Israël is ook in 2019 het 8ste machtigste land ter wereld

Een nieuwe studie van de Universiteit van Pennsylvania plaatst Israël onder de acht machtigste landen ter wereld, een bewijs van de sterke positie van Israël in de internationale arena.

Met een 8ste plaats op 60 landen in de categorie ‘macht’ scoorde Israël in de studie minder goed dan de VS, Rusland, China, Duitsland, het VK, Frankrijk en Japan, maar scoorde beter dan bv. Iran, Turkije, Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en Saoedi-Arabië. Dat geeft de Arabische landen en Iran weer iets om op te kauwen…

De rangorde van de macht wordt bepaald op basis van vijf sleutelelementen: militaire kracht, economische impact, politieke impact, de leider van een land en wereldwijde allianties. Met betrekking tot Israël verklaarde een eerder in 2019 uitgebracht rapport:

Vanwege zijn relatief kleine omvang heeft het land een grote rol gespeeld in mondiale aangelegenheden. Het land heeft een sterke economie, bezienswaardigheden die van belang zijn voor verschillende religies en gespannen relaties met veel van zijn Arabische buren.

Natuurlijk komt de primaire reden voor“ gespannen ”relaties met landen in de regio voort uit de vijandigheid van deze andere landen” die liever had dat de Joodse staat gewoon niet bestond. Op een schaal van 1-10 scoorde het leger van Israël een 9.9. Wat betreft hun allianties over de hele wereld, een 6.5. De politieke invloed van de Joodse staat scoorde een 7,6.

Minister van Buitenlandse Zaken Israël Katz reageerde op de studie:

De nieuwe studie weerspiegelt getrouw een toename van de internationale positie van Israël in de wereld en plaatst het als een belangrijke wereldwijde kracht op het gebied van defensie, economie en buitenlands beleid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken onder mijn leiding zal blijven werken om de nationale belangen van Israël in de wereld te bevorderen, zijn buitenlandse betrekkingen uit te breiden en de status van Jeruzalem, onze hoofdstad, te versterken.


Bronnen:

♦ naar een artikelIsrael Ranked 8th Most Powerful Country in the World Throughout 2019” van 2 december 2019 op de site van Behold Israel

♦ naar een artikelNew study ranks Israel amongst the eight most powerful countries in the world” van 2 december 2019 op de site van Israel Ministry of Foreign Affairs (IMFA)

♦ naar een artikel van Ruthie Blum “New Study Ranks Israel World’s 8th Most Powerful Country” van 21 januari 2016 op de site van The Algemeiner

♦ naar een artikel van Michael Bachner “Israel ranked 8th most powerful country in the world” van 8 juli 2018 en een artikel “Israel ranked world’s 8th most powerful country; no longer in Top 10 ‘movers’” van 9 maart 2019 op de site van The Times of Israel

2 gedachtes over “Israël is ook in 2019 het 8ste machtigste land ter wereld

 1. En daarom dus gehaat en tegengewerkt waar mogelijk door haar EU ‘vrienden’.

  Natuurlijk subtiel en verpakt in mooie woorden, zonder verlies van de goede naam & faam.

  Een sterke Jood past namelijk niet in het EU protocol!

  Europa is in haar element wanneer ze ‘haar Joodse bevolking moet beschermen…….waar ze niet al te best in slaagt omdat ze ook daar weer haar gespleten tong laat zien.

  Gelukkig dan maar dat Israel zich daar niet al te veel van aan trekt!

  Like

 2. Israël is niet zonder reden een sterke militaire mogendheid. De defensieve kracht, waarover het land beschikt, is levensnoodzakelijk om te voorkomen, dat de inwoners, omringd door uitsluitend vijandig gezinde staten, de zee worden ingedreven. Terecht zet de regering, van welke politieke signatuur ook, alles in het werk om een nieuwe holocaust te voorkomen.

  Like

Reacties zijn gesloten.