Premier Benjamin Netanyahu: ‘Judea en Samaria is ons land’

Israël’s premier Binyamin Netanyahu sprak aan het begin van de wekelijkse vergadering van het Veiligheidskabinet op zondag 1 december 2019. Daarin zij hij ondermeer het volgende:

“Een van de basisconcepten van wat vroeger ‘internationaal recht’ werd genoemd, een netwerk van ideeën dat diepgang had voordat het werd verdraaid door zeer verwrongen beslissingen van de internationale rechtbank, was dat een regering verantwoordelijk is voor haar grondgebied, in de zin van dat het verantwoordelijk was voor elke poging tot aanvallen vanuit zijn grondgebied tegen een ander land. We werken volgens dit principe.

Ik wil niet dat iemand zich vergist. We handelen tegen de Islamitische Jihad (PIJ), omdat het ons recht is om op te treden tegen alle terroristische elementen; we hebben Hamas echter niet ontslagen van verantwoordelijkheid voor enige aanstootgevende actie tegen ons is en afkomstig uit de Gazastrook. Dit was en blijft ons beleid. Hiertoe heeft de IDF in het weekend gereageerd op terroristische acties uit Gaza. Zo is het geweest en gaan we door – Hamas is verantwoordelijk.

Voor het weekend had ik mijn wekelijkse ontmoeting met het hoofd van de ISA (Shin Beth; het Israel Security Agency). Hij informeerde me over operaties. Zou ik deze kunnen delen met alle Israëlische burgers, geweldige operaties, er is geen ander woord dat de ISA continu verbindt en de aanvallen dwarsboomt die tegen ons in Judea en Samaria, en binnen Judea en Samaria, tegen de inwoners en tegen alle Israëlische burgers waar ze ook zijn, worden uitgevoerd.

Deze successen zijn zeer indrukwekkend en de samenwerking tussen de ISA en de IDF levert geweldige resultaten op voor de staat Israël. Gelijktijdig met de strijd tegen het terrorisme versterken we de veiligheidscomponenten in de gemeenschappen in Judea en Samaria, van de Israëlische burgers daar, is dit het voorstel dat vandaag bij het kabinet zal worden ingediend: NIS 40 miljoen voor het versterken van de beveiligingscomponenten. We zullen terrorisme bestrijden. Ze zullen ons hier niet ontwortelen. Dit is ons land.”


Bronnen:

♦ naar een artikelNetanyahu: Judea and Samaria is our land – PM asks Security Cabinet to approve NIS 40 million security budget for Judea and Samaria” van 1 december 2019 op de site van Arutz Sheva

♦ naar een artikel15 wanted terrorists arrested overnight in Judea and Samaria” van 4 december 2019 op de site van Behind The News (BTN