen bij een eventuele herhaling van de excessen tijdens het komend carnaval Aalst opnieuw op haar verantwoordelijkheid te wijzen.

Herhaling
Wel ja, mr. Knoop, de herhaling dient zich al aan. Het is nu al duidelijk wat hét thema van Aalst carnaval 2020 wordt: Joden en Unesco. In de aanloop daarvan hebben carnavalsverzamelaars 150 verschillende carnavalslintjes uitgebracht in een oplage van maar liefst 37.500 stuks, met andermaal een flinke sneer naar Unesco en de Joden.

Het Forum van Joodse Organisaties (FJO) ziet in de lintjes enkel “een pure provocatie”. FJO-woordvoerder Hans Knoop:

Bij de praalwagen konden we nog begrijpen dat men de impact op de joodse gemeenschap had onderschat. Dat er nu opnieuw afbeeldingen met dezelfde stereotiepe haakneus worden gelanceerd, is pure provocatie. Dit is onvervalst antisemitisme. Die man gebruikt wel exact dezelfde antisemitische stereotiepe afbeeldingen die tot de concentratiekampen en gaskamers hebben geleid. Datzelfde soort afbeeldingen verscheen in de jaren dertig in Der Stürmer, het nazi-blad bij uitstek.

Aalst Carnaval 2020
Een reportage van Pascal Maersschalck voor DRA TV

Iedereen heeft zijn woordje gezegd maar wat gaan ze nu in de Vlaamse regering en binnen de Joodse gemeenschap DOÉN om deze kwelgeesten af te stoppen. Of wordt het weer van “En ze piesten in ne plas en het bleef gelijk het was“?

Ik vrees dat het op dit laatste zal uitdraaien. Wat verbale veroordelingen en dat was het dan.

Tenslotte is het een politieke kwestie: Kamerlid Michael Freilich is N-VA, burgemeester van Aalst Christoph D’Haese is van N-VA, de Vlaamse regering wordt geleid door N-VA en de minister-president van de Vlaamse regering Jan Jambon is eveneens N-VA en is ook bevoegd voor Cultuur in Vlaanderen. Uitslag bij voorbaat bekend: 3-0 voor Aalst Carnaval vs. de Joden.

De mostaard van Aalst
Tijdens het Derde Rijk werd er door de nazi’s ook veel gelachen met de Joden en overvloedig de spot gedreven, ook in Carnavalsstoeten. Maar stilaan werd het grimmiger. Het ging er steeds meer op lijken dat Hitler in het geheim de fysieke uitroeiing van de Joden voorbereidde, zoals ook blijkt uit de uitspraak die hij op 30 januari 1939 deed gedurende een vergadering in de Reichstag:

Ik geloof dat de Joden het lachen inmiddels is vergaan. Vandaag wil ik opnieuw een profeet zijn: indien het internationale financiële Jodendom binnen en buiten Europa erin zou slagen de naties nogmaals in een oorlog te storten, dan zal dat niet resulteren in de bolsjewisering van de aarde en daarmee de overwinning van de Joden, maar de vernietiging van het Joodse ras in Europa!


Bronnen:

♦ naar een artikelDRA stoot op illegale linjekes plekeroi!” van 18 september 2019 op de site van DRA TV – Oilsjt.be

♦ een artikel op deze blogAalsters carnaval bereid nieuw rondje Jodenbashen voor: de carnavalslintjes zijn al klaar” van 22 oktober 2019

♦ naar een artikelPERSBERICHT: FJO verwacht verdere reputatieschade België bij evt. herhaling antisemitisme carnaval Aalst” van 2 december 2019 op de site van het Forum der Joodse Organisaties (FJO)

2 gedachtes over “Aalst Carnaval zegt foert tegen de Joden en bereidt volgende ronde Jodenbashen voor

  1. Belgie behoort tot de vaandeldragers van de EU anti Israel politiek en haar carnavalsdorp Aalst blijkt de praalwagen van Jodenhaat.

    Inderdaad, Joden is het lachen vergaan met deze paljassen….maar uiteindelijk zal het Aalst zijn die de prijs gaat betalen.

    Géén Unesco, géén extra toerisme, géén extra inkomsten……lachen maar!

    Like

  2. Carneval is toch een Katholiek feest? Misschien zal een praalwagen met dit als thema stof tot denken geven? Lijkt een beetje op “doen wat zij doen” , maar soms moet je iemand een spiegel voorhouden. Het is tenslotte ook het land van Tyl Uilenspiegel…

    Like

Reacties zijn gesloten.