Hamas vuurt drie raketten af op Sderot; IDF reageert en bestookt terroristen in de Strook

Op zaterdagavond omstreeks 20u00 weerklonken de sirenes die waarschuwen voor inkomende raketten in de stad Sderot en in het gebied rond Gaza, waarna drie raketten werden afgevuurd vanuit de Strook op Israël.

In een verklaring bevestigde de IDF: “In navolging van het vorige rapport over sirenes dat enkele minuten geleden klonk, werden drie projectielen vanuit Gaza op Israëlisch grondgebied afgeschoten. Twee van hen werden onderschept door het Iron Dome-systeem.” Een latere update bevestigde dat de derde raket ook was onderschept door de Iron Dome.

De woordvoerder van de Israëlishe hulpdienst Magen David Adom (MDA), Zaki Heller meldde dat “MDA EMT’s en paramedici een 40-jarige vrouw en een 10-jarig meisje (een moeder en dochter) en een 27-jarige man behandelden die allen licht gewond werden. Bovendien worden er 2 behandeld voor stresssymptomen.

Een reactie van Israël liet niet lang op zich wachten. Op zaterdagnacht bestookten IDF straaljagers en aanvalshelikopters een aantal doelwitten van de terreurgroep Hamas, waaronder een militair kamp en de componenten daarvan, waaronder magazijnen, kantoren en schildwachtposities. Bovendien werd ook een militaire post van de zeemacht van Hamas in de noordelijke Gazastrook vernietigd.

“De IDF houdt de Hamas-terreurorganisatie verantwoordelijk voor gebeurtenissen die plaatsvinden in de Gazastrook en daaruit voortkomen. Hamas zal de gevolgen dragen voor acties tegen Israëlische burgers,” zei de woordvoerder van de IDF in een verklaring.


Bronnen:

♦ naar een artikel “Rockets fired at southern Israel – Sirens sound in Gaza border area, Iron Dome intercepts two rockets” van 7 december 2019 en een artikelIDF attacks Hamas targets in Gaza” van 8 december 2019 op de site van Arutz Sheva