De term ‘islamofobie’ is een wapen in de heilige oorlog tegen het Jodendom

Velen denken dat antisemitisme een vooroordeel is tegen Joden als volk, terwijl anti-zionisme en Israël bashen legitieme aanvallen zijn op een politiek project. Antisemitisme is geen vooroordeel als elk ander. Het heeft unieke kenmerken toegepast op geen enkele andere groep, mensen of zaak. Het is een obsessioneel en losgeslagen verhaal dat volledig op leugens is gebaseerd.

Het beschuldigt joden van misdaden waaraan zij niet alleen onschuldig zijn, maar ook de slachtoffers. Het houdt hen aan normen die van niemand anders worden verwacht. Het beschrijft ze als een wereldwijde samenzwering van unieke kwaadaardigheid en macht. Het anti-zionisme heeft precies dezelfde unieke kenmerken die gericht zijn tegen de collectieve jood in Israël.

Jodendom is ondeelbaar samengesteld uit de mensen, de religie en het land. Het recht van het volk op het land aanvallen, is het Jodendom zelf aanvallen. De aanval op het zionisme en Israël heeft daarom antisemitisme gelegitimeerd en aangemoedigd, met een gedrag van kwaadaardigheid en virulentie dat zich op geen enkele andere gemeenschap richt.

In Groot-Brittannië bestaat er een valse vergelijking van antisemitisme met anti-moslimmisbruik. Maar joden lijden verhoudingsgewijs veel meer onder misbruik en aanvallen dan moslims. Synagogen en joodse scholen moeten worden bewaakt en achter prikkeldraad, geen moskeeën en madrassa’s.

Mensen kunnen het unieke van antisemitisme niet verdragen, omdat ze het unieke van het Joodse volk niet kunnen verdragen. De weigering om de uniciteit van jodenhaat te erkennen, toont alleen maar precies die jodenhaat aan.

Het feit is echter dat een onevenredig aantal aanvallen op Joden in Groot-Brittannië worden gepleegd door moslims. In 2018 toonde een studie van het Institute for Jewish Policy Research en de Community Security Trust aan dat de anti-joodse en anti-Israëlische houding bij moslims twee tot vier keer hoger was dan bij de bevolking in het algemeen.

Maar dergelijke kritiek op de moslimwereld wordt vrijwel tot zwijgen gebracht door de bewering dat ze ‘islamofoob’ zijn. De term ‘islamofobie’ is een wapen van heilige oorlog. Vooroordeel tegen andere groepen zoals hindoes of sikhs wordt geen fobie genoemd. ‘Islamofobie’ werd uitgevonden om antisemitisme na te bootsen, dat door jodenhaters ten onrechte wordt gezien als een middel om joden te immuniseren voor kritiek.

Dus ‘islamofobie’ neemt het unieke kernattribuut van antisemitisme – dat het echt gestoord is – en bestempelt valselijk elke negatieve opmerking over de islamitische wereld als een vorm van psychische stoornis om het tot zwijgen te brengen. Dat is de reden waarom de islamitische terrorist Usman Khan vorige week in Londen zijn moorddadige rampspoed kon uitvoeren.

Hoewel antisemitisme niet wordt begrepen voor wat het is – en terwijl islamofobie blijft intimideren – zullen noch aanvallen op joden noch islamistische aanvallen jegens iedereen worden verminderd.

Rampant antisemitisme en anti-zionisme, islamistische aanvallen en het propagandawapen van islamofobie zijn allemaal symptomen van een westerse cultuur die grenst aan de rand van zelfvernietiging. En zoals altijd in tijden van culturele onrust, ervaren joden zichzelf als de belangrijkste doelen.


Bronnen:

♦ naar een artikel van Melanie Phillips “The West’s lethal triple lock of Jewish hatred – Many think that anti-Semitism is a prejudice against Jews as people, whereas anti-Zionism and Israel-bashing are legitimate attacks on a political project” van 6 december 2019 op de site van Israel Hayom

Een gedachte over “De term ‘islamofobie’ is een wapen in de heilige oorlog tegen het Jodendom

 1. Een fobie:
  Een psychische aandoening waarbij om onduidelijke redenen iemand een overmatige angst ontwikkeld voor iets.

  Jodenhaat:
  Een psychische aandoening waarbij om onduidelijke redenen iemand een overmatige haat ontwikkeld voor Joden….en énkel voor hen.

  Maar….gezien de realiteit om ons heen geeft Islam velen echter een zéér duidelijke reden om een overmatige angst en/of fobie te ontwikkelen.

  De 2 zijn dus absoluut niet met elkaar te vergelijken maar word Islamofobie er door Jodenhaters met de haren bijgesleept als politiek correcte legitimatie voor hun eigen ziekelijke Jodenhaat.

  Like

Reacties zijn gesloten.